Σηφάκης: «Δεν υπέγραψα συμβόλαιο με τον Super 3»

Ο Μιχάλης Σηφάκης ήταν άκρως αποκαλυπτικός σε συνέντευξη που παραχώρησε. Δήλωσε πως μετάνιωσε που ζήτησε συγνώμη για τις δηλώσεις του μετά τον Ατρόμητο, τόνισε πως η χρονιά φέτος πάει… στράφι, αποκάλυψε πως το περασμένο καλοκαίρι υπήρχαν δύο προτάσεις και πως δεν υπήρχε «υγεία» στα αποδυτήρια!

Ο διεθνής πορτιέρο του Άρη μίλησε στη “Sportday” και ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικός με όσα είπε:

Αναλυτικά η συνέντευξη του Σηφάκη:

Ας γυρίσουμε το χρόνο πίσω. Μια ωραία πρωία του Σεπτέμβρη μαθαίνουμε πως ο Σηφάκης μπαίνει εσπευσμένα στο χειρουργείο για επέμβαση. Πώς; Γιατί;
«Βασικά, εδώ και 1,5 χρόνο είχα έντονες ενοχλήσεις. Πάντα έπαιζα με ενέσεις για να αποφύγω το χειρουργείο με δική μου πρωτοβουλία.  Τον Αύγουστο στο φιλικό της εθνικής με Βοσνία υπέστη μικρό διάστρεμμα στο αριστερό πόδι, το χειρουργημένο. Συνέχισα να παίζω. Δεν πατούσα όμως καλά… Μετά το ματς στο Ισραήλ δεν μπορούσε να κουνηθώ! Το γόνατο κατέβασε πολύ υγρό. Επαιξα και με την Λετονία. Μετά, ήμουν off…»

Και…
«Παίζαμε με τον Ατρόμητο. Δε θα αγωνιζόταν ο Βελλίδης που  ήταν τραυματίας και υποχρεωτικά μπήκα εγώ! Αυτό ήταν… Με αφορμή την διακοπή του πρωταθλήματος μίλησα με τον κ. Παυλίδη (σ.σ.: θεράπων ιατρός).  Το πόδι δε βλεπόταν. Το υγρό είχε φουσκώσει το γόνατό μου. Αποφασίσαμε να πάμε στο Βέλγιο για μία δεύτερη γνώμη μια και η πρώτη μαγνητική (11/09) δεν ήταν ξεκάθαρη. Η δεύτερη (22/09), έδειξε ότι το πόδι μου είχε οστικό οίδημα. Το χειρουργείο ήταν άμεσο!»

Όλη αυτή η διαδικασία γιατί δεν έγινε το καλοκαίρι που δεν υπήρχαν αγωνιστικές υποχρεώσεις; Γράφτηκε ότι λειτούργησες με γνώμονα το δικό σου συμφέρον, αφήνοντας εκτεθειμένο τον Αρη αναφορικά με το timing της επέμβασης…
«Τα πέντε τελευταία ματς του περυσινού πρωταθλήματος σταμάτησα να αγωνίζομαι γιατί είχα οστικό οίδημα. Αποφασίσαμε με τον γιατρό του Άρη να κατέβω στην Αθήνα και να ξεκινήσω ασκήσεις ενδυνάμωσεις γιατί μέχρι τότε το γόνατό μου δεν είχε μαζέψει υγρό, κάτι που είναι σαφής ένδειξη για χειρουργείο. Πέρασα πάνω από 40 ημέρες σε ένα κέντρο αποκατάστασης στον Πειραιά. Δεν με ενδιαφέρει τι ακούστηκε. Ο πρόεδρος του ΑΡΗ ήταν απόλυτα ενήμερος. Μόνο σε αυτόν έχω να λογοδοτήσω. Τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. με αφήνουν αδιάφορο. Εδώ και 1,5 χρόνο που έπαιζα με ενέσεις με ρώτησε κανείς πως αισθανόμουν; Το χειρουργείο έγινε άμεσα γιατί η κλινική είχε πληρότητα για τον επόμενο μήνα και ο γιατρός χατιρικώς με έβαλε μέσα! Δεν υπήρχε άλλη επιλογή!».

Τώρα πιο ήρεμος και έχοντας αφήσει πίσω αυτή την περιπέτεια τα έβαλες με τον εαυτό σου που δεν πρόλαβες τις εξελίξεις;
«Ναι! Θα μπορούσα να το είχα κάνει νωρίτερα. Θα μπορούσα να είχα προστατέψει τον εαυτό μου. Μια ζωή όμως κάνω το ίδιο λάθος: βάζω τους άλλους πάνω από τον εαυτό μου…»

Πάει αυτό. Πέρασε. Τέσσερις μήνες μετά, ο Σηφάκης μπορεί να πει με σαφήνεια πότε θα είναι έτοιμος για δράση;
«Είμαι ήδη 3 και βάλε μήνες σε στάδιο αποθεραπείας. Σε συνεργασία με τους ιατρούς και την πορεία της αποθεραπείας έχω την βεβαίωση πως μέχρι τα τέλη Γενάρη θα ξεκινήσω τρέξιμο. Στα μέσα του επόμενου μήνα μπαίνω στο κανονικό πρόγραμμα των προπονήσεων»

Κακά τα ψέματα. Το timing της επέμβασης ήρθε σε στιγμή που ο Σηφάκης ήταν βασικός σε Άρη, εθνική. Πέρασε από το μυαλό σου ότι ξεκινάς πάλι από το μηδέν;
«Τις πρώτες μέρες ήμουν καλά ψυχολογικά διότι μετά από 1,5 χρόνο έμαθα να ξυπνάω και να μην υποφέρω. Να περπατάω και να μην πονάω. Να μην λέγομαι…τραυματίας! Οσο περνούσε ο καιρός και συνειδητοποιούσα την απουσία μου από τα γήπεδα ζοριζόμουν.  Δύο πατερίτσες, ένα κρεβάτι είναι ψυχοφθόρο. Η οικογένειά μου και φίλοι μου ήταν, ευτυχώς, πάντα στο πλευρό μου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω δύο άτομα: τον κ. Παυλίδη (σ.σ.: ο άνθρωπος που έχει επιμεληθεί την εν Ελλάδι αποθεραπεία και ο μεσάζοντας με την κλινική του Βελγίου) και τον Βασίλη Ανδρεαδάκη. Είναι ο προσωπικός μου γυμναστής και η “σκιά” μου από την πρώτη στιγμή που χειρουργήθηκα»

Αλλάζουμε κεφάλαιο. Άρης. Μετά από 15 ματς μετράει μόλις τέσσερις νίκες, αποκλείστηκε στο Κύπελλο, έχει προχωρήσει σε τρεις αλλαγές τεχνικών και από Γενάρη μήνα έχει ξεμείνει από στόχους…
«Δεν ψάχνω για δικαιολογίες. Η χρονιά πάει στράφι. Εγιναν πολλά λάθη το καλοκαίρι. Στο κάστινγκ, στις επιλογές. Οι ενδείξεις δεν ήταν καλές από τα φιλικά της προετοιμασίας. Εχω μετανιώσει που ζήτησα συγγνώμη μετά το ματς με τον Ατρόμητο. Εχω μετανιώσει διότι αν επέμενα κάποιοι θα έβλεπαν το πρόβλημα. Εχω ένα κακό: πάντα σε όλες τις αποφάσεις μου κοιτούσα το καλό της ομάδας και όχι το δικό μου. Δε συγχωρώ τον εαυτό μου. Δυστυχώς, βγήκα αληθινός. Θα προτιμούσε να είχε πέσει έξω, αλλά…»

Μετά το παιχνίδι με την Κέρκυρα, οι οργανωμένοι οπαδοί του «Super 3» έβγαλαν μία ανακοίνωση-καταπέλτη κατά των παικτών. Ως αρχηγός θέλεις να πάρεις μία θέση στα λεγόμενα τους;

«Ημουν πολύ χαρούμενος που δεν έπαιξα. Αν διάβαζα αυτή την ανακοίνωση δεν ξέρω πως θα αντιδρούσα. Εγώ υπέγραψα συμβόλαιο με τον Άρη και όχι με τον Super 3. Οπότε οι υπεύθυνοι αυτής της ανακοίνωσης και όσοι την επικρότησαν για μένα δεν στηρίζουν τον Άρη. Δε γίνεται στα 3 χρόνια που είμαι στην ομάδα να φταίνε πάντα οι παίκτες…»

Θεωρείς ότι ξέφυγαν;

«Οταν οι οργανωμένοι οπαδοί εκφράζονται με αυτές τις λέξεις πραγματικά είναι αστείοι. Ξέρουμε ότι ο Άρης δεν έχει τη δυνατότητα να αλλάξει 25 παίκτες. Με πείραξε η ενέργειά τους. Καταδικάζω την ανακοίνωση»

Το καλοκαίρι λήγει το συμβόλαιο σου. Θεωρείς ότι ο κύκλος σου στον Αρη ολοκληρώθηκε; Κοιτάμε προς τα ξένα;

«Το καλοκαίρι που μας πέρασε υπήρχαν δύο προτάσεις. Η μία από την Εβιάν, η άλλη έχω συμφωνήσει με τον Άρη να μην δει το φως της δημοσιότητας. Δεν έχει νόημα. Οι οικονομικές απολαβές ήταν καλύτερες, αλλά δεν πίεσα καν να φύγω. Σεβάστηκα την επιθυμία του Άρη. Περίμενα, όμως, να μου γινόταν τουλάχιστον μία πρόταση ανανέωσης. Θα έλεγα “ναι” για το καλό όλων. Δεν έγινε καν πρόταση! Στεναχωρήθηκα. Περίμενα μία διαφορετική συμπεριφορά. Εκείνη την περίοδο, επαναλαμβάνω. Πριν τον αγώνα με τον Ατρόμητο και τις δηλώσεις μου είχαμε κάνει μία συζήτηση με τον πρόεδρο, έχοντας διαπιστώσει κάποια σημάδια στον Αρη που έδειχναν πως η ομάδα ασθμαίνει. Δεν υπήρχε υγεία στα αποδυτήρια και δεν λειτουργούσαμε όπως αξίζει στην ιστορία της ομάδας, αλλά…»

Σε φοβίζει το γεγονός ότι όταν γυρίσεις ο Άρης σε περίπτωση που αντιληφθεί πως δεν ανανεώνεις μπορεί να σε «τιμωρήσει» με παροπλισμό;
«Νομίζω ότι υπάρχουν πιο αντρίκειοι τρόποι για να λυθεί αυτό το ζήτημα. Μπορούν να μου το πουν από τώρα αν θέλουν και να με αφήσουν ελεύθερο! Εγώ πάντως έχω όλη την καλή διάθεση να βοηθήσω την ομάδα μου. Οι σχέσεις μου με τον πρόεδρο είναι πολιτισμένες και θεωρώ πως δε θα υπάρξει πρόβλημα….

Στο διάστημα της αποθεραπείας σου μόνο ήσυχος δεν έχεις μείνει. Αν μη τι άλλο έχεις «μπουχτίσει» από δημοσιότητα. Τελικά, με τον Ολυμπιακό τι γίνεται;
«Ολα αυτά που ισχυρίστηκαν είναι ψέματα. Δεν πέρασα ποτέ ιατρικές εξετάσεις και μοναδική ομάδα που έχει πρόσβαση στον ιατρικό μου φάκελο είναι ο Άρης. Την ομάδα που έχω συμβόλαιο! Με τον Ολυμπιακό έχει γίνει μία φιλολογική συζήτηση με τον εκπρόσωπό μου και τίποτε παραπάνω. Πλέον, εγώ αποφασίζω πού θα πάω και όχι οι άλλοι. Πόσω μάλλον… τρίτοι! Είναι οι ίδιοι που διαδίδουν φήμες και ψεύτικες πληροφορίες σχετικά με μένα. Ηδη, υπάρχει ενδιαφέρον από ομάδα της Γαλλίας. Δεν είναι η ίδια του περασμένου καλοκαιριού»

Το καλοκαίρι αν έρθει μία ελληνική ομάδα (από τον Άρη μέχρι τον Παναθηναϊκό) ή πρόταση από ομάδα του εξωτερικού, ο Μιχάλης, τι επιλέγει;
«Εχω ένα στόχο: να αγωνιστώ σε ομάδα του εξωτερικού! Αν έρθει ο Ολυμπιακός, ο Άρης, ο Παναθηναϊκός για παράδειγμα και μία άλλη θα επιλέξω την ομάδα που θα αποδείξει ότι με θέλει περισσότερο! Εχει σημασία η συμπεριφορά. Ο τρόπος που σε προσεγγίζει μία ομάδα. Θα πάω εκεί που νιώθω πως με θέλουν περισσότερο»

Ενα σχόλιο για τον Μάρκο Βελλίδη. Είναι ο… Σηφάκης του αύριο για τον Άρη;
«Ο Μάρκος είναι νέος σε ηλικία. Μόλις φέτος πήρε παραστάσεις. Ο τερματοφύλακας όσοι παίζει, μαθαίνει, βελτιώνεται. Εχει τα προσόντα. Η καθιέρωση είναι στα… χέρια του. Κυριολεκτικά!»

To Top