ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σηφάκης: «Τα έριξαν όλα πάνω μου, για να κρύψουν τα λάθη τους και να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο! Ο Άρης έχει αλλάξει επίπεδο»

Ο Μιχάλης Σηφάκης μίλησε για το παρόν του Άρη, αλλά και το δικό του παρελθόν του με την ομάδα και τη διοίκηση.

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 101,7…

Για το ματς με την Σίτι στο Μάντσεστερ που έγινε σαν χθες (24/2/11): «Όσα χρόνια και να περάσουν αυτή την τετραετία στον Άρη δε θα την ξεχάσω ποτέ. Ήταν τα πιο σημαντικά χρόνια της καριέρας μου και κάποια από τα πιο καλά χρόνια στην ιστορία της ομάδας και εύχομαι να τα ξεπεράσει η ομάδα και να ζήσει ακόμα σπουδαιότερα πράγματα. Ήταν μια πολύ όμορφη πορεία και παίξαμε απέναντι σε μια πολύ μεγάλη ομάδα. Ήταν από τις μεγαλύτερες εκδρομές των φιλάθλων του Άρη και η ατμόσφαιρα ήταν φανταστική. Μιλούσε όλη η Ευρώπη για αυτό και θυμάμαι πως ήταν σαν να παίζουμε εντός έδρας. Το αποτέλεσμα δεν ήταν το επιθυμητό αλλά και εμείς οι παίκτες και ο κόσμος παρά την ήττα το ευχαριστηθήκαμε και ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία».

Για τον κόσμο του Άρη: «Η δύναμη του Άρη είναι η κερκίδα και ο κόσμος του είτε στο Χαριλάου είτε εκτός έδρας. Όταν είχα έρθει στην ομάδα ήξερα πόσο σημαντική είναι η βοήθειά τους και το ζούσα σε κάθε ματς. Δεν υπήρχε παιχνίδι που να έλειψαν και αυτό είναι το πιο σημαντικό κομμάτι του συλλόγου».

Για τις σημαντικότερες στιγμές στην καριέρα του: «Ήταν η νίκη στην έδρα της Ατλέτικο και η πρόκριση στο Euro».

Για τη φετινή σεζόν του Άρη: «Έχει αλλάξει επίπεδο ο Άρης. Ειδικά φέτος παρουσιάζεται πολύ ανταγωνιστικός. Για μεγάλο διάστημα ήταν στη 2η θέση και τώρα είναι πολύ κοντά. Πάντα εύχομαι η ομάδα να μεγαλώνει και να εξελίσσεται και στο άμεσο μέλλον θέλω η δική μας παρουσία να μείνει στο παρελθόν και να ζήσει ο κόσμος ακόμα μεγαλύτερες στιγμές».

Για την τετράδα στο πρωτάθλημα: «Είναι όλοι κοντά, αυτό που μου αρέσει είναι  ότι ο Άρης έχει πολύ καλή ψυχολογία στα ντέρμπι. Θυμόμαστε ότι στην Αθήνα τα προηγούμενα χρόνια δεν έπαιρνε αποτελέσματα, τώρα όμως τα καταφέρνει. Θα παλέψει μέχρι τέλους στα πλέι οφ για τη 2η θέση. Αν παρουσιαστεί όπως και τώρα δε θα έχει πρόβλημα, όμως σίγουρα θα είναι δύσκολο. Είναι σημαντικό πως κάνει αυτή την πορεία χωρίς τον κόσμο του. Λείπει ο κόσμος γενικότερα από τα γήπεδα αλλά και από τους παίκτες».

Για τους τερματοφύλακες του Άρη: «Και οι τρεις κάλλιστα θα μπορούσαν να είναι βασικοί. Δεν είχε έλλειψη σε αυτή τη θέση, όπως και στις περισσότερες είναι πλήρης. Και οι τρεις είναι πολύ άξιοι, ακόμα και ο Μάριος μετά από καιρό στάθηκε άξια. Είναι σημαντικό μια ομάδα να έχει αξιόλογους παίκτες σε κάθε θέση».

Για το Κύπελλο που ο Άρης παίζει με τον Ολυμπιακό: «Κακά τα ψέματα ο Ολυμπιακός δείχνει πως είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα βάσει ρόστερ και ατομικής ποιότητας παικτών. Είναι πολύ σημαντικό ότι σκόραρε ο Άρης εκτός έδρας. Θα είναι ένα πολύ δυνατό παιχνίδι στο Χαριλάου, ο Ολυμπιακός έχει και την Ευρώπη. Νομίζω πως είναι μοιρασμένες οι πιθανότητες πρόκρισης. Σε τέτοια ματς πρέπει να δώσεις παραπάνω από το 100% και να βρεθείς σε πολύ καλή μέρα».

Για το αν κρατάει επαφές με ανθρώπους του Άρη: «Έχω κρατήσει επαφές, έχω και φιλίες από τον καιρό που ήμουν στη Θεσσαλονίκη και την επισκέπτομαι αρκετά συχνά. Με τον Σάκη Πρίττα που ήμασταν και μαζί στο δωμάτιο στις αποστολές και με τον Κρίστι Βανγκέλι μιλάμε πολύ συχνά».

Για το οικονομικό ζήτημα που είχε προκύψει με τον Άρη το 2012: «Καταρχάς δεν υπάρχουν χρήματα πλέον, ασχέτως με το τι έχει γραφτεί. Ο κόσμος καμιά φορά μαθαίνει αυτά που του δίνουν να μαθαίνει. Δε θέλω να επεκταθώ πολύ. Κάποια άτομα από την τότε διοίκηση με πολύ λάθος κινήσεις και χειρισμούς για να ρίξουν το βλέμμα του κόσμου αλλού, τα έριξαν όλα πάνω μου. Δεν έχω εκκρεμότητες με την παλιά ΠΑΕ Άρης, έχουν να κάνουν εκτός ομάδας και οι οποίες παραμένουν μέχρι και σήμερα. Το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί και είχε μεταφερθεί στον κόσμο ήταν ότι είχα ζητήσει κάποια χρήματα εκτός συμβολαίου για κάποιες ρήτρες που υπήρχαν είτε αν ήθελα εγώ να φύγω, είτε η ομάδα ήθελε να με διώξει».

Και συνέχισε, διευκρινίζοντας: «Δεν ισχύει το ποσό των 800.000 ευρώ, είναι ψέματα. Η παλιά ΠΑΕ δεν υφίσταται. Όσον αφορά για πρώην παίκτες που προσφεύγουν στη FIFA για παλιά χρέη, εγώ δεν έχω κάποιο τέτοιο θέμα με την ομάδα. Έχουν περάσει αρκετά χρόνια. Εγώ από την ΠΑΕ Άρης δεν έχω κάποια απαίτηση αυτή την στιγμή ούτε έχουν κάποια υποχρέωση απέναντί μου. Δε φταίνε μόνο οι ΠΑΕ, είναι και οι κανονισμοί που υπάρχουν και δυστυχώς δεν μπορεί να βγάλει κάποιος άκρη με το κομμάτι αυτό. Κάποια άτομα από την τότε διοίκηση ήθελαν να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο, ξεκάθαρα εναντίον μου και ήταν οι πρώτοι που πήδηξαν από το καράβι όταν η ομάδα ήταν στα πρόθυρα της Β’ Εθνικής και θέλω να το αφήσω εκεί».

Για το χαστούκι που δέχθηκε στο Καυτανζόγλειο στο ματς με τον Ηρακλή: «Και να θέλω να το ξεχάσω δε γίνεται! Δεν υπάρχει άνθρωπος που θα με σταματήσει στον δρόμο και δε με ρωτήσει για αυτό το συμβάν. Τον κύριο αυτόν τον είχα δει πριν φτάσω στο τέρμα, οπότε είχα στο μυαλό μου να μην αντιδράσω. Αν αντιδρούσα θα έπαιρνα κόκκινη και είχαμε σημαντικά παιχνίδια στη συνέχεια».

Για τη διαιτησία στην Ελλάδα και το VAR: «Είναι μια πληγή που πάντα θα υπάρχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Καλό είναι ο κόσμος να μην είναι προκατειλημμένος. Λάθη γίνονται και θα γίνονται. Σα λαός δίνουμε παραπάνω βάση απ’ όσο χρειάζεται».

Για το αν θα άλλαζε κάποια στιγμή στην καριέρα του: «Το κομμάτι με τον τραυματισμό μου που έπαιζα πολύ καιρό με πρόβλημα στο γόνατο. Αν είχα κάνει τότε την επέμβαση θα είχα χάσει μεγάλες στιγμές και με τον Άρη και με την Εθνική. Δε θα μπορούσα να μιλήσω τώρα για τη νίκη στην Μαδρίτη! Αναλαμβάνουμε το ρίσκο και το κόστος των επιλογών μας και πορευόμαστε έτσι».

Για τον χαμένο τελικό στο ΟΑΚΑ το 2010 με τον Άρη: «Για κανέναν δεν ήταν ευχάριστο στην ομάδα. Απογοητευτήκαμε όλοι. Μακάρι ο Άρης από εδώ και πέρα να κατακτήσει όσα δεν έχει καταφέρει και δικαιούται και θέλω να του ευχηθώ καλή επιτυχία».

Για τη νέα σελίδα στην καριέρα του ως ατζέντης παικτών: «Έχει τρία χρόνια που σταμάτησα το ποδόσφαιρο, λόγω υγείας δεν τραβούσε περισσότερο. Υπηρετώ όμως το ποδόσφαιρο από άλλο πόστο. Είναι δύσκολο όταν σταματάς μια καριέρα 17 χρόνων, όμως είναι ευχάριστο το ότι παραμένω στον χώρο και είναι κάτι που ήθελα. Ασχολούμαι με αυτό εδώ και έναν χρόνο, είμαι στην Prosport, γνωρίζω πολύ καλά τον Πασχάλη Τουντούρη που είναι και ο επικεφαλής. Υπάρχει ταλέντο και διάθεση και οι πόρτες για τους Έλληνες παίκτες στο εξωτερικό είναι πλέον ανοικτές. Στα τελευταία μου χρόνια στο Βέλγιο ήμασταν 11 Έλληνες. Με την προπονητική δεν ήθελα να ασχοληθώ, ήταν κάτι που δεν με ενδιέφερε».

To Top