Σιάκκας: “Σταθερός ο Άρης, θέλουμε να συνεχίσουμε όπως με Παναχαϊκή”

Ο Γιώργος Σιάκκας αρχηγός του Πανσερραϊκού, μια μέρα μετά το ματς της Πάτρας, μίλησε στην ΕΡΑ Σερρών για τα νέα δεδομένα στον σύλλογο, την έλευση του Απόστολου Χαραλαμπίδη, το ματς με τον Άρη και αρκετά ακόμα θέματα.  Stoiximan.gr: Θα επιστρέψει ως πρώτος ο Άρης στη Superleague;

Αναλυτικά:

«Ήταν ένα θετικό αποτέλεσμα. Το χρειαζόμασταν για να ανεβούμε βαθμολογικά και ψυχολογικά για να δούμε και ακόμη καλύτερα την συνέχεια.

Ο νέος προπονητής κοίταξε λίγο να ανεβάσει την ομάδα ψυχολογικά, έβαλε 2-3 στοιχεία, κάποια κομμάτια τακτικής που γρήγορα μπορεί να τα αφομοιώσει ποδοσφαιριστής, βάλαμε και εμείς λίγο πάθος παραπάνω και έτσι ήρθε το αποτέλεσμα.

Πρέπει και εμείς να δείξουμε λίγο παραπάνω θέληση για αποτελέσματα, γιατί όσο περνάνε τα παιχνίδια και βλέπουμε την βαθμολογία από χαμηλά δεν είναι και τόσο καλά.

Πρώτη φορά είναι τόσο χαμηλά ο Πανσερραϊκός όσο είμαι εγώ στην ομάδα και αυτό μας δυσαρεστεί, αλλά πιστεύω η συνέχεια θα είναι σαφώς καλύτερη. Ξεκινήσαμε με στόχο μία καλή πορεία και τώρα αυτός ο στόχος έχει γίνει η παραμονή».

Για τον τρόπο προσέγγισης του ματς:

«Το πήγαμε ακριβώς εκεί που θέλαμε. Σε χαμηλό ρυθμό και να χτυπήσουμε στην κόντρα τον αντίπαλο. Επειδή η Παναχαϊκή έπαιζε στο γήπεδο της, ήταν σίγουρα πως κάποια στιγμή θα αφήσει την άμυνα της, ήταν και βαρύς ο αγωνιστικός χώρος και αυτό το κάνει πιο εύκολο για την ομάδα που παίζει για δύο αποτελέσματα. Κλείσαμε τους χώρους, παίξαμε σφιχτά και αυτό μας βοήθησε να πάρουμε τον πόντο».

Για τις δηλώσεις Οφρυδόπουλου περί καθυστερήσεων και αυτές του Κατσουράνη για την διαιτησία:

«Σίγουρα μας πείραξαν. Στην διαιτησία εγώ δεν είδα κάτι, είδα έναν διαιτητή 50αρισιο και αν πρέπει να μιλήσουμε για διαιτησία είμαστε εμείς που αδικούμαστε γιατί μας κόβει ένα οφσάιντ για να γίνει το 0-2. Γενικά νομίζω δεν έχει κάνει λάθος, ότι έβλεπε το σφύριζε, αν είδε κάτι ο Κώστας Κατσουράνης που δεν το είδαμε εμείς δεν ξέρω και δεν μπορώ να κρίνω τα λεγόμενα τους».

Για την διαιτησία που έχει αντιμετωπίσει ο Πανσερραϊκός:

«Γίνονται κάποια λάθη εναντίον μας, χωρίς να θέλω να πω ότι γίνονται εσκεμμένα και για χθες όπως είπα εμείς μπορούμε να μιλήσουμε για μία φάση που θα μπορούσε να γίνει το 0-2».

Για τις πολλές μεταγραφές που έγιναν τον Ιανουάριο και το κλίμα στην ομάδα:

«Η ομάδα ξεκίνησε με λίγους παίκτες γιατί ήταν και να μην κατέβει στο πρωτάθλημα. Ήταν δύσκολο για όλους μας τότε στην αρχή. Ήρθαν βέβαια μεταγραφές, δεν μπορώ να κρίνω εγώ τον αριθμό αν ήταν πολλές ή λίγες. Τα αποδυτήρια είναι γεμάτα πλέον. Αυτό είναι καλό. Υπάρχει υγιής ανταγωνισμός και αυτό κάνει καλό στην ομάδα και στον ποδοσφαιριστή.

Τα αποτελέσματα είναι αυτά που θα μας ενώσουν, αυτά μας λείπουν. Πρόβλημα μεταξύ μας δεν υπάρχει και δεν υπήρχε. Θα προχωρήσουμε δεμένοι και αναγκαστικά πλέον κυνηγάμε την σωτηρία».

Για την δική του απουσία το τελευταίο διάστημα:

«Σίγουρα με πειράζει όταν δεν παίζω, αλλά ο προπονητής κάτι θα έβλεπε και ίσως ήθελε να στηρίξει κάποια παιδιά που έφερε ο ίδιος. Δεν έχω κανένα πρόβλημα μαζί του. Ίσως κάτι να έβλεπε γιατί ο κάθε προπονητής θέλει πάντα να βάζεις τους καλύτερους.

Όσο για την χθεσινή μου παρουσία, κάθε ποδοσφαιριστής όταν δεν παίζει και καλείται να μπει, σίγουρα θα δώσει το κάτι παραπάνω για να κερδίσει με την απόδοση του την θέση που έχει χάσει».

Για τα όσα έζησε το καλοκαίρι:

«Ήταν πράγματι πολύ δύσκολο. Ακούγαμε αρχικά ότι η ομάδα είναι καλά και μετά όταν βλέπεις ότι μία ομάδα με παίκτες που είναι πολλά χρόνια μαζί και αυτό ενδεχομένως να χαλάσει σε πειράζει. Ειδικά εμάς που είναι ομάδα της πόλης μας και αγαπάμε τον Πανσερραϊκό.

Παίζουμε και για τον Πανσερραϊκό. Δεν έχω ξαναζήσει τέτοιες καταστάσεις, ήταν πρωτοφανείς. Σίγουρα πλέον έχουμε μία ηρεμία, αλλά βιώνουμε άλλες καταστάσεις επειδή είμαστε χαμηλά στην βαθμολογία».

Για το μερίδιο ευθύνης των παικτών:

«Φυσικά και έχουμε γιατί εμείς παίζουμε και εμείς κοιτάμε να πάρουμε βαθμούς, εμείς και θα τους χάσουμε. Ο προπονητής βάζει το λιθαράκι του, τις ιδέες του και εσύ πρέπει να δίνεις το κάτι παραπάνω».

Για τα παράπονα του κόσμου που στρέφονται κυρίως στους Σερραίους:

«Παντού γίνεται αυτό και όχι μόνο στις Σέρρες. Λογικό είναι να τα ακούμε. Εσύ ζεις, εσύ είσαι στην ομάδα, εσένα περιμένουν να πεις κάτι στον συμπαίκτη σου, να δώσεις το κάτι παραπάνω, να κάνεις μία καλή εμφάνιση και να ακολουθήσουν και άλλοι».

Για το ματς με τον Άρη:

«Ακόμη ένα ντέρμπι για εμάς, τα επόμενα ματς είναι όλα δυνατά, με ομάδες με ισχυρό κίνητρο, όπως όμως και εμείς πλέον. Αυτό το αποτέλεσμα που πήραμε με την Παναχαϊκή θέλουμε να το συνεχίσουμε.

Ο Άρης δείχνει μία σταθερότητα σε όλη την διάρκεια, δεν έχει πέσει από την 1η θέση νομίζω, έχει καλή ομάδα, έχει το όνομα και στον Άρη πιστεύουν πως είναι η χρονιά τους. Νομίζω θα γίνει καλό παιχνίδι με πολύ τακτική και θέλω να πιστεύω ότι κάτι θα πάρουμε».

Για το τι είπαν στον Δούμτσο μετά την χαμένη ευκαιρία στην Παναχαϊκή στο 90΄:

«Έτυχε να είναι και πάλι ο Κώστας. Στα 2-3 τελευταία ματς είναι αυτός που χάνει από μία ευκαιρία. Είναι ένα πολύ καλό παιδί και στεναχωριέται περισσότερο. Ενώ εμείς ήμασταν χαρούμενοι χθες για το αποτέλεσμα, αυτός στεναχωριέται που χάνει τις ευκαιρίες. Τον κυνηγάει, αλλά πιστεύω θα βοηθήσει στην συνέχεια».

Για τους νεότερους παίκτες και αν τον συμβουλεύονται:

«Εννοείται και με σέβονται και με ακούνε. Υπάρχει στην ομάδα ένα υλικό από παλιούς παίκτες που όταν δεν πάει καλά η ομάδα συμβουλεύουμε τους νεότερους και όλοι θέλουν να βοηθήσουν την κατάσταση».

Για τον κόσμο:

«Από εδώ και πέρα χρειάζεται περισσότερη στήριξη η ομάδα. Στην Παναχαϊκή την νιώσαμε, μπορεί να ήταν λίγα άτομα αλλά μας στήριξαν. Υπομονή να έχουν. Θα τα δώσουμε όλα για να σωθεί η ομάδα. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο στο μυαλό μας. Μόνο η σωτηρία.

Να τελειώσει η χρονιά και να δούμε την επόμενη με καλύτερο κίνητρο. Είμαι αισιόδοξος και σαν άνθρωπος και σαν παίκτης, έρχονται καλύτερες ημέρες και σιγά-σιγά πιστεύω θα αλλάξει σελίδα ο Πανσερραϊκός».

ΠΗΓΗ: Serresport.gr

To Top