Σιγάλας: «Ο Κολοσσός είναι ομάδα με… μέταλλο»

Ο Γιώργος Σιγάλας, που έχει περάσει από τον Άρη, συνεργάτης του Ηλία Καντζούρη στην τεχνική ηγεσία του Κολοσσού , επισημαίνει στην συνέντευξη του στο www.esake.gr ότι οι «θαλασσί», που εντυπωσιάζουν με την πορεία τους στην Stoiximan Basket League της φετινής σεζόν έχουν αποδείξει ότι διαθέτουν… μετάλλο ως ομάδα. 

Ο Σιγάλας εξηγεί ποιά είναι τα «θεμέλια» του Κολοσσού  της φετινής αγωνιστικής χρονιάς, υπογραμμίζει ότι η Stoiximan Basket League βρίσκεται ξανά σε ανοδική πορεία και δηλώνει χαρούμενος για την εικόνα που παρουσίασε η Εθνική ομάδα στις δύο νίκες επί της Τουρκίας.

Η πρώτη ερώτηση που απευθύναμε στον συνεργάτη προπονητή των «θαλασσί» είναι εάν η μέχρι τώρα πορεία της ομάδας έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες του τεχνικού επιτελείου. «Έτσι και αλλιώς η νοοτροπία και η φιλοσοφία του Ηλία Καντζούρη με την οποία συμφωνούμε εγώ και ο Γιάννης Γεωργαλλής είναι να βλέπουμε κάθε ματς ξεχωριστά και να βάζουμε μικρούς στόχους», απάντα ο Σιγάλας. «Εκείνο για το οποίο είμαστε ικανοποιημένοι είναι πως παίζουμε το στυλ μπάσκετ που θέλουμε δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο σκάουτινγκ».

Που οφείλεται η μέχρι τώρα πολύ καλή πορεία των «θαλασσί»…

«Στην ομαδική δουλειά. Εκμεταλλευόμαστε κάθε φορά τους παίκτες που είναι σε καλή κατάσταση στον συγκεκριμένο αγώνα. Φαίνεται, επίσης, από την στατιστική ότι η άμυνα μας είναι πολύ αποτελεσματική. Στο μπάσκετ όλα ξεκινούν από το να μην αφήσεις τον αντίπαλο να κάνει το παιχνίδι του.

Σε σχέση με την περασμένη σεζόν έχουμε μεγαλύτερη εμπειρία, με τον Βασίλη Ξανθόπουλο, να συνεχίζει για δεύτερη αγωνιστική χρονιά, και τους Κιμ Τιλί, Βαγγέλη Μαργαρίτη στο ρόστερ μας από το προηγούμενο καλοκαίρι. Η μεγαλύτερη εμπειρία μας φαίνεται από τις αποφάσεις μας στο τέλος των αγώνων».

Τι μπορεί να καταφέρει ο Κολοσσός H Hotels στο τέλος της φετινής σεζόν…

 «Δεν σκεφτόμαστε τι μπορούμε να καταφέρουμε στο τέλος της φετινής αγωνιστικής χρονιάς. Από μια στιγμή στην άλλη τα δεδομένα μπορούν να ανατραπούν, γιατί ο Κολοσσός H Hotels δεν έχει τις εναλλακτικές λύσεις των Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ και των άλλων παραδοσιακά ισχυρών δυνάμεων.

Δεν μπορούμε να ονειρευόμαστε πέρα από τον επόμενο αγώνα. Ο Κολοσσός H Hotels έχει κατακτήσει το να θεωρείται από τις σοβαρές διοικητικά ομάδες, σειρά έχει να καθιερωθεί αγωνιστικά, μπασκετικά στην Ελλάδα ως καινούργια δύναμη. Ακόμη βρίσκεται μακριά.

Εάν καταφέρουμε την φετινή σεζόν να γράψουμε ιστορία για τον Κολοσσό H Hotels θα είμαστε σίγουρα όλοι ευχαριστημένοι, αλλά οι μεγάλες ομάδες γίνονται από την σταθερότητα που δείχνουν και την παραμονή τους σε υψηλό επίπεδο για χρόνια και όχι μόνο για μια σεζόν».

To Top