Σιγουριά για την αδειοδότηση, διάψευση για την αποχή στο βόλεϊ

Για το θέμα της αδειοδότησης μίλησε ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Άρη, Νίκος Παπαδόπουλος. Ο πρόεδρος του ΑΣ τόνισε πως ο Άρης δεν θα έχει κανένα πρόβλημα έτσι ώστε να εξασφαλίσει την συμμετοχή του στο πρωτάθλημα της επόμενης σεζόν, ενώ μεταξύ άλλων διέψευσε τη φήμη που βγήκε περί αποχής των αθλητών του τμήματος βόλεϊ. 

1,90 πληρώνει ο «άσος» του Άρη κόντρα στον Αστέρα. Πόνταρε στην expekt.com, με Bonus εγγραφής 125 €!

Αναλυτικά τα όσα είπε στο «Αθλητικό Μετρόπολις»
Για το αν ο Άρης θα εξασφαλίσει την αδειοδότηση: «Λογικά δεν θα υπάρχει θέμα. Βέβαια υπάρχουν προβλήματα και… συμπληγάδες όπως γνωρίζουμε όλοι, αλλά τα πράγματα θα λήξουν αισίως. Είναι άλλο το ότι υπάρχουν εκκρεμότητες και άλλο το ότι δεν θα πάρουμε αδειοδότηση».

Για τα θέμα της αδειοδότησης στον Παναθηναϊκό και στην ΑΕΚ και στο ενδεχόμενο ο Άρης να εκμεταλλευτεί το γεγονός για να βγει στην Ευρώπη: «Δεν συγκρίνουμε τον Παναθηναϊκός και την ΑΕΚ. Εμείς βλέπουμε την δική μας ομάδα που έχει τα δικά της προβλήματα .Και πέρσι ο Άρης έπρεπε να παίξει στην Ευρώπη αλλά για κάτι έγγραφα δεν έπαιξε. Είμαι πολύ επιφυλακτικός με αυτό» και πρόσθεσε: 

«Φαίνεται ότι είναι δύσκολα γι αυτούς τα πράγματα αλλά δεν ξέρουμε τι μπορεί να γίνει ανά πάσα στιγμή και τι βοήθειες μπορεί να έχουνε. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι ο Άρης θα πρέπει να είναι έτοιμος όταν πάρει το πιστοποιητικό για να πάρει τη θέση μιας ομάδας αν δεν τα καταφέρει, αλλά πρώτα προέχει η 6η θέση που θα μας δώσει την ευκαιρία αυτή. Μπορεί βέβαια να κάνουν μία ρύθμιση και να λύσουν τα προβλήματα που έχουν . Ο Παναθηναϊκός είναι πολυμετοχικός και αν συστρατευτούν μπορούν να μαζέψουν εκατομμύρια ευρώ. Εγώ όμως ξέρω ότι αν οι ομάδες δεν έχουν ασφαλιστική ενημερότητα θα πρέπει να υποστούν κυρώσεις. Καταλαβαίνουμε ότι οι ομάδες αυτές έχουν την δυνατότητα και εξασφαλίζουν την ύπαρξή τους».

Για το που επικεντρώνεται ο Άρης: «Ακόμη το πρωτάθλημα είναι σε εξέλιξη και η ομάδα θα πρέπει να προσηλωθεί στο αγωνιστικό και η διοίκηση στο οικονομικό για να μπορέσει η ομάδα να βγάλει την χρονιά και να κάνει τον προγραμματισμό της για την επόμενη χρονιά ανεξάρτητα με το αν θα παίξει Ευρώπη ή όχι».

Για το σημείο που έχουν φτάσει οι ομάδες να αγωνιούν για το αυτονόητο χαρτί της αδειοδότησης: «Με βάση το ελληνικό μοντέλο, αν η ομάδα θέλει να κάνει πρωταθλητισμό θα πρέπει να έχει εξασφαλιστεί οικονομικά κάτι που δεν γίνεται. Βλέπουμε πως αν μια ομάδα δεν πάει καλά αγωνιστικά πέφτει και η προσέλευση του κόσμου. Ο Άρης τα έσοδα τα εξασφαλίζει από την δυναμική του κόσμου και η διοίκηση διαχειρίζεται τα έσοδα αυτά. Αλλά όταν η ομάδα δεν πάει καλά αγωνιστικά και υπάρχει αυτή η κρίση, όλα αυτά μαζί μας έχουν οδηγήσει να είμαστε εκτός προϋπολογισμού για αυτό είναι και πρωτεύων θέμα τα τελευταία χρόνια αυτό της αδειοδότησης».

Για τις φήμες που βγήκαν περί αποχής στο τμήμα βόλεϊ: «Δεν υπάρχει αποχή. Χθες έγινε κανονικά η προπόνηση. Ότι υπάρχουν προβλήματα το δέχομαι. Δεν ξέρω ποιος επικοινώνησε και είπε για αποχή αλλά χθες έγινε κανονικότατα προπόνηση. Δεν ξέρω ποιος θέλει να δημιουργήσει θέμα. Υπάρχουν σίγουρα πάντως οικονομικά θέματα. Αναμένουμε κάποια έσοδα για να καλύψουμε με την πρώτη ευκαιρία τις υποχρεώσεις μας. Αυτό θα γίνει εντός των ημερών» και συνέχισε:

«Είναι λυπηρό να λέμε πράγματα αυτονόητα. Το να βγαίνουμε και να λέμε για το αν οι αθλητές θα πληρωθούνε ή όχι, καταλαβαίνουμε ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει. Οι αθλητές έχουν δίκιο γιατί πρέπει να πάρουν τα συμφωνηθέντα. Αλλά το να βγαίνει ο πρόεδρος μέσω ραδιόφωνου και να λέει για το αν θα πληρωθούν δεν είναι και το καλύτερο».

Τέλος για το τι μέλλει γενέσθαι στο τμήμα μπάσκετ: «Έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες και μάλλον θα καταλήξουμε σε διοίκηση πρωτοδικείο, αλλά δεν μπορώ να προδικάσω κάτι τέτοιο 100%. Γίνονται συζητήσεις και με την «Γένεσις» και με την «Σάρισα» για τα πρόσωπα ούτως ώστε να αλλάξει η κατάσταση στο μπάσκετ».

To Top