ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σιμεόνε όπως λέμε… Κούπερ!

Λίγες μέρες μετά τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ και την απώλεια ενός ακόμα τίτλου για τον Ντιέγκο Σιμεόνε στην Ατλέτικο, η σύγκριση τον έφερε… απέναντι σε έναν πρώην προπονητή του Άρη.

Στην εφημερίδα της Βαλένθια Las Provincias η σύγκριση του “Τσόλο” Σιμεόνε με τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ είναι αναπόφευκτη. Και οι δύο Αργεντινοί τεχνικοί και οι δύο δημιούργησαν ο καθένας στην εποχή του ομάδες “μοντέλα” και οι δύο έφτασαν σε δύο τελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ και οι δύο τους έχασαν!

Ο Κούπερ οδήγησε την Βαλένθια στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης στην Ευρώπη δύο σερί χρονιές, το 2000 και το 2001. Την πρώτη ηττήθηκε από την Ρεάλ με 3-0. Την δεύτερη έχασε τον τίτλο στα πέναλτι από την Μπάγερν. Ειρωνεία της τύχης; Ο τελικό του 2001 έγινε επίσης στο Σαν Σίρο, εκεί όπου έχασε πριν λίγες μέρες η Ατλέτικο του Σιμεόνε τον τίτλο στα πέναλτι από την Ρεάλ!

Ο “Τσόλο” άφησε ανοικτό το παράθυρο για αποχώρηση από την Ατλέτικο, ενώ ο Κούπερ μετά τους δύο χαμένους τελικούς έφυγε για την Ίντερ, πριν το 2009 αναλάβει τον Άρη.

To Top