Σιούτας: “Ζέστη και υγρασία θα επηρεάσουν την Αστάνα”

Μια διαφορετική… ματιά για το αποψινό (21:30) παιχνίδι του Άρη με αντίπαλο την Αστάνα δίνει ο μετεωρολόγος Μιχάλης Σιούτας.

Μιλώντας στο Yellow Radio 101,7 για τη ρεβάνς των κιτρινόμαυρων υποστήριξε πως “ζέστη και υγρασία θα επηρεάσουν την Αστάνα”.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τον καιρό τις επόμενες μέρες: “Πρέπει σε αυτόν τον καιρό να είμαστε προσεκτικοί, να είμαστε σίγουροι ότι δεν θα υποστούμε συνέπειες. Οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα αρχίσουν από μεθαύριο και θα διαρκέσουν μέχρι την Δευτέρα και την Τρίτη. Το θερμόμετρο θα ξεπεράσει τους 40 σε πολλές περιοχές της χώρας, ίσως φτάσουμε μέχρι και 42”.

Για τον καιρό στην Θεσσαλονίκη σήμερα: “Περιμένουμε 37-38 βαθμούς αύριο και να πέσει στους 28 βαθμούς την νύχτα, η ελάχιστη πέφτει στους 27 και 28, δεν θα πέσει το θερμόμετρο κάτω από τους 30. Η υγρασία θα επιβαρύνει την κατάσταση.

Όλα αυτά θα επηρεάσουν την Αστάνα, στην Βόρειες χώρες για παράδειγμα έχουν όριο συναγερμού για καύσωνα τους 28 βαθμούς κελσίου. Έρχονται για λίγο χρονικό διάστημα για να μην καταπονηθούν πολύ, ο οργανισμός χάνει τις δυνάμεις και τις αντοχές του. Οπωσδήποτε επηρεάζει τους αθλητές όλο αυτό”.

Για το αν θα φύγουν οι μέδουσες από την Χαλκιδική: “Δεν είναι στην άμεση ειδικότητα μου, αλλά από όσο γνωρίζω παίζει ρόλο ο μετεωρολογικός παράγοντας, μόλις κάποια ρεύματα τις μετακινήσει στις εντός θαλάσσης περιοχές θα αλλάξουν τα πράγματα”.

Για το αν έχει σχέση με το ποδόσφαιρο: “Να πω την αλήθεια δεν παρακολουθώ πάρα πολύ. Δεν έχω και τον χρόνο εδώ και χρόνια για να παρακολουθήσω. Εύχομαι καλή επιτυχία τόσο στον Άρη όσο και σε όλες τις ομάδες μας”.

To Top