Σιώπης, Μπακασέτας εκτός ομίλων Champions League, πέρασε η Κοπεγχάγη του Ζέκα

Η Κοπεγχάγη του Ζέκα και οι Γκλάσκοου Ρέιντζερς είναι οι δύο επόμενες ομάδες που εξασφάλισαν την παρουσία τους στους «χρυσοφόρους» ομίλους του Champions League της περιόδου 2022/23, επικρατώντας στις διπλές αναμετρήσεις τους με τις Τραμπζονσπόρ κι Αϊντχόφεν αντίστοιχα και πιάνοντας… θέση στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Οι πρωταθλητές Δανίας, «πατώντας» πάνω στη νίκη τους με 2-1 στον πρώτο αγώνα στο «Πάρκεν», κράτησαν το «μηδέν» απέναντι στην ομάδα της Τραπεζούντας και με το 0-0 που απέσπασαν στην Τουρκία πήραν το «εισιτήριο» για τα γκρουπ. Ο Ζέκα έπαιξε σε όλο το 90λεπτο και ήταν καθοριστικός για την Κοπεγχάγη, ενώ από την πλευρά της Τραμπζονσπόρ ξεκίνησε βασικός ο Μανώλης Σιώπης και μπήκε ως αλλαγή 77’ ο «λαβωμένος» Τάσος Μπακασέτας (προερχόταν από μυϊκό τραυματισμό), όμως δεν μπόρεσαν να αλλάξουν την τύχη του αγώνα.

Στο Philips Stadion, οι Ρέιντζερς «πάγωσαν» το θερμό κοινό της PSV, φεύγοντας με το «χρυσό» 1-0 που τους έδωσε και την πρόκριση στους ομίλους. Αφού άντεξαν δε, στο… σφυροκόπημα του πρώτου ημιχρόνου, βρήκαν το γκολ που έψαχναν στο 60’ με τον πρώην φορ του ΠΑΟΚ Αντόνιο Τσόλακ, ο οποίος πήρε την ασίστ από τον Τίλμαν (μετά το ολέθριο λάθος του Ομπίσπο) και δεν δυσκολεύτηκε από κοντά να σημειώσει το γκολ που έκανε τη… διαφορά για τους Σκωτσέζους.

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ στις ρεβάνς για τα play off του Champions League (σε παρένθεση το σκορ του πρώτου αγώνα):

Βικτόρια Πλζεν (Τσεχία)-Καραμπάχ (Αζερμπαϊτζάν) 2-1 (0-0)

(58΄ Κόπιτς, 72΄ Κλίμεντ – 38΄ Όζομπιτς)

Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-Μακάμπι Χάιφα (Ισραήλ) 2-2 (2-3)

(27΄ Πέσιτς, 43΄ Ίβανιτς – 45+4΄ Σούντγκρεν, 90΄ αυτ. Πάβκοβ)

Μπενφίκα (Πορτογαλία)-Ντιναμό Κιέβου (Ουκρανία) 3-0 (2-0)

(27΄ Οταμέντι, 40΄ Ράφα Σίλβα, 42΄ Νέρες)

Τραμπζονσπόρ (Τουρκία)-Κοπεγχάγη (Δανία) 0-0 (1-2)

Αϊντχόφεν (Ολλανδία)-Ρέιντζερς (Σκωτία) 0-1 (2-2)

(60΄ Τσόλακ)

Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία)-Μπόντο Γκλιμτ (Νορβηγία) 22:00 (0-1)

To Top