Σιώπης, Μπακασέτας και άλλοι εννιά Έλληνες συνεχίζουν στην Ευρώπη

Η χώρα μας δεν θα έχει εκπρόσωπο σε συλλογικό επίπεδο στα νοκ άουτ των διοργανώσεων της UEFA, όμως τρία δικά μας παιδιά συνεχίζουν στο Champions League και οκτώ στο Conference.

Χωρίς ομάδα της χώρας μας θα συνεχιστούν το 2023 οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις για την τρέχουσα σεζόν, όμως η Ελλάδα θα έχει εκπροσώπους στα νοκ άουτ. Συνολικά 11 ποδοσφαιριστές της πατρίδας μας συνεχίζουν σε Champions League και Conference League, κάτι που μας δίνει ένα έξτρα κίνητρο ώστε να παρακολουθήσουμε τα τότε τεκταινόμενα.

Στην κορυφαία διοργάνωση θα έχουμε τριπλή εκπροσώπηση στη φάση των «16», όπου υπάρχουν πιθανότητες να υπάρξει και «εμφύλια σύγκρουση». Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος που ήταν εξαιρετικός με την Μπενφίκα και αποδείχθηκε κομβικός ώστε οι «αετοί» να πάρουν την 1η θέση του ομίλου τους και να βρίσκονται στο γκρουπ των ισχυρών ενόψει της κλήρωσης, ίσως αντιμετωπίσει μία εκ των Λίβερπουλ ή Ντόρτμουντ. Στους «Reds» λοιπόν βρίσκεται ο Κώστας Τσιμίκας που ολοκλήρωσε το γκρουπ με πέντε εμφανίσεις και δύο ασίστ, δείγμα πως πλέον βρίσκεται για τα καλά στην αγωνιστική τους «εξίσωση», ενώ στη Βεστφαλία… ανατέλλει το άστρο του Αντώνη Παπαδόπουλου. Ο 23χρονος ομογενής αμυντικός έπαιξε δις ως αλλαγή στη φάση των ομίλων και σταδιακά κερδίζει μία θέση στο ρόστερ της πρώτης ομάδας.

Στο Europa League δεν θα έχουμε «εκπρόσωπο», αντίθετα όμως στο Conference θα συνεχίσουν οκτώ Ελληνες ποδοσσφαιριστές. H Τραμπζονσπόρ των Τάσου Μπακασέτα που σκοράρει κατά βούληση και Μανώλη Σιώπη τερμάτισε στην 3η θέση του ομίλου της στο Europa και έτσι πήρε το «εισιτήριο» για τα play offs για τους «16» του Conference. Κάτι αντίστοιχο συνέβη και με τη Σέριφ Τίρασπολ των Στέφανου Ευαγγέλου και Φοίβου Μπότου, όπου εκεί θα τους περιμένουν οι Δημήτρης Γούτας, Χάρης Χαρίσης της Σίβασπορ και Παντελής Χατζηδιάκος, Βαγγέλης Παυλίδης της Αλκμααρ. Η τουρκική και η ολλανδική ομάδα αντίστοιχα πήραν την 1η θέση στους ομίλους τους και την απευθείας πρόκριση για τους «16» του τουρνουά.

Champions League: Οδυσσέας Βλαχοδήμος (Μπενφίκα), Κώστας Τσιμίκας (Λίβερπουλ), Αντώνης Παπαδόπουλος (Ντόρτμουντ).

Conference League: Τάσος Μπακασέτας, Μανώλης Σιώπης (Τραμπζονσπόρ), Παντελής Χατζηδιάκος, Βαγγέλης Παυλίδης (Αλκμααρ), Δημήτρης Γούτας, Χάρης Χαρίσης (Σίβασπορ), Στέφανος Ευαγγέλου, Φοίβος Μπότος (Σέριφ Τίρασπολ)

To Top