Σκάκι: Πρωταθλητής Εφήβων ο Καλογρίδης του Άρη!

Πρωταθλητής Εφήβων στο σκάκι αναδείχθηκε ο Αντώνης Καλογρίδης του Άρη.

Σημειώνει ο ΑΣ Άρης: «Σπουδαίες επιτυχίες σημείωσαν οι νεαροί σκακιστές του ΑΡΗ.

Οι αγώνες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος έγιναν στα Χανιά, στο χώρο του Κέντρου Αρχιτεκτονικής Μεσογείου Κ.Α.Μ. (Μεγάλο Αρσενάλι) στο Ενετικό λιμάνι της πόλης, από 15 έως 21 Ιουλίου 2021 και έλαβαν μέρος 76 σκακιστές και σκακίστριες από 34 σωματεία.

Ο 15χρονος Αντώνης Καλογρίδης αναδείχθηκε πρωταθλητής Εφήβων (έως 18 ετών) Ελλάδας με 7 βαθμούς σε 9 αγώνες, δείχνοντας μεγάλη ψυχική δύναμη, καθώς κατάφερε να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση στους πρώτους 4 γύρους, ολοκληρώνοντας το πρωτάθλημα με 5 εντυπωσιακές παρτίδες.

Η σκακίστρια του Α.Σ. ΑΡΗΣ, Αριάδνη Κουτσουράκη, αν και αήττητη έως τον 8ο (προτελευταίο) γύρο, έχασε στον 9ο και τελικά κατέλαβε την αξιόλογη 4η θέση του πρωταθλήματος Νεανίδων.

Ικανοποιητικά κρίνονται και τα αποτελέσματα των υπόλοιπων σκακιστών της ομάδας. Ο 15χρονος Δημήτρης Στοϊμενίδης αναδείχθηκε 16ος με 5β. (η ήττα στον τελευταίο γύρο του στέρησε θέση στην πρώτη οκτάδα), ο 13χρονος Θεμιστοκλής Καλογρίδης ήταν 22ος και ο 12χρονος Μάρκος Στοϊμενίδης 29ος.

Τέλος, ο Σπύρος Κυπαρισσόπουλος αναδείχθηκε πρώτος, με 6 βαθμούς σε 7 αγώνες, στο 2ο γκρουπ του φημισμένου 44ου διεθνούς τουρνουά της Ικαρίας, μεταξύ των 60 συμμετεχόντων. Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Σπύρος είχε κατακτήσει την πρωτιά στο ίδιο τουρνουά και το 2019, με 7 στις 7 νίκες.

Με τις πρόσφατες αυτές επιτυχίες, επιβεβαιώνεται η συνεχώς ανοδική πορεία του Τμήματος Σκάκι τα τελευταία χρόνια, με κορυφαία επιτυχία την άνοδο της ομάδας μας (10μελής σύνθεση) για πρώτη φορά στην Α’ Εθνική κατηγορία, η οποία θα διεξαχθεί φέτος το φθινόπωρο.

Από αρχές Σεπτεμβρίου θα επαναλειτουργήσουν τα τμήματα των Ακαδημιών μας, για παιδιά ηλικίας 5 έως 16 χρόνων, ενώ θα λειτουργήσουν και τμήματα αρχαρίων ενηλίκων.

Για περισσότερες πληροφορίες: 6936513971 (Ακριτίδης Θεόδωρος)».

To Top