ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σκάνδαλο τηλεοπτικών FIFA: έρευνες και κατασχέσεις και στην Ελλάδα!

Mε ανακοίνωσή του το ΣΔΟΕ επιβεβαιώνει ότι έγιναν και στην Ελλάδα έρευνες σε σπίτια και σε γραφεία σχετικά με το νέο σκάνδαλο που ξέσπασε στη FIFA και αφορά τα τηλεοπτικά δικαιώματα των Μουντιάλ.

Η νέα… βόμβα που αφορά φαινόμενα εκτεταμένης διαφθοράς εντός της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου έγινε γνωστή την Τετάρτη.

Εμπλεκόμενοι είναι τόσο ο πρώην στενός συνεργάτης του Σεπ Μπλάτερ στη FIFA, Ζερόμ Βάλκε, όσο και ο ισχυρός άνδρας της Παρί Σεν Ζερμέν, Νασέρ Αλ Κελαϊφί.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι ελβετικές αρχές, σε συνεργασία με τις αρχές στην Ισπανία, στη Γαλλία, στην Ιταλία, αλλά και στην Ελλάδα, εξετάζουν το κατά πόσο υπήρξαν δωροδοκίες από την πλευρά του Αλ Κελαϊφί, ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού δικτύου BeIn Sports για την ανάθεση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των Παγκοσμίων Κυπέλλων μέχρι το 2030!

Στην ανακοίνωση των αρμόδιων ελβετικών αρχών την Πέμπτη υπήρχαν ευχαριστίες και προς τις ελληνικές αρχές, για τη συνεργασία τους στη συγκεκριμένη υπόθεση, χωρίς ωστόσο να δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες για το τι συνέβη στην Ελλάδα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ειδικής Γραμματείας του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος:

«Την 12/10/2017 υπάλληλοι της Ε.Γ. Σ.Δ.Ο.Ε, στο πλαίσιο συνεργασίας τόσο με τις Ελληνικές και Ευρωπαϊκές Δικαστικές Αρχές όσο και με συναρμόδιες Ευρωπαϊκές Αρχές επιβολής του νόμου, συμμετείχαν σε κοινή Ευρωπαϊκή επιχείρηση ερευνών οικιών και επαγγελματικών εγκαταστάσεων που έλαβε χώρα ταυτόχρονα στην Ελλάδα, Ισπανία, Γαλλία και Ιταλία.

Οι διενεργηθείσες έρευνες αφορούσαν σε υπόθεση ποινικής έρευνας που διεξάγει το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Ελβετίας κατά πρώην γενικού γραμματέα της FIFA και κατά εκτελεστικού Διευθυντή αλλοδαπής εταιρίας σε σχέση με την ανάθεση δικαιωμάτων σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (Μ.Μ.Ε).

Για τον σκοπό αυτό, όσον αφορά την Ελλάδα, συνεργάστηκαν το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Ελβετίας, η EUROJUST με τον συντονισμό του υπηρετούντος σε αυτήν Έλληνα Εισαγγελικού Λειτουργού, η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών – Τμήμα Διεθνών Δικαστικών Συνδρομών, Ειδικός Ανακριτής Διεθνών Δικαστικών Συνδρομών και το τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών και Όπλων του Σ.Δ.Ο.Ε. Π.Δ. Αττικής και Αιγαίου.

Κατά τις διενεργηθείσες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα, με την συμμετοχή βοηθού Εισαγγελέα από το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Ελβετίας και παρουσία Ελλήνων Δικαστικών Λειτουργών κατασχέθηκαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές, tablets ,κινητά τηλέφωνα και έγγραφα που θα ερευνηθούν και αξιοποιηθούν στα πλαίσια της διεξαγομένης έρευνας».

Πηγή: sdna.gr

To Top