ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Σκέντζος: «Το 2017 θα είναι η χρονιά του Άρη»!

Η κάκιστη εκκίνηση στο πρωτάθλημα, το νικηφόρο σερί που ακολούθησε, ο δύσκολος Γενάρης, αλλά και τα ματς με τον Ολυμπιακό, οριοθετούν το πλαίσιο των όσων σχολίασε στην «Arena Press», ο βοηθός του Νίκου Αναστόπουλου στον πάγκο του Άρη, Ανδρέας Σκέντζος.

 

Ο νεαρός κόουτς, εξέφρασε αρχικά, τα συναισθήματά του από την μέχρι στιγμής πορεία των «κιτρινόμαυρων» στο πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ:

«Δίχως υπερβολή θα έλεγα ότι ικανοποιημένοι υπήρξαμε εξ΄αρχής. Ξέραμε ποιες θα ήταν οι δυσκολίες που θα αντιμετωπίζαμε, οπότε γνωρίζαμε ότι δεν αποκλείεται να είχαμε και κάποια άσχημα αποτελέσματα. Αυτά δυστυχώς ήρθαν στην αρχή, όμως και πάλι αυτό δεν μας εμπόδισε από το να είμαστε αισιόδοξοι. Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στους ποδοσφαιριστές μας και ξέρουμε πολύ καλά την δουλειά που έχει γίνει».

Σας είχε προβληματίσει-αγχώσει το κακό ξεκίνημα της ομάδας;

«Ξέραμε την κατάσταση των παικτών, ειδικά μετά από τόσο μεγάλη καθυστέρηση στην έναρξη του πρωταθλήματος. Δεν είχαμε αγχωθεί. Πιστεύαμε, όπως κι έγινε, ότι θα μπούμε στο σωστό δρόμο άμεσα. Προσωπικά είμαι τόσο αισιόδοξος, που ξέρω ότι πολύ σύντομα θα δείτε την ομάδα πολύ καλύτερη στον αγωνιστικό χώρο. Ακόμα δεν έχουμε πιάσει τα επίπεδα απόδοσης που θέλουμε».

Ήταν τελικά ο βαθμός δυσκολίας της Φούτμπολ Λιγκ, αυτός που περιμένατε;

«Η αλήθεια είναι ότι περιμέναμε ένα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα. Πιστεύω ότι θα είναι ακόμα πιο δύσκολο στη συνέχεια, γιατί θα έχουμε να δώσουμε πολλά παιχνίδια, καθώς μόλις επτά παίξαμε μέχρι τις γιορτές. Δεν χωράνε προβλέψεις σε αυτό το πρωτάθλημα. Ίσως κάνουμε εύκολες νίκες σε πολλές δύσκολες έδρες, ίσως δυσκολευτούμε στις φαινομενικά πιο εύκολες».

«ΚΑΘΕ ΜΑΤΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ»

Ο Ιανουάριος θα είναι ένας «γεμάτος»  μήνας, καθώς οι παίκτες του Νίκου Αναστόπουλου θα δώσουν, ούτε λίγο, ούτε πολύ οκτώ επίσημους αγώνες για πρωτάθλημα και Κύπελλο. Ερωτηθείς γι αυτό ο Ανδρέας Σκέντζος, τόνισε:

«Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να κοιτάμε το κάθε ματς ξεχωριστά. Η νίκη σε κάθε παιχνίδι είναι αυτό που μας ενδιαφέρει. Θα είναι μία απαιτητική και δύσκολη περίοδος, αλλά έχουμε δουλέψει γι αυτό, οπότε θα είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή».

Πως αντιμετωπίσατε προσωπικά την κλήρωση με τον Ολυμπιακό;

«Σίγουρα ήταν μία δύσκολη κλήρωση, αλλά καλή από πολλές απόψεις για την ομάδα και τον κόσμο. Πιστεύουμε ότι θα γίνει ένα πολύ καλό παιχνίδι, καθώς στόχος μας είναι να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, παρότι σαν θεσμός, έρχεται σε δεύτερη μοίρα για εμάς φέτος».

Παρατηρείτε βελτίωση σε οργανωτικά θέματα στον σύλλογο, σε σύγκριση με την περσινή σεζόν;

«Κάθε χρόνο κάνουμε κι ένα βήμα παραπάνω. Προβλήματα πάντα θα υπάρχουν, όμως υπάρχει εξέλιξη και αυτό είναι το σημαντικό. Είμαστε καλύτερα από πέρσι σε πολλούς τομείς και νομίζω ότι και του χρόνου θα είμαστε ακόμα καλύτερα από φέτος. Έτσι πρέπει να γίνεται».

«ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΚΑΙ… 12ος ΠΑΙΚΤΗΣ» 

Το ματς με τον Ολυμπιακό στο «Κλεάνθης Βικελίδης» στις 11 του μήνα, είναι αυτό που δικαιολογημένα συγκεντρώνει πάνω του όλα τα βλέμματα, καθώς για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, ένα ματς θα θυμίσει σε τόσο μεγάλο βαθμό τα χρόνια, πριν τον υποβιβασμό του συλλόγου στις χαμηλότερες κατηγορίες:

«Είμαι βέβαιος ότι θα γεμίσει το γήπεδο. Ο κόσμος του Άρη πάντα ήταν ο 12ος παίκτης της ομάδας. Είναι ένας κόσμος εξαιρετικός και περήφανος, που θέλει την ομάδα του να πρωταγωνιστεί σε όλα τα αθλήματα».

Πως το περιμένουν οι ποδοσφαιριστές που δεν έχουν ζήσει αυτή την ατμόσφαιρα;

«Θα είναι ευτυχία για κάθε ποδοσφαιριστή που δεν το έχει βιώσει. Εγώ σαν παίκτης του Άρη στο παρελθόν το έχω ζήσει αμέτρητες φορές. Θέλω φέτος και τα παιδιά που είναι στην ομάδα να το νιώσουν. Ειδικά όσοι δεν έχουν φορέσει τη φανέλα του Άρη στο Χαριλάου, όταν αυτό είναι γεμάτο».

Οι δικές σας ευχές προς τον κόσμο του Άρη και όχι μόνο;

«Να ευχηθώ υγεία, που είναι και το σημαντικότερο. Στον κόσμο του Άρη, εύχομαι το 2017 να διαφέρει εξ΄ολοκλήρου απ΄όλα τα προηγούμενα χρόνια. Η ομάδα να είναι στη θέση της και να πρωταγωνιστεί. Από την πλευρά μας να είναι σίγουροι, ότι γι αυτό θα προσπαθήσουμε. Η φετινή χρονιά θα είναι του Άρη. Το θέλουμε και θα το προσπαθήσουμε».

To Top