Σκέψεις για αποχώρηση από Ολυμπιακό, Ρεάλ, Εφές και Ερυθρό Αστέρα!

Με αφορμή τη διαιτησία σε αγώνες Κυπέλλου την τελευταία εβδομάδα τέσσερις εκ των δημοφιλέστερων ευρωπαϊκών ομάδων εκδηλώνουν τάσεις αποχώρησης από το πρωτάθλημα με πρώτο… τον Ολυμπιακό.

Την αρχή έκανε ο Ολυμπιακός, που αποχώρησε στο ημίχρονο του ημιτελικού Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό διαμαρτυρόμενος για τα σφυρίγματα των διαιτητών και την επόμενη μέρα άρχισε να διαρρέει ότι σκέφτεται να αποχωρήσει από τις εγχώριες διοργανώσεις και να πάει να παίξει αλλού, ίσως στην Αδριατική Λίγκα.

ΤΟΥΡΚΙΑ – ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ

Και στην Τουρκία όμως, υπήρξαν παρατράγουδα μετά τον τελικό Κυπέλλου. Η Φενερμπαχτσέ κέρδισε το τρόπαιο νικώντας με 80-70 την Αναντολού Εφές, η οποία ωστόσο δεν ήταν καθόλου ευχαριστημένη από τα σφυρίγματα των διαιτητών. Είχε πολλά παράπονα, μάλιστα ο προπονητής Εργκίν Αταμάν σε δήλωσή του στην εφημερίδα Fanatik μνημόνευσε τον Ολυμπιακό. “Ας το κάνουμε όπως ο Ολυμπιακός”, είπε, εννοώντας προφανώς πως και η δική του ομάδα θα έπρεπε να αποχωρήσει σε ένδειξη διαμαρτυρίας!

ΣΕΡΒΙΑ – ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ

Ο Ερυθρός Αστέρας έχασε από την Παρτιζάν στον Τελικό Κυπέλλου Σερβίας με 76-74 με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν πολλά παράπονα από την διαιτησία.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο ιδιοκτήτης του Ερυθρού Αστέρα Νεμπόισα Κόβιτς να κάνει τις εξής δηλώσεις: «Είναι μία ληστεία. Θυμίζεις άλλες εποχές που όλοι ξέρουμε τι συνέβαινε στο σερβικό μπάσκετ. Ο διαιτητής Μπελόσεβιτς φέρθηκε με πολύ πονηρό τρόπο απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα και μαζί με τους συνεργάτες του “καθάρισαν” τη δουλειά. Μία καθαρή άμυνα μετουσιώθηκε σε δύο βολές που έκριναν τον αγώνα. Kαλώ τις αρχές και την Κυβέρνηση να εξετάσουν όσα συμβαίνουν στο σερβικό μπάσκετ και να προστατεύσουν τον χώρο από ληστείες σαν και αυτή. Θα εξετάσουμε όλες τους πιθανούς τρόπους αντίδρασης από μεριάς μας. H Παρτιζάν μας έκλεψε και δεν θα συγχαρώ ποτέ κάποιον που κλέβει».

ΙΣΠΑΝΙΑ – ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Σειρά πήρε το βράδυ της Κυριακής η Ρεάλ Μαδρίτης, που έχασε στον συγκλονιστικό τελικό του Copa del Ray από την Μπαρτσελόνα εξαιτίας ενός καλαθιού του Τόμιτς στην εκπνοή της παράτασης, το οποίος δεν έπρεπε να μετρήσει ποτέ. Η παρέμβαση του Ράντολφ ήταν κανονική, ωστόσο οι διαιτητές, παρόλο που είδαν τη φάση και στο instant replay, αποφάσισαν να μετρήσουν το καλάθι, προκαλώντας την οργή όλων στη Ρεάλ.

Ο διευθυντής του τμήματος μπάσκετ της “βασίλισσας”, Χουάν Κάρλος Σάντσεθ, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε μετά το παιχνίδι, απαίτησε από την ACB να εκδώσει ανακοίνωση, με την οποία να παραδέχεται το διαιτητικό λάθος και να απολογηθεί. Διαφορετικά, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα As, ο πρόεδρος της Ρεάλ Φλορεντίνο Πέρεθ είναι αποφασισμένος να συζητήσει σοβαρά με τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου το ενδεχόμενο να αποχωρήσει η ομάδα από την ACB!

“Δεν μπορούμε να παραμείνουμε σιωπηλοί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά”, δήλωσε ο Σάντσεθ θυμίζοντας ότι και πέρυσι η Ρεάλ έχασε το Κύπελλο από ένα σοβαρό διαιτητικό λάθος.

Η όλη αλήθεια πάντως είναι ότι πριν από την γκάφα τους στην τελευταία φάση, οι διαιτητές είχαν κάνει άλλη μία, εξίσου εξόφθαλμη, σε βάρος της Μπαρτσελόνα όταν δεν είδαν ένα πεντακάθαρο αντιαθλητικό φάουλ του Ράντολφ πάνω στον Σίνγκλετον και επέτρεψαν στη συνέχεια στον Κάρολ να σκοράρει και να δώσει το προβάδισμα στη Ρεάλ. Η οποία ωστόσο έχασε στο τέλος και γι’ αυτό φωνάζει.

Δείτε παρακάτω τις δύο φάσεις και βγάλτε τα συμπεράσματά σας…

To Top