ΜΠΑΣΚΕΤ

Σκέψεις για ευρωπαϊκή συμμετοχή υπό προϋποθέσεις

Σε ένα από τα πλάνα για την επόμενη σεζόν του μπασκετικού Άρη συμπεριλαμβάνεται και η συμμετοχή σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, υπό συγκεκριμένες συνθήκες και προϋποθέσεις.

Είναι προφανές ότι μια ευρωπαϊκή συμμετοχή, είτε στο Τσάμπιονς Λιγκ της FIBA είτε στο Γιούροκαπ αποτελεί διαπραγματευτικό πλεονέκτημα για τον Άρη στη προσπάθειά του να βρει ποιοτικότερους παίκτες με ένα περιορισμένο μπάτζετ.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την ευρωπαϊκή συμμετοχή θα είναι η άρση του απαγορευτικού μεταγραφών, ώστε να υπάρχει πληθώρα επιλογών από την ξένη αγορά.

Μια σκέψη είναι να μειωθεί σε ένα συγκεκριμένο ποσό το μπάτζετ ώστε τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν, να δοθούν για να καλυφθούν οι υποχρεώσεις προς τους πιστωτές που έχουν επιβάλλει το απαγορευτικό μεταγραφών.

Βασική προϋπόθεση για να συμβεί αυτό είναι να υπάρχουν χρήματα, κάτι που σήμερα δεν συμβαίνει ή και να υπάρχουν, προηγούνται άλλες υποχρεώσεις.

Είναι μια σκέψη που περιεργάζονται πάντως στον Άρη με γνώμονα να παρουσιαστεί ένα καλύτερο “προϊόν” στους φιλάθλους την επόμενη σεζόν.

To Top