Σκέψεις για κατεδάφιση του «Ολντ Τράφορντ» και κατασκευή νέου γηπέδου

Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της «Telegraph», ο νέος συνιδιοκτήτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Σερ Τζιμ Ράτκλιφ σκέφτεται την κατεδάφιση του «Ολντ Τράφορντ» και την κατασκευεί νέου γηπέδου ως την καλύτερη δυνατή λύση για το… γηπεδικό των «κόκκινων διαβόλων».

Ο Σερ Τζιμ Ράτκλιφ απέκτησε το 25% των μετοχών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την παραμονή των Χριστουγέννων και ο πρόεδρος της INEOS έχει ήδη πολλά στο μυαλό του, αν και η συμφωνία με τους «Κόκκινους Διαβόλους» πρέπει ακόμη να επικυρωθεί από την Premier League.

Ωστόσο, τα σχέδια για την αναδιάρθρωση του συλλόγου έχουν ήδη ξεκινήσει, με τον ισχυρό άνδρα να δεσμεύεται να επενδύσει 245 εκατομμύρια λίρες στον σύλλογο και το θέμα του «Ολντ Τράφορντ» έχει αναδειχθεί σε καυτό θέμα!

Η «Telegraph» αποκάλυψε ότι ο CEO της Populous, Κρις Λι, της εταιρείας που έχει αναλάβει την κατάρτιση του πλάνου ανακατασκευής του «Ολντ Τράφορντ» πρότεινε στους Γκλέιζερς και το νέο συνιδιοκτήτη τους στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Σερ Τζιμ Ράντκλιφ την κατεδάφιση και την κατασκευή ενός γηπέδου στην θέση του τωρινού, αφού θεωρούν πως θα είναι πιο συμφέρον από πολλές πλευρές, παρά το μεγαλύτερο κόστος.

Ενώ η εκ νέου ανάπτυξη και η επέκταση του Ολντ Τράφορντ θα κόστιζε στον σύλλογο πάνω από 800 εκατομμύρια λίρες σε μια περίοδο οκτώ ετών, ένα νέο γήπεδο θα μπορούσε να φέρει πίσω στη Γιουνάιτεντ περίπου 2 δισεκατομμύρια λίρες.

«Η νέα κατασκευή μπορεί κάλλιστα να αποδειχθεί η πιο οικονομική λύση», σημείωσε ο Λι στην «Telegraph».

Ένας άλλος από τους λόγους της πρότασής τους είναι ο μεγάλος χώρος που υπάρχει στο σημείο αυτό και θα επέτρεψε την κατασκευή ενός νέου γηπέδου, χωρίς να χρειαστεί πρώτα να γκρεμιστεί το παλιό πριν, κι έτσι δεν θα είχε πρόβλημα με την έδρα της η ομάδα.

«Η Γιουνάιτεντ θα μπορούσε να συνεχίσει να χρησιμοποιεί το υπάρχον έδαφος όσο βρίσκονται σε εξέλιξη οικοδομικές εργασίες, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα μειωθούν τα έσοδα της αγωνιστικής», πρόσθεσε.

To Top