Σκέψεις για σέντρα το Σαββατοκύριακο στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ συνεδριάζει σήμερα και σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν σκέψεις για σέντρα ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα.

Η ΕΠΟ οδηγείται στην απόφαση έναρξης των πρωταθλημάτων αφενός έπειτα από την νέα δεκαήμερη παράταση που έδωσε ο υφυπουργός αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης την περασμένη Πέμπτη παρέχοντας τη δυνατότητα στα σωματεία να μπορέσουν ν’ αγωνιστούν ακόμα και υποβάλλοντας αίτηση εγγραφής στο μητρώο και αφετέρου λόγω της πίεσης που ασκούν τα σωματεία τα οποία θέλουν να αρχίσουν τα πρωταθλήματα.

Η αμφισβήτηση διατάξεων του “νόμου Αυγενάκη”, τις οποίες η ΕΠΟ θεωρεί αντισυνταγματικές και αντίθετες με την ολιστική μελέτη, θα συνεχιστεί, αυτή τη φορά στο πεδίο της Δικαιοσύνης.

Το Νοέμβριο συζητείται στο ΣτΕ η προσφυγή τριών σωματείων της ΕΠΣ Δωδεκανήσου κατά της συνταγματικότητας του νόμου και η ΕΠΟ έχει κάνει πρόσθετη παρέμβαση υπέρ τους.

Θυμίζουμε πως τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα διακόπηκαν με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της ΕΠΟ στις 30/9 λόγω του “νόμου Αυγενάκη” που προβλέπει κυρώσεις για τα ερασιτεχνικά σωματεία που δεν έχουν αιτηθεί την εγγραφή τους στο μητρώο της ΓΓΑ.

To Top