ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Σκέψεις για “στροφή” προς το εξωτερικό, φήμες για Άρη και Ζοσέ Μοράις

Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο οι Θοδωρής Καρυπίδης και Παύλος Μυροφορίδης να στραφούν και στην αγορά του εξωτερικού για να καταλήξουν στον “εκλεκτό” για τη θέση του προπονητή.

Οι επιλογές από την Ελλάδα είναι δεδομένες, ωστόσο δεν κανείς δεν αποκλείει το ενδεχόμενο της αναζήτησης στην Ιβηρική χερσόνησο.

Σύμφωνα, μάλιστα, με την εφημερίδα “Arena Press” έντονη είναι η φημολογία που αναπτύχθηκε τις τελευταίες ώρες και θέλει τον Άρη να ενδιαφέρεται για τον Ζοσέ Μοράις, τον πρώην προπονητή της ΑΕΚ.

Ο 51χρονος Πορτογάλος κόουτς, άλλοτε βοηθός του Ζοσέ Μουρίνιο, στην Τσέλσι, βρίσκεται χωρίς ομάδα από τη στιγμή που αποχώρησε από την ΑΕΚ μετά την 4μηνη παρουσία του, τη σεζόν 2015/16.

Ο Μοράις συνεργάστηκε με την ομάδα νέων της Μπενφίκα, καθώς και μεταξύ πολλών άλλων ποδοσφαιρικών συλλόγων στην Πορτογαλία,με την Σουηδική ομάδα Ασσσυρίσκα, την αφρικανική ομάδα Εσπεράντσε Ντε Τυνίς’, καθώς και για την εθνική ομάδα της Υεμένης. Στις 27 Απριλίου 2002 έγινε προπονητής της Βεστφαλία Χέρνε στη 4η Γερμανική κατηγορία. Μεταξύ 20 Ιανουαρίου 2003 και 30 Ιουνίου, ήταν προπονητής, της δύο φορές πρωταθλήτριας της 3ης Γερμανικής κατηγορίας, της Ντρέστνερ ΣΚ.

Στις 6 Ιουνίου 2014, ο Μοράις έγινε προπονητής της Σαουδικής Αλ Σαμπάμπ. Κέρδισε τον τίτλο Σαουδικού Super Cup, μετά την ήττα της Αλ Νασρ σε πέναλτι στο πρώτο αγώνα του ως προπονητής της Αλ-Σαμπάμπ. Την περίοδο 2014-15, ο Μοράις πήρε άδεια ενός έτους για να γίνει προπονητής της Σαουδαραβική ομάδας Αλ Σαμπάμπ πριν από την επιστροφή στην του στην Τσέλσι ώστε να προετοιμάσει την ομάδα για το πρωτάθλημα 2015-16 της Πρέμιερ Λιγκ, λίγο πριν την έναρξή του.

To Top