ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σκέψεις για υποβιβασμό των τελευταίων ομάδων στο ΝΒΑ!

Κάτι πρωτοφανές για τα δεδομένα του ΝΒΑ εξετάζει η λίγκα, προκειμένου να μην υπάρχουν ομάδες που αδιαφορούν ή ακόμη και επιδιώκουν την ήττα: τον υποβιβασμό τους.

Το κακό με τις ομάδες που είναι αδιάφορες στο φινάλε της σεζόν στο ΝΒΑ ή ακόμη και επιδιώκουν να έχουν το χειρότερο δυνατό ρεκόρ, προκειμένου να αυξήσουν τις πιθανότητές τους να επιλέξουν ψηλά στο ντραφτ, έχει παραγίνει.

Ο κομισάριος του ΝΒΑ, Άνταμ Σίλβερ, δεν έκρυψε τη δυσφορία του για αυτό που συμβαίνει, αλλά και τις σκέψεις του να πάρει δραστικά μέτρα. Όπως δήλωσε, εξετάζει ακόμη και το ενδεχόμενο υποβιβασμού των τελευταίων ομάδων.

«Πρέπει να αντιδράσουμε και να αλλάξουμε λίγο τα κίνητρα», δήλωσε ο Σίλβερ σε συνέντευξή του στο ESPN. «Μιλούσα με ανθρώπους μου από το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και παρόλο που δεν λέω ότι θα κάνουμε το ίδιο στο ΝΒΑ, εντούτοις η αλήθεια είναι ότι αυτοί έχουν τα καλύτερα κίνητρα, διότι εκεί οι ομάδες υποβιβάζονται. Σκεφτείτε τις συνέπειες που θα είχαν οι ομάδες εδώ αν υποβιβάζονταν. Θα έχαναν τα λεφτά από την τηλεόραση, θα έχαναν και τα μεγάλα έσοδα από τα εισιτήρια, καθώς θα έπαυαν να παίζουν με τις καλύτερες ομάδες. Οπότε όλες οι ομάδες θα είχαν κάθε λόγο να αποφύγουν να πέσουν στον πάτο», πρόσθεσε.

Ασφαλώς υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος από την απόφαση ή την υλοποίηση ενός τέτοιου σχεδίου που είναι πρωτοφανές για το ΝΒΑ, ωστόσο είναι σαφές πως οι «εγκέφαλοι» της λίγκας δεν μπορούν να ανεχθούν άλλο ομάδες που δεν θέλουν να κερδίζουν.

To Top