Σκέψεις στην ΕΠΟ για διάλυση της Σουπερλίγκας!

Ο τραγέλαφος με τις αδειοδοτήσεις για το επόμενο πρωτάθλημα έχει “φουντώσει” τα σενάρια για διάλυσης της Σουπερλίγκας, αφού ο συνεταιρισμός αποδεικνύεται ανίκανος να διαχειριστεί σωστά το προϊόν του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του soccerplus.gr “στην ΕΠΟ λόγω του προβλήματος ου αντιμετωπίζουν οι ομάδες με τις αδειοδοτήσεις έχουν ρίξει και πάλι στο τραπέζι το θέμα της διάλυσης της Σούπερ Λίγκας και την υπαγωγή της στους κόλπους της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας ως επιτροπή διοργάνωσης πρωταθλήματος.

Ο λόγος είναι τα λειτουργικά έξοδα της διοργανώτριας του πρωταθλήματος, τα οποία είναι πάρα πολύ υψηλά (υπολογίζονται ετησίως σε 11 εκατομμύρια ευρώ) δίνονται από τις ομάδες. «Κόβονται» δηλαδή από τα έσοδα του τηλεοπτικού συμβολαίου και της σύμβασης με τον ΟΠΑΠ.

Αν ο συνεταιρισμός κλείσει δεν θα υπάρχουν λειτουργικά έξοδα και τα χρήματα αυτά θα επιστρέψουν αναλογικά στις ομάδες, κάτι που θα δώσει αρκετές… ανάσες.

Η διάλυση της Σούπερ Λίγκας και η υπαγωγής της στην ΕΠΟ συζητείται όλο και πιο συχνά τα τελευταία χρόνια.

Ωστόσο, ο νέος αθλητικός νόμος δεν τροποποίησε στο συγκεκριμένο θέμα τον προγενέστερο που προβλέπει την ίδρυση και λειτουργίας της Σούπερ Λίγκας, λόγω αντίδρασης από τον αντίστοιχο φορέα του μπάσκετ. Και αυτό είναι μεν λεπτομέρεια, αλλά είναι σημαντική”.

To Top