Σκέψεις της UEFA για κατάργηση του εκτός έδρας γκολ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις (video)

Στο τέλος Μαΐου η UEFA θα πάρει την απόφαση για το αν θα καταργήσει το εκτός έδρας γκολ στα νοκ άουτ παιχνίδια σε Champions League, Europa League και Conference League.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της “Equipe” η συζήτηση για την κατάργηση ή μη του άρθρου 20. 01 του κανονισμού της UEFA δεν ξεκίνησε τώρα. Απλά το τελευταίο διάστημα έχει ενταθεί με τα άδεια γήπεδα και τις ουδέτερες έδρες λόγω των περιορισμών που επιβάλλονται για την αναχαίτιση του κορονοϊού. Οι απόψεις διίστανται και για τη μορφή της κατάργησης.

Μέσα στους κόλπους της UEFA υπάρχουν φωνές που κάνουν λόγο για μερική κατάργηση. Δηλαδή να ισχύει ό,τι και τώρα στην κανονική διάρκεια και να μην ισχύει το κριτήριο του εκτός έδρας γκολ στην παράταση, αλλά και για ολική! Πέραν του ρεπορτάζ της “Equipe” υπάρχει και δημοσίευμα της “Sun” που αναφέρει ότι σε περίπτωση αλλαγής, αυτή θα τεθεί σε εφαρμογή από την επόμενη κιόλας σεζόν (2021/22)!

Το κριτήριο του εκτός έδρας γκολ εφαρμόστηκε για πρώτη φορά τη σεζόν 1965-66 στο Κύπελλο Κυπελλούχων – διοργάνωση που δεν υπάρχει πια – και από το 1969 μέχρι και σήμερα εφαρμόζεται σε όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Οι οπαδοί της κατάργησης έχουν ως υπερασπιστική γραμμή την αύξηση του ενδιαφέροντος.

Η απόφαση συζητιέται έντονα μετά τα παιχνίδια της Παρί Σεν Ζερμέν με την Μπάγερν Μονάχου. Η γαλλική ομάδα προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League χάρη στα εκτός έδρας γκολ της στο Μόναχο καθώς το συνολικό (και τους δύο αγώνες) σκορ της σειράς με την Μπάγερν ήταν 3-3.

To Top