ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Σκιά του εαυτού του ο Άρης, ήττα (3-1) “μαχαιριά” και πισωγύρισμα

Σκιά του εαυτού του ο Άρης, ήττα (3-1) “μαχαιριά” από τον Παναιτωλικό και πισωγύρισμα… Με τέτοιες εμφανίσεις δεν μπορεί να πάει πουθενά η κιτρινόμαυρη ομάδα, χάνοντας πολύτιμο έδαφος, γεμίζοντας με προβληματισμό τους φίλους της ομάδας.

Μεγάλα τα μεσοαμυντικά κενά, με την ομάδα να “φωνάζει” για ενίσχυση στον χώρο του κέντρου. Το “τρικ” με την χρησιμοποίηση του Μάνου Γκαρθία δίπλα στον Ντουκουρέ δεν λειτούργησε, όλοι οι παίκτες του Άρη κινήθηκαν σε ρηχά νερά και μοιραία ήρθε η πικρή ήττα.

Αναλαμπή για τον Άρη η ενέργεια του Πάλμα στο γκολ της ισοφάρισης, με τον Άρη να ζητάει δίκαια πέναλτι στην ανατροπή του Ιτούρμπε στο 29, όταν το σκορ ήταν 1-1.

ΜΕ ΜΑΝΟΥ ΚΑΙ ΙΤΟΥΡΜΠΕ Η ΕΝΔΕΚΑΔΑ

Ο Χερμάν Μπούργος επέλεξε τους πρώτους έντεκα για το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, κάνοντας σημαντικές αλλαγές. Ο Μάνου Γκαρθία πήρε για πρώτη φορά φανέλα βασικού παίζοντας στα χαφ δίπλα στον Ντουκουρέ. Ο Ιτούρμπε ήταν το δεύτερο νέο πρόσωπο, στα εξτρέμ, με τον Εμπακατά στα δεξιά της άμυνας αντί του τραυματία Οντουμπάζιο. Με αυτά τα δεδομένα ξεκινάει με τους: Κουέστα, Εμπακατά, Πίρσμαν, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Ντουκουρέ, Μάνου Γκαρθία, Μαντσίνι, Πάλμα, Ιτούρμπε και Γκρέι.

“ΚΡΥΟ” ΓΚΟΛ ΑΛΛΑ “ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΠΑΛΜΑ

Ο Παναιτωλικός στο 15′ βρέθηκε μπροστά στο σκορ. Ο Ντίας έστρωσε στα άκρα για τον Σενγκέλια που ξέφυγε από τον Πίρσμαν και σούταρε εύστοχα στην κλειστή γωνία του Κουέστα (1-0). Ο Άρης δεν άργησε να απαντήσει και στο 21΄ο Λουίς Πάλμα έκανε πολύ ωραία ατομική προσπαθεια, απέφυγε τον Κορνέλιους και ισοφάρισε (1-1). Στο 35′ οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι. Ο Φλόρες εκτέλεσε το φάουλ αλλά η μπάλα αποκρούστηκε από το δεξί οριζόντιο δοκάρι του Κουέστα.

“ΕΠΝΙΞΑΝ” ΠΕΝΑΛΤΙ ΣΤΟΝ ΙΤΟΥΡΜΠΕ

Στο 29′ έπνιξαν” καραμπινάτο πέναλτι στον Ιτούρμπε Παπαπέτρου και Γκάμαρης. Ο άσος του Άρη στο 29′ ανατράπηκε πεντακάθαρα μέσα στην περιοχή του Παναιτωλικού από τον Αποστολάκη, κάτι που φάνηκε ξεκάθαρα στο ριπλέι. Με την τεχνολογία του VAR παρόλα αυτά δεν δόθηκε αυτό το πέναλτι, για το οποίο προφανώς και έγινε έλεγχος.

ΔΙΠΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΑΡΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΕΣ

Ο Άρης είχε διπλή ευκαιρία στο ξεκίνημα του β’ μέρους. Στο 55′ ο Ανέστης δεν συγκράτησε την μπάλα σε παράλληλη του Πίρσμαν, η μπάλα στρώθηκε στον Μαντσίνι, αλλά το σουτ δεν βρήκε στόχο. Δυο λεπτά αργότερα, πάλι ο Μαντσίνι βρέθηκε στην περιοχή, αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον Ανέστη. Στο 62′ ο Χερμάν Μπούργος έκανε διπλή αλλαγή. Οι Καμάτσο, Ντιόπ μπήκαν στη θέση των Μαντσίνι, Πάλμα, σε μια προσπάθεια να βρει το δεύτερο γκολ η κιτρινόμαυρη ομάδα.

Ο ΚΑΡΕΛΗΣ ΕΔΩΣΕ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ (2-1)

Ο Παναιτωλικός ήταν αυτός όμως που πήρε προβάδισμα στο 63′. Ο Νταγκό έκανε τη σέντρα σουτ, η μπάλα βρήκε στο κεφάλι του Φαμπιάνο, άλλαξε πορεία, αποκρούστηκε από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Κουέστα και ο Καρέλης που πήρε το «ριμπάουντ» έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα (2-1). Δυο λεπτά αργότερα χάθηκε και νέα ευκαιρία για τον Παναιτωλικό. Ο Καρέλης βρέθηκε φάτσα με τον Κουέστα, τον απέφυγε αλλά από πλάγια θέση πλάσαρε ψηλά άουτ.

Ο Άρης έδειξε να χάνει την αυτοσυγκέντρωση του και στο 70′ υπήρξε νέα μεγάλη χαμένη ευκαιρία για τον Παναιτωλικό. Ο Σενγκέλια άπλωσε το παιχνίδι των γηπεδούχων, έπαιξε για τον Ντουάρτε που έδωσε κάθετα στον Καρέλη που σούταρε άουτ. Ο Άρης προσπάθησε να “απαντήσει” και στο 72′ μετά από ωραίο συνδυασμό των Ιτούρμπε, Γκρέι, ο τελευταίος έκανε το σουτ, ο Ανέστης έκανε πολύ μεγάλη επέμβαση.

ΚΑΙ ΤΡΙΤΟ ΓΚΟΛ Ο ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

Στο 77′ ο Παναιτωλικός έκανε το 3-1. Σέντρα του Αποστολάκη στο δεύτερο δοκάρι, άλμα Νταγκό από το ύψος του πέναλτι, κεφαλιά και 3-1! Ο Άρης προσπάθησε να ξαναμπεί στο ματς στο 82′. Ο Ζερβίνιο εκτέλεσε από πλεονεκτική θέση, αλλά το σουτ του σταμάτησε στον πεσμένο Γκρέι. Ήταν ξεκάθαρο ότι ο Άρης δεν είχε τα… αποθέματα για να αναστρέψει την κατάσταση και μοιραία γνώρισε την πρώτη του ήττα μόλις στην 2η αγωνιστική.

Οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με δέκα παίκτες, όταν αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Ντίας.

Διαιτητής: Τάσος Παπαπέτρου (Αθηνών). Βοηθοί: Τρύφων Πετρόπουλος (Αρκαδίας), Δημήτρης Βεργέτης (Αργολίδας) 4ος: Χρήστος Βεργέτης (Αρκαδίας). VAR: Ανδρέας Γκάμαρης (Αθηνών). Βοηθός VAR: Δημήτρης Σαμοΐλης (Αθηνών)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 28′ Νταγκό/37′ Ντουκουρέ

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 90’+4′ Ντίας

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Ανέστης, Αποστολάκης (83′ ΛΙάβας), Λάρσον, Κορνέλιους, Χατζηθεοδωρίδης,  Φλόρες (59′ Ντουάρτε), Μλάντεν, Ντίας, Σενγκέλια (71′ Μόρσεϊ), Νταγκό (83” Χουχούμης, Καρέλης (84′ Πέδρο)

ΑΡΗΣ (Χερμάν Μπούργος): Κουέστα, Εμπακατά, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Πίρσμαν, Ντουκουρέ, Γκαρθία (73′ Ζερβίνιο), Μαντσίνι (61′ Καμάτσο), Πάλμα (61′ Ντιόπ), Ιτούρμπε (73′ Γκαρσία), Γκρέι (84′ Χατζηιωάννου).

To Top