Σκληρές αλήθειες γιατί πρέπει (και συμφέρει) να μείνει ζωντανός ο Άρης!

Η καρδιά του Άρη χτυπάει δυνατά για τον αγώνα της Δευτέρας με την Βέροια, ένας αγώνας που όχι άδικα χαρακτηρίστηκε «ραντεβού επιβίωσης». Όχι απλά αγωνιστικής, αλλά της ίδιας του της ύπαρξης ως συλλόγου. Δεν είναι υπερβολή…

Η παραμονή των κίτρινων στην Σούπερ λίγκα σημαίνει ότι θα γλυτώσει από την καταστροφή και τη διάλυση, μια και οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη θα δρομολογήσει την πτώση του στο απόλυτο κενό, έχοντας στις πλάτες του βαρίδια που – ίσως σήμερα- αγγίζουν τα 30 εκατομμύρια ευρώ!

Ο Άρης της Σούπερ λίγκας μπορεί να έχει παρόν και μέλλον. Τα τηλεοπτικά συμβόλαια και η εισροή χρημάτων μέσω διαφήμισης από τον ΟΠΑΠ σε συνδυασμό με αναμενόμενα έσοδα από διαρκείας, εισιτήρια, εμπορικές χρήσεις, μπορούν (με ένα πρώτο υπολογισμό) να του αποφέρουν έσοδα τουλάχιστον 6.000.000 ευρώ.

Με αυτό το «πορτοφόλι» θα μπορεί από τη μια να εξυπηρετήσει τα χρέη του προς την εφορία και τους διακανονισμούς για τις οφειλές προς πρώην παίκτες, ενώ παράλληλα, θα μείνουν και κάποια (λίγα πράγματι) χρήματα για να στήσει ένα ρόστερ. Όχι μεγάλων συμβολαίων (αυτά άλλωστε… πέθαναν στην Ελλάδα), αλλά για μια ομάδα που θα προσπαθεί με αξιοπρέπεια.

Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα. Αυτό είναι και το μεγάλο διαπραγματευτικό ατού των κίτρινων στις συζητήσεις με τους φορείς και τους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι έχουν λαμβάνειν αρκετά εκατομμύρια ευρώ. Το δίλημμα θυμίζει τις μέρες που βίωσε ολόκληρη η ελληνική οικονομία και κοινωνία. «Ή ευρώ ή χρεοκοπία».

Στην προκειμένη περίπτωση το δίλημμα είναι σαφές και συγκεκριμένο: «Ή Σούπερ λίγκα ή χρεοκοπία».

Στην Αλκμήνης (και δεν έχουν άδικο) θεωρούν ότι ούτε το ελληνικό ποδόσφαιρο, ούτε οι ποδοσφαιριστές, αλλά ακόμη κι αυτή η πληγωμένη ελληνική κοινωνία δεν αντέχει μια ενδεχόμενη χρεοκοπία του Άρη, η οποία πέρα από τις δεδομένες κοινωνικές προεκτάσεις και τον αντίκτυπο που θα έχει σε χιλιάδες Έλληνες (φιλάθλους του Άρη και όχι μόνο), θα σημάνει και την απώλεια περίπου 30.000.000 ευρώ για ιδιώτες και δημόσιο! Ποσό καθόλου ευκαταφρόνητο.

Με νίκη τη Δευτέρα κόντρα στη Βέροια, ο Άρης θα έχει πετύχει ένα αποφασιστικό βήμα για την παραμονή στην κατηγορία. Άρα και για την ίδια του την ύπαρξη. Δεν είναι ένα απλό παιχνίδι ποδοσφαίρου τη Δευτέρα. Αυτό είναι σίγουρο!

* Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “Δημοκρατία”

To Top