ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σκοπιανό: Στον Παυλόπουλο απόψε ο Τσίπρας, αύριο συναντά τους αρχηγούς

Ραγδαίες εξελίξεις στο Σκοπιανό, καθώς τις επόμενες ώρες αναμένεται να πραγματοιηθεί σειρά συναντήσεων για το θέμα.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα μεταβεί στις 6:30 το απόγευμα στπο προεδρικό, προκειμένου να ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, για τις εξελίξεις στα εθνικά θέματα. Ενώ αύριο, ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει κατ’ ιδίαν στο Μέγαρο Μαξίμου τους πολιτικούς αρχηγούς.

Stoiximan.gr: Θα επιστρέψει ως πρώτος ο Άρης στη Superleague;

Σημειώνεται ότι το πρωί της Παρασκευής, ο Αλέξης Τσίπρας είχε συνάντηση με τον Πάνο Καμμένο, προκειμένου να τον ενημερώσει για το ταξίδι του στο Νταβός και τις εξελίξεις στα μέτωπα της οικονομίας αλλά και της ονομασίας, μετά και τις επαφές του με τον Ζόραν Ζάεφ. Χωρίστή σύσκεψη είχε και με τον υπουργό Νίκο Κοτζιά και συνεργάτες του, ενώ στις 3 το μεσημέρι ο κ. Τσίπρας θα καλέσει το μίνι υπουργικό συμβούλιο, με τη συμμετοχή της ηγεσίας του υπουργείου Εξωτερικών.

Η πρώτη αντίδραση πάντως από τη μεριά της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν σχετικά αρνητική. Πηγές της ΝΔ έλεγαν ότι είναι αργά για ουσιαστική ενημέρωση, προαναγγέλοντας έτσι την σκληρή στάση που αναμένεται να κρατήσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος ωστόσο -σύμφωνα με πληροφορίες- θα πάει στη συνάντηση.

Πιο θετική εμφανίστηκε η Φώφη Γεννηματά η οποία βρίσκεται σε επικοινωνία με τον πρωθυπουργό για να κανονίσουν τα της συνάντησης. Νωρίτερα, πάντως, η πρόεδρος της ΔΗΣΥ είχε εξαπολύσει δριμεία επίθεση τόσο εναντίον της κυβέρνησης όσο και εναντίον της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Κανείς δεν μπορεί να προεξοφλεί την τελική μας στάση, που θα καθοριστεί με αίσθημα ευθύνης κι όχι με μικροκομματικές σκοπιμότητες, αλλά αξιοποιώντας το σύνολο της πρότασης που θα φέρει η κυβέρνηση επισήμως» διεμήνυσε την Παρασκευή η επικεφαλής της ΔΗΣΥ Φώφη Γεννηματά.

Σημειώνεται ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που επισκέπτεται το Αίγιο με αφορμή τον εορτασμό της 197ης επετείου από τη μυστική συνέλευση της Βοστίτσας δήλωσε: «Η “Μυστική Συνέλευση της Βοστίτσας” και οι αποφάσεις που ελήφθησαν τότε μας αφήνουν ως ιστορική παρακαταθήκη το δίδαγμα: Ακόμη και όταν διαφωνούμε -και οι διαφωνίες είναι απολύτως θεμιτές σε κάθε πραγματική δημοκρατία- οφείλουμε στο τέλος, και με σεβασμό στις δημοκρατικές διαδικασίες, να υπερασπιζόμαστε τα εθνικά μας θέματα και να επιδιώκουμε την επίτευξη των εθνικών μας στόχων με αρραγή ενότητα και με μόνο γνώμονα το γνήσιο συμφέρον της πατρίδας, του λαού μας και του έθνους μας».

Πηγή: Thetoc.gr

To Top