Σκοράρει εν… πλω (videos)

Σκοράροντας με κάθε τρόπο από οποιαδήποτε απόσταση για 20 χρόνια σε κορυφαίο επίπεδο, ήταν λογικό να χορτάσει την πορτοκαλί μπάλα.

Θρύλος του μπάσκετ ο Ντράζεν Νταλιμπάγκιτς με κορυφαία επιτεύγματα χρυσά μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1980, στο Μουντομπάσκετ του 1978 και στα Ευρωμπάσκετ 1973, ’75 και ’77, σούταρε ξανά εν πλω και μάλιστα ξυπόλυτος,  ταξιδεύοντας από τη Βενετία στα νησιά του Αιγαίου τον Ιούλιο.

«Έχω να πιάσω μπάλα από τότε που σταμάτησα το μπάσκετ. Τώρα προτιμώ το τένις και είμαι πιο εξοικειωμένος με τις ρακέτες», είπε o “Πράγια” στον εικονολήπτη του ιστορικού μονού, στο οποίο έπαιξαν πιτσιρικάδες των τμημάτων υποδομής της Reyer Βενετίας.

Άπαντες συμμετείχαν σε κρουαζιέρα του συλλόγου. Το κρουαζιερόπλοιο απέπλευσε από το λιμάνι της Βενετίας και το πρόγραμμα προέβλεπε επισκέψεις στο Μπάρι, το Κατάκολο(Αρχαία Ολυμπία), τον Πειραιά, τη Σαντορίνη, την Κέρκυρα και το Ντουμπρόβνικ της Κροατίας.

«Θα έλεγα ότι είναι ενδιαφέρον να παίζεις μπάσκετ εν πλω», πρόσθεσε ο θρύλος του παγκόσμιου μπάσκετ.

Ο Νταλιμπάγκιτς ήταν ένα από τα πρόσωπα που προσέλκυσαν τους φιλάθλους της Reyer στην κρουαζιέρα.

Ο σύλλογος τα τελευταία δύο χρόνια αναθέρμανε τις σχέσεις του με τον «Πράγια», εκείνος κάνει τακτικά επισκέψεις στη λιμνοθάλασσα κι αποτελεί πλέον τον συνδετικό κρίκο του βενετσιάνικου με το σερβικό μπάσκετ.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, ο 62χρονος βετεράνος ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση για κρουαζιέρα στο Αιγαίο. Όπως είναι γνωστό, ο Νταλιμπάγκιτς έπαιξε για τέσσερις σεζόν στη Βενετία.

Στην μπασκετική κρουαζιέρα συμμετείχαν ακόμη μέλη της ανδρικής και της γυναικείας ομάδας και φυσικά ο προπονητής Αντρέα Ματζόν.

Εκτός από τις κλασσικές δραστηριότητες σε μία κρουαζιέρα, το πρόγραμμα για τους νεαρούς  6-16 ετών προέβλεπε ασκήσεις τεχνικής, ατομική βελτίωση, προβολή dvd αγώνων της ομάδας με τη επιμέλεια των προπονητών του συλλόγου και του Νταλιμπάγκιτς.

Οι ενήλικες επιχειρηματίες ταξιδιώτες συμμετείχαν σε φόρουμ ανταλλαγής απόψεων και διερεύνησης συνεργασιών στο μέλλον.

Κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας λειτούργησε ειδικό κανάλι επί 24 ώρες με ματς της Reyer και άλλες δραστηριότητες του συλλόγου με ιστορία  141 ετών.

Τέλος εν πλω έγινε από τη διοίκηση η επίσημη παρουσίαση του τιμ των προπονητών της σεζόν 2013-14 με επικεφαλής τον Ματζόν.

Πηγή: Τα Νέα

To Top