ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σκοράρει με κάθε τρόπο ο Άρης! 17 γκολ σε 9 παιχνίδια με πρώτο σκόρερ τον Γκρέι

Ο Άρης φαίνεται να έχει λύσει το θέμα με το σκοράρισμα, καθώς σε 9 παιχνίδια μέχρι στιγμής σε Ελλάδα και Ευρώπη έχει καταφέρει να βρει δίχτυα 17 φορές έχοντας ως πρώτο σκόρερ τον Αντρέ Γκρέι με 7 γκολ.

Όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο ΑΠΕ-ΜΠΕ: “Τα προηγούμενα χρόνια το «εύκολο» γκολ ήταν ένα ζήτημα που κλήθηκαν να λύσουν όλοι όσοι πέρασαν από την τεχνική ηγεσία του Άρη. Από τον Μίχαελ Ένινγκ και τον Άκη Μάντζιο, μέχρι τον Χερμάν Μπούργος, οι προπονητές των «κίτρινων» δεν μπόρεσαν να βρουν αντίδοτο στη δυστοκία. Αυτό, όμως, φαίνεται να αλλάζει φέτος.

Ο Άρης έχει δώσει μέχρι στιγμής εννέα παιχνίδια για τη σεζόν 2022/23. Τέσσερα ήταν για τα προκριματικά του UEFA Europa Conference League και τα άλλα πέντε στο πλαίσιο του πρωταθλήματος της Super League. Στο διάστημα αυτό, οι Θεσσαλονικείς έχουν σημειώσει ούτε λίγο ούτε πολύ 17 γκολ, δηλαδή περίπου δύο ανά παιχνίδι. Στα μόνα που απέτυχαν να σκοράρουν ήταν στην ήττα με 2-0 από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Ισραήλ, με τον Ράφαελ Καμάτσο να χάνει απίθανη ευκαιρία στις καθυστερήσεις, και στη «λευκή» ισοπαλία στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, με τον Ντόμινικ Κοτάρσκι να αποκρούει – μεταξύ άλλων – το πέναλτι του Αντρέ Γκρέι.

Ο 31χρονος επιθετικός από την Τζαμάικα, πάντως, είναι ο πρώτος σκόρερ του Άρη με επτά (7) γκολ μέχρι σήμερα. Κι είναι ένας από τους επτά διαφορετικούς σκόρερ που έχει η ομάδα των Μπούργος, Απόστολου Τερζή και – πλέον – Άλαν Πάρντιου. Πίσω από τον Γκρέι βρίσκονται με τρία γκολ οι Λουίς Πάλμα και Ντάνιελ Μαντσίνι ενώ από ένα έχουν σημειώσει οι Σαλέμ Εμπακατά, Σεϊκ Ντουκουρέ, Καμάτσο και Χουάν Ιτούρμπε.

Αναλυτικά τα εννέα παιχνίδια και οι σκόρερ του Άρη:

UEFA Europa Conference League

vs Γκόμελ (5-1) Γκρέι (16’πέν, 78’), Ιτούρμπε (28’), Καμάτσο (31’), Πάλμα (61’)
vs Γκόμελ* (1-2) Γκρέι (45’+1’, 90’+4’)
vs Μακάμπι Τελ Αβίβ* (2-0) –
vs Μακάμπι Τελ Αβίβ (2-1) Γκρέι (60’πέν.), Ντουκουρέ (81’)

Super League

vs Λεβαδειακός (3-0) Μαντσίνι (12’, 45’+1’), Γκρέι (68’)
vs Παναιτωλικός* (3-1) Πάλμα (20’)
vs ΠΑΟΚ (0-0) –
vs Αστέρας Τρίπολης* (0-2) Γκρέι (20’), Εμπακατά (60’)
vs Ολυμπιακός (2-1) Μαντσίνι (76’), Πάλμα (80’)

*Με αστερίσκο οι εκτός έδρας αγώνες

Κι αν ο Γκρέι είναι ο πρώτος σκόρερ του Άρη, το οφείλει εν πολλοίς στον Πάλμα. Ο 22χρονος άσος από την Ονδούρα είναι αυτός που έχει δώσει στο πιάτο δυο γκολ στον Τζαμαϊκανό ενώ και γενικότερα είναι πρώτος στις ασίστ. Πέντε (5) μετράει ο Πάλμα, με τους Γκρέι και Μαντσίνι να έχουν από δύο ενώ από μία ακολουθούν οι Μανού Γκαρθία και Ιτούρμπε.

To Top