Σκορδίλης και Πάουνιτς “λύνουν” το πρόβλημα, όχι η FIBA και η ΕΟΚ

Η FIBA δεν έδωσε ποτέ την συγκατάθεσή της στον Άρη που μάταια περίμενε ευνοϊκή μεταχείριση για την άρση του απαγορευτικού. Μοιραία, λοιπόν, ο Άρης σε αυτό το κομμάτι των διαπραγματεύσεων είναι στο ίδιο σημείο που ήταν και πριν από δύο μήνες. Για να αρθεί το απαγορευτικό θα πρέπει να βρει τρόπο να διακανονίσει τις υποθέσεις των Σκορδίλη και Πάουνιτς.

Ότι ακριβώς ίσχυε αρχές Ιουλίου, το ίδιο ισχύει και σήμερα. Στις 28 Ιουλίου είχε γραφτεί στο PRESSARIS πως ο Άρης δεν μπορεί να αποκτήσει ούτε κολεγιόπαιδα, όσο υπάρχει το απαγορευτικό μεταγραφών από την FIBA. Στις 11 Σεπτεμβρίου είχε επισημανθεί ότι για να δώσει η FIBA το ΟΚ για την αναστολή της ποινής θα έπρεπε να βρεθεί η “χρυσή τομή” με τον Σκορδίλη.

Το σημερινό ραντεβού του προέδρου της ΚΑΕ, Λευτέρη Αρβανίτη και του αντιπροέδρου, Θόδωρου Κουρόγλου με τον Γάιο Σκορδίλη και τον νομικό του εκπρόσωπο, Νίκο Πετράτο είναι ιδιαίτερα καθοριστικό, όχι τόσο για τον επόμενο αγώνα κυπέλλου, αλλά γιατί σε περίπου δύο βδομάδες ξεκινάει το πρωτάθλημα. Το δήλωσε άλλωστε και ο Βαγγέλης Αλεξανδρής χθες μετά τη νίκη επί του Φιλαθλητικού, ότι χρειάζεται αυτούς τους παίκτες με τους οποίους δουλεύει σχεδόν τρεις βδομάδες.

Η υπόθεση Σκορδίλη όπως διαμορφώθηκε μέχρι σήμερα δεν πήγε καλά για τον Άρη και πλέον οι κίτρινοι βρίσκονται σε μειονεκτική θέση, γιατί αυτοί πιέζονται από τον χρόνο. Αυτό σημαίνει ότι θα… πληρώσουν παραπάνω από ότι υπολόγιζαν.

Το ζήτημα για τον Άρη είναι να βρει λύση στην πιο δύσκολη υπόθεση διακανονισμού αυτού του καλοκαιριού. Αυτή τη λύση θα αναζητήσουν σήμερα το πρωί οι δύο πλευρές μέσα από συζήτηση και διαπραγμάτευση. Αν επιτευχθεί συμφωνία θα γίνει το πρώτο (και καθοριστικότερο) βήμα για την άρση του απαγορευτικού.

Το δεύτερο βήμα είναι να επιτευχθεί συμφωνία και με τον Ιβάν Πάουνιτς. Ούτε αυτή θα είναι απλή υπόθεση, γιατί και εκεί χρήματα θα πρέπει να δοθούν στον Σέρβο γκαρντ…

 

To Top