Σκοτωμός στους σκόρερ της Budesliga

Έχουμε φτάσει σε σημείο να βλέπουμε μία Ντόρτμουντ να είναι στο +4 από την Γκλάντμπαχ, η Λειψία 3η και η Μπάγερν στο -7 από την κορυφή. Φυσικά και οτιδήποτε είναι σε διπλασιασμό αξίζει για τον τίτλο από την «κιτρινόμαυρη» αρμάδα της Βεστφαλίας.

Η μάχη, πάντως, που μαίνεται για τα καλά είναι αυτή του πρώτου σκόρερ. Εκεί γίνεται πραγματικά ένας μεγάλος χαμός. Γιόβιτς στα 9, άλλοι 4 παίκτες με 8 γκολ και άλλοι 3 παίκτες με 7 γκολ. Αν το πάμε λίγο πιο πίσω, έχουμε 12 παίκτες που είναι από 9 έως 6 γκολ. Και στα 6 γκολ είναι στράικερ όπως οι Πούλσεν και Βέρνερ της Λειψίας, αλλά και ο εκπληκτικός Νέλσον της Χόφενχαϊμ.

ΑΝΑΛΥΣH

Για όσους απορούν, ο Λεβαντόφσκι της Μπάγερν είναι στα 7 γκολ, μετά από τα 2 που σκόραρε με την Ντόρτμουντ. Η διαφορά εφέτος για τον Πολωνό φορ είναι πως επιλέγει ματς. Αυτό φάνηκε ακράδαντα στην περίπτωση του klassiker, όπου ξαφνικά ο παιχταράς θυμήθηκε ότι είναι… παιχταράς. Και κεφαλιές-ψαράκι και τακουνάκια και κινήσεις. Τρομερός. Αλλά είναι έτσι η Μπάγερν, που δεν μπορείς να τον εμπιστευτείς για την πρωτιά. Ούτε εκείνον, γιατί έχει… ξενερώσει που έμεινε στη Βαυαρία και δεν τραβάει πάρα πολύ. Τα απαραίτητα κάνει λοιπόν. Και έτσι θα μείνει, είτε θα αλλάξει προπονητή η ομάδα, είτε όχι.

Η ένστασή μας για τον Λούκα Γιόβιτς, που σκοράρει ακατάπαυστα, είναι πως η Άιντραχτ είναι κλασική ομάδα που πέφτει κατά τη διάρκεια του β’ γύρου. Ήδη κουβαλάει αρκετή κούραση μαζί της, κάποια στιγμή θα την πάρουν χαμπάρι και το μόνιμο επιθετικό στιλ παιχνιδιού, ίσως να μην της βγει σε καλό. Στην ίδια κατηγορία και ο Γάλλος Αλέ, ο συμπαίκτης του Σέρβου.

Ο Αλκάθερ είναι επιρρεπής στους τραυματισμούς, ο Ρόις το ίδιο, αν και παίζει σε μία θέση εφέτος που τον βολεύει πολύ. Πάει σίγουρα για +15 γκολ αν συνεχίσει έτσι, αλλά έτσι το πάνε όλοι αυτοί, ο 1ος σκόρερ θα χρειαστεί τουλάχιστον 25 γκολ. Νομίζω ότι από τα δυνατά αουτσάιντερ που υπάρχουν είναι ο Τίμο Βέρνερ της Λειψίας. Ο Γερμανός στράικερ είναι βασική επιλογή της ομάδας στη θέση του φορ, δέχεται βοήθειες και συνήθως μένει μακριά από τραυματισμούς. Είναι σε καλό μομέντουμ.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

To Top