Σκουριές: Προσωρινή αναστολή για τις εργασίες της Ελληνικός Χρυσός

Προσωρινή διαταγή αναστολής των εργασιών της Ελληνικός Χρυσός κέρδισε κάτοικος στις Σκουριές. Η υπόθεση αφορά τον Γιώργο Καλύβα, ο οποίος ζει στο μοναδικό σπίτι μέσα στο δάσος των Σκουριών, στην τοποθεσία Λάκκος Καρατζά, το μεγάλο ρέμα που τροφοδοτεί με νερό όλη την ΒΑ Χαλκιδική.

Σύμφωνα με της enet.gr, ο Γ. Καλύβας κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα τα οποία θα εκδικαστούν στις 31 Ιουλίου. Χθες, το Ειρηνοδικείο Αρναίας εξέδωσε προσωρινή διαταγή προς την εταιρεία να απομακρύνει από το σημείο διάνοιξης όλα τα υλικά που προκύπτουν από τη διάνοιξη του δασικού δρόμου, τα υλοτομηθέντα δένδρα, τους ευμεγέθεις λίθους και να τα εναποθέσει σε ασφαλή σημεία και σε ικανή απόσταση από την ιδιοκτησία του κ. Καλύβα.

H εταιρεία κατασκεύαζε περιφερειακό δρόμο πάνω από το ρέμα «Καρατζά» για να σταματήσει την κυκλοφορία που υπήρχε από κατοίκους προς την περιοχή. Ο δρόμος αυτός βρίσκεται ακριβώς πάνω από το κτήμα του κ. Καλύβα και, όπως καταγγέλλουν κάτοικοι, φτιάχνεται χωρίς σωστές προδιαγραφές με αποτέλεσμα να πέφτουν βράχοι εντός του κτήματος του κ. Καλύβα.

To Top