ΜΠΑΣΚΕΤ

Σκουρτόπουλος και για Κουζέλογλου: «Δίνεται η ευκαιρία σε νέα παιδιά να εξαργυρώσουν τους κόπους τους»

Ο προπονητής της Εθνικής, Θανάσης Σκουρτόπουλος, μίλησε πριν από την αναχώρηση της αποστολής για τη Ρίγα, αναφερόμενος μεταξύ άλλων και στην κλήση νέων παιδιών, όπως ο Κουζέλογλου, ο Τσαλμπούρης, ο Χουγκάζ, ο Μωραΐτης και ο Καράμπελας.

Αναλυτικά όσα είπε: «Αναχωρούμε για το τελευταίο κομμάτι της προκριματικής φάσης του Ευρωμπάσκετ με την Ελλάδα να έχει εκπληρώσει το στόχο της με την εξασφάλιση της παρουσίας της στην τελική φάση. Γνωρίζοντας και αυτή τη φορά ότι η πρόκριση είναι γεγονός μετά από τους αγώνες του Νοεμβρίου στο Σεράγεβο, είχαμε επεξεργαστεί ένα πλάνο ενσωμάτωσης ακόμα περισσότερων νέων παιδιών στην ομάδα, για να πάρουν τις πρώτες τους παραστάσεις και να συνεχιστεί η διαδικασία της διαδοχής που είναι ιδιαίτερα σημαντική σε βάθος χρόνου για το ελληνικό μπάσκετ.

Η συγκυρία τα έφερε έτσι που έκανε αναγκαστικά μαζικές αυτές τις προσθήκες και πλέον έχουμε μία ομάδα στην οποία οι μισοί παίκτες δίνουν για πρώτη φορά το «παρών» στην Εθνική Ανδρών. Ανεξάρτητα από το ότι έχουμε προκριθεί, ο στόχος αυτής της ομάδας είναι να εκπροσωπεί πάντα επάξια και με αξιοπρέπεια το μπάσκετ της χώρας και αυτό θέλουμε να πετύχουμε και στη Λετονία. Συγκεντρωθήκαμε από νωρίς, γιατί δεν υπάρχει πια ένας μεγάλος κορμός που να ξέρει τις… συνήθειες αυτής της ομάδας και απλά να χρειάζεται υπενθύμιση, αλλά πρέπει να γίνει κατά το δυνατόν μια κανονική προετοιμασία.

Νιώθουμε καλά που έχουμε καταφέρει τον πρώτο στόχο μας δύο αγώνες νωρίτερα από το τέλος, την ώρα που βλέπουμε τι γίνεται σε άλλους ομίλους και πόσες παραδοσιακές δυνάμεις αγωνιούν για το αν θα τα καταφέρουν. Νιώθουμε ακόμα καλύτερα που δίνεται η ευκαιρία σε νέα παιδιά να εξαργυρώσουν τους κόπους και τις προσπάθειές τους με την κλήση στην Εθνική Ανδρών. Θέλουμε όλο αυτό το σκηνικό να το απολαύσουμε και στα δύο τελευταία παιχνίδια και να διατηρήσουμε μέχρι τέλους την απόλυτα επιτυχημένη παρουσία αυτής της ομάδας».

To Top