Σκουρτόπουλος: “Με Γιάννη Αντετοκούνμπο τον Σεπτέμβριο”

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος μίλησε στην ιστοσελίδα της FIBA για τη σημασία των “παραθύρων”, τη διευρυμένη βάση παικτών της “γαλανόλευκης” και τη σημασία που δίνει στο κομμάτι της συνέπειας.

Το περίμενες 4 χρόνια! Ήρθε η στιγμή να απολαύσεις το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Stoiximan.gr! Αμέτρητα Στοιχήματα και πλούσιο παιχνίδι κάθε μέρα! 

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τη σύνθεση της “γαλανόλευκης” στα “παράθυρα”: “Από την πρώτη στιγμή, έκανα ξεκάθαρο στους παίκτες ότι ανήκουν σε αυτή την ομάδα. Δεν είναι αστείο να παίζεις για την Εθνική, ακόμη κι αν μιλάμε για μερικά παιχνίδια. Το γεγονός ότι κάποιοι παίκτες έχουν ξαναπεράσει από την Εθνική, δεν σημαίνει ότι θα βρίσκονται πάντα εδώ. Είναι πολύ σημαντικό να διευρυνθεί η βάση της ομάδας”.

Για τη χρησιμότητα των “παραθύρων”: “Βοηθούν τους παίκτες να γίνουν ομάδα, να αποκτήσουν καλύτερη ομοιογένεια και να “χτίσουν” μια ωραία ατμόσφαιρα στην ομάδα. Μας δίνει τη δυνατότητα να “δέσουμε” αυτά τα παιδιά μεταξύ τους και να τεστάρουμε, ενδεχομένως με τη μορφή ρίσκου σε κάποιες περιπτώσεις. Κι όταν έρχεται η μέρα της τελικής επιλογής, θα υπάρχει πιο ξεκάθαρη εικόνα”.

Για τις αλλαγές σε σχέση με το παρελθόν: “Εκ πείρας, μπορώ να πω ότι υπήρχαν πάντα δέκα ή έντεκα παίκτες με εγγυημένη θέση στην τελική δωδεκάδα, με αποτέλσμα οι υπόλοιποι να μάχονται για τις θέσεις που απέμεναν. Τώρα, δεν είναι έτσι τα πράγματα. Όλοι οι παίκτες κρίνονται και παρακολουθούμε την πρόοδό τους. Αυτός ο τρόπος μπορεί να προσφέρει πιο αξιόπιστα αποτελέσματα”.

Για τους παίκτες που δεν έχουν δώσει το “παρών” στα “παράθυρα”, αλλά είναι σταθερά μέλη της “γαλανόλευκης” εδώ και χρόνια: “Είναι μέρος της οικογένειάς μας. Ακόμη και με αυτά τα παιδιά που δεν ήρθαν, έχουμε πολύ καλή επικοινωνία και νομίζω πως θα τους έχουμε σύντομα κοντά μας”.

Για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο: “Νομίζω πως ο Γιάννης θα είναι μαζί μας τον Σεπτέμβριο. Αν δεν γίνεται κάτι πολύ ιδιαίτερο και εκτός απροόπτου, θα έρθει στην Εθνική ομάδα. Είναι ενήμερος για την περίοδο της προετοιμασίας, έχει στα χέρια του το πρόγραμμα προπονήσεων. Έχει δείξει ενδιαφέρον και νομίζω πως θα είναι στην ομάδα για τα πρώτα παιχνίδια της επόμενης φάσης”.

Για την επιλογή της τελικής δωδεκάδας, αν η Ελλάδα πάρει το εισιτήριο για το Παγκόσμιο Κύπελλου: “Θέλουμε να δείξουμε πως λειτουργούμε σωστά. Και είμαι σίγουρα ότι θα υπάρχουν θέσεις στο τελικό ρόστερ για τους παίκτες που θα έχουν κάνει μία τεράστια προσπάθεια για να περάσουμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας. Θεωρώ πως υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός παιδιών που είνα μαζί μας στα παράθυρα και θα βρουν θέση στην τελική 12άδα. Θα υπάρχει η ευκαιρία να ανταμειφθούν”.

To Top