Σκουρτόπουλος: “Στόχος η οκτάδα, είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση”

Αισιόδοξος για την Εθνική, ο ομοσπονδιακός προπονητής Θανάσης Σκουρτόπουλος εξήγησε στους Έλληνες δημοσιογράφους τους λόγους που θεωρεί ότι η Ελλάδα μπορεί -για αρχή- να πετύχει τον στόχο των προημιτελικών.

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με εκατοντάδες στοιχήματα & επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες, Κόρνερ!

Αναλυτικά οι δηλώσεις του ομοσπονδιακού προπονητή:

Μετά από δύο χρόνια με πολλούς αγώνες, ξεκινάμε το τελικό τουρνουά. Η ομάδα είναι έτοιμοι, είμαστε χαρούμενοι που βρισκόμαστε εδώ. Εμεινε μια προπόνηση πριν από το αυριανό ματς. Όλες οι ομάδες είναι σοβαρές, βρισκόμαστε σε έναν δυνατό όμιλο και όλοι έχουν στόχο την πρόκριση στους 16. Δεν έχουμε πρόβλημα με το να μας θεωρεί ο κόσμος φαβορί στον όμιλο. Κάθε ματς θα είναι δύσκολο, πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, έχουμε τον MVP του ΝΒΑ και πολλούς καλούς παίκτες, κυρίως όμως έχουμε καλή ομάδα.

Πρέπει να είμαστε 100% έτοιμοι για κάθε αγώνα που θα δώσουμε. Η ομάδα είναι σε πολύ καλή κατάσταση, η δουλειά ήταν κουραστική αλλά καλή. Σε μεγάλα διαστήματα δοκιμάσαμε σχήματα, όταν ζητήσαμε συγκεκριμένα δεδομένα η εικόνα ήταν πολύ καλή. Σε σχέση με την ομάδα του Ακρόπολις, υπάρχουν πολλές αλλαγές. Μένουν κάποιες ειδικές καταστάσεις με τον Κώστα, το ευχάριστο είναι ότι ο Σλούκας γύρισε σχεδόν έτοιμος. Δουλεύει πολύ καλά και θα είναι έτοιμος να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις. Είμαστε έτοιμοι για το σετ παιχνίδι του Μαυροβουνίου, που χρησιμοποιούσε πέντε συγκεκριμένες επιθέσεις στα φιλικά του. Θέλουμε να τρέξουμε, με μυαλό όμως, γιατί έχουμε παίκτες. Αν είχαμε ένα αθλητικό πεντάρι, θα ήμασταν ομάδα σπριντ. Εχουμε τρία πλέι μέικερ που διαβάζουν καλά το παιχνίδι, θα είμαστε έτοιμοι για κάθε συνθήκη που θα παρουσιαστεί.

Τεχνικά είμαι πολύ ικανοποιημένος, λειτουργήσαμε με εξαιρετικό ρυθμό και δεν ασχοληθήκαμε με τίποτα πέρα από το κομμάτι της προπόνησης. Είμαστε στο 80% και μέσα από τα τρία πρώτα παιχνίδια θέλω να είμαστε ακόμη πιο έτοιμοι για την επόμενη φάση. Πρέπει να ελέγξουμε την τρομερή διάθεση των παιδιών για το κάτι παραπάνω. Πρέπει να το κάνουμε με τον σωστό τρόπο, για να παίξουμε όσο το δυνατόν καλύτερα. Εχουμε αμφίρροπο όμιλο, πρέπει να σεβαστούμε όλα τα παιχνίδια.

Δεν είναι βάρος τα προγνωστικά, οι προβολείς είναι τεράστιοι. Θα το βλέπατε αν ήσασταν μαζί μας εδώ στην Κίνα τις προηγούμενες μέρες. Είναι κάτι απίστευτο και κάτι πρωτόγνωρο. Στην ομάδα δεν έχει μπει η πίεση του μεταλλίου, στόχος μας είναι να μπούμε στην οκτάδα και μετά… όλα παίζονται. Να φτάσουμε εκεί χωρίς προβλήματα, με καλή ψυχολογία για να διεκδικήσουμε το επόμενο παιχνίδι“.

To Top