Σκουρτόπουλος: “Τελείως διαφορετικός παίκτης από το 2016 ο Γιάννης”

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος στάθηκε στα στοιχεία που θα πρέπει να προσέξει η Εθνική Ανδρών ενόψει του αγώνα της Τρίτης (3/9), ενώ αναφέρθηκε και στην εξέλιξη του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με ειδικά στοιχήματα για Σκόρερ, Κάρτες, Κόρνερ σε κάθε αγώνα της Super League!

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός αναφέρθηκε στην εξέλιξη του “Greek Freak” και το διαφορετικό πρόσωπο που παρουσιάζει σε σχέση με το 2016, όχι μόνο αγωνιστικά αλλά και γενικότερα ως προσωπικότητα: “Ο Γιάννης είναι τελείως διαφορετικός παίκτης απ’ ό,τι το 2016. Έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο σωματικά και αγωνιστικά, έχει ωριμάσει, κουβαλάει μαζί του το την ταμπέλα του “σταρ” με την καλή έννοια, έχει μία ωριμότητα που δεν την είχε. Εγώ προσωπικά πέντε χρόνια δεν το έχω ξαναδεί, είναι τελείως διαφορετικό άτομο και παίκτης. Από εκεί και πέρα, στο ένας εναντίον ενός ό,τι κι αν χρησιμοποιήσουν οι Βραζιλιάνοι δεν νομίζω ότι μπορούν να τον σταματήσουν”.

Όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Θανάσης Σκουρτόπουλος στάθηκε στα στοιχεία που πρέπει να προσέξει η Εθνική απέναντι στους Βραζιλιάνους: “Είναι ένα παιχνίδι πρόκρισης για εμάς, ένας πολύ σημαντικός αγώνας. Για αυτά τα ματς έχουμε δουλέψει. Είχαμε μία καλή εμφάνιση, ένα καλό αποτέλεσμα και θέλουμε να συνεχίσομε έτσι. Είναι μία ομάδα αρκετά έμπειρη και ανανεωμένη η Βραζιλία, με επιθετική φιλοσοφία. Κοιτάζουν το σκορ, έχουν πολλά παιδιά που μπορούν να σκοράρουν. Εμείς πρέπει να να ελέγξουμε τον ρυθμό, να έχουμε γρήγορες επιστροφές και προσαρμοσμένη άμυνα πάνω στους σουτέρ”.

Για αυτά που πρέπει να αλλάξει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα από το πρώτο ματς:“Το Μαυροβούνιο δεν έδειξε την πραγματική του εικόνα και όσον αφορά στους ψηλούς, τους μπλοκάραμε πολύ καλά. Η Βραζιλία παίζει περισσότερο με το σουτ, οι ψηλοί είναι πιο μαχητικοί, έχουμε την ευκαιρία με τα ψηλά σχήματα να κάνουμε αλλαγές και ελπίζω να το κάνουμε ακόμα καλύτερα για να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα”.

Για το παιχνίδι στο ανοιχτό γήπεδο: “ΟΙ ομάδες που παίζουν στο ανοιχτό γήπεδο μας ταιριάζουν, θέλουμε τέτοιες ομάδες, δεν θέλουμε αυτές που κλείνονται πίσω σε ζώνες και κλειστές άμυνες. Πρέπει να είμαστε σωστοί στην άμυνα. Αν το κάνουμε αυτό θα μπορέσουμε να τρέξουμε. Θα προσπαθήσουμε να ελέγξουμε το ματς και στο σημείο που μας συμφέρει να πάμε σε σετ παιχνίδι θα το κάνουμε. Πρέπει να αποδείξουμε μέσα στο γήπεδο ότι είμαστε καλύτερη ομάδα”.

Όσο για τον προπονητή της Βραζιλίας, Αλεξάντερ Πέτροβιτς και τα… δαιμόνια του 2016 όταν ήταν προπονητής στην Κροατία: Έχει ευρωπαϊκή φιλοσοφία, έχει προσαρμοστεί πολύ καλά, δεν έχει χαλάσει την επιθετική φιλοσοφία της ομάδας, βάζει κάποια κομμάτια στο παιχνίδι της. Το 2016 ήμασταν μία άλλη ομάδα, όπως κι αυτός είχε μία άλλη ομάδα την Κροατία. Αυτή τη στιγμή ευτυχώς δεν υπάρχουν θέματα υγείας, η κατάσταση στην ομάδα είναι εξαιρετική, τα παιδιά είναι φιλόδοξα, συγκεντρωμένα, στον ίδιο δρόμο θα βαδίσουμε”.

Για τη βελτίωση στο τρίποντο: “Η συγκέντρωση ήταν πολύ ψηλή, τα παιδιά είχαν άγχος, ήταν πρώτο παιχνίδι και ήθελαν να αποδείξουν ότι κάτι διαφορετικό θα γίνει φέτος. Ανταποκριθήκαμε καλά στις ελεύθερες βολές, σε αυτό το κομμάτι δεν θα έχουμε πρόβλημα, το θέμα είναι να ελέγξουμε το τρίποντο, να το ανεβάσουμε κατά 10% και να έχουμε καλύτερο ισορροπία από μέσα προς τα έξω”.

Τέλος, αναφορικά με τον Κώστα Σλούκα: “Τον τραυματισμό τον έχει ξεπεράσει τελείως, σωματικά είναι πάρα πολύ καλά. Ο Κώστας είναι παίκτης μεγάλης κλάσης, είμαστε πολύ ευχαριστημένοι, πάμε κι εμείς λίγο πιο σταδιακά, δεν θέλουμε να πιέσουμε τις καταστάσεις και το πρώτο παιχνίδι μας έδωσε αυτή την ευκαιρία”.

To Top