Σκωτία: Έτοιμη να διακόψει το πρωτάθλημα και να πάρει τον τίτλο η Σέλτικ

Στη Σκωτία εκφράζεται η διάθεση να διακόψουν το πρωτάθλημα, που θα καταστήσει πρωταθλήτρια τη Σέλτικ. Οι αντίθετες φωνές και η κίνηση για να μην έρθει η λίγκα αντιμέτωπη με την UEFA.

H σκωτσέζικη επαγγελματική Football League είναι έτοιμη να διακόψει το πρωτάθλημα και ως εκ τούτου να ανακυρηχθεί πρωταθλήτρια η Σέλτικ και να υποβιβαστεί η Χαρτς. Την Τετάρτη (8/4) πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη ανάμεσα στη λίγκα και τους εκπροσώπους των ομάδων, προκειμένου να δουν πώς θα κινηθούν στις τέσσερις πρώτες κατηγορίες του ποδοσφαίρου της χώρας.

Κατέληξαν στη λύση της ψηφοφορίας για τη διακοπή ή τη συνέχιση των πρωταθλημάτων. Για να περάσει η λύση της διακοπής και να τερματίσουν οι ομάδες στις θέσεις που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην πρώτη κατηγορία, τότε δηλαδή που σταμάτησαν οι αγώνες λόγω του κορονοϊού, θα πρέπει να ψηφίσουν σε αυτήν την κατεύθυνση οι εννέα από τις 12 ομάδες. Αυτό που προκύπτει, ωστόσο, είναι η βεβαιότητα της λίγκας πως τα πράγματα πάνε για διακοπή…

Υπάρχουν και οι αντίθετες φωνές. Η Χαρτς προειδοποίησε πως θα κινηθεί νομικά. Βρίσκεται στην τελευταία θέση, στο -4 από την προτελευταία Χάμιλτον, αλλά μένουν οκτώ αγωνιστικές. Το ίδιο και η Ρέιντζερς που είναι 2η, στο -13 από τη Σέλτικ με αγώνα λιγότερο.

Στη Σκωτία γνωρίζουν καλά τις προ ημερών προειδοποιήσεις της UEFA σε περίπτωση διακοπής των πρωταθλημάτων. Γι’ αυτό θα περιμένουν μέχρι τις 23 Απριλίου, ημερομηνία που η ευρωπαϊκή ομοσπονδίναι είναι πρόθυμη να δεχτεί την εγκατάλειψη των πρωταθλημάτων αν δεν το επιτρέπουν οι συνθήκες.

To Top