ΜΠΑΣΚΕΤ

Σκόνη και θρύψαλα! Σούπερ εμφάνιση από τον Άρη και περίπατος με το Μεσολόγγι (77-48)!

Ο Άρης πέτυχε πολύ πιο εύκολα από ότι ενδεχομένως να περίμεναν όλοι τον διπλό στόχο του κόντρα στο Μεσολόγγι. Παίζοντας εξαιρετικό μπάσκετ σε άμυνα και επίθεση κέρδισε εύκολα με σκορ 77-48 και έφτασε τις τέσσερις νίκες στην Basket League.

Χρειάστηκε να περάσουν 3-4 λεπτά για να βρει ο Άρης έναν ικανοποιητικό ρυθμό στον αγώνα, όταν όμως Κουζέλογλου και Ντεκόζι ανέβασαν στροφές επιθετικά οι κίτρινοι ξέφυγαν. Με 10 και 8 πόντους αντίστοιχα στο πρώτο δεκάλεπτο οδήγησαν τον Άρη στο 18-11 (8’), το δεκάλεπτο έκλεισε στο 19-13, αλλά ήταν φανερό ότι η ομάδα του Καμπερίδη έλεγχε πλήρως τον αγώνα.

Η παρουσία των Ντραγκίτσεβιτς και Μιλόσεβιτς βοήθησε επιθετικά (12π. στο α’ οι δυο τους) και αμυντικά αυτός που έκανε τη διαφορά – και ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου για τον Άρη – ήταν ο Μάριο Λιτλ! Μπορεί να σκόραρε ένα τρίποντο, αλλά έκανε 3 κλεψίματα, έβγαλε άμυνες, μοίρασε σωστά τη μπάλα και ήταν η αιτία που ο Άρης ξέφυγε.

Οι κίτρινοι στο πρώτο λεπτό της δεύτερης περιόδου με 6-0 σερί προηγήθηκαν με 25-13 και παρότι ο Καλαμπάκος κάλεσε τάιμ άουτ ο ρυθμός του αγώνα δεν άλλαξε. Ο Άρης κυριάρχησε και με τρίποντα από Σταμάτη και Λιτλ έφτασε στο +17 (42-25) στο 17’ και θα μπορούσε να μεγαλώσει κι άλλο τη διαφορά αν ήταν πιο προσεκτικοί οι παίκτες του Καμπερίδη, που έδωσαν το δικαίωμα στο Μεσολόγγι να μειώσει σε 42-29 στο ημίχρονο.

Ο Άρης καθάρισε το παιχνίδι από τα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου. Με 12-0 σερί έφτασε τη διαφορά στο +25 (52-29) στο 24’, κυριαρχώντας πλήρως σε άμυνα και επίθεση. Οι κίτρινοι δεν είχαν αντίπαλο, καθώς το Μεσολόγγι δεν κατάφερε να πετύχει εντός πεδιάς καλάθι ως το 27’ και έτσι απολύτως δίκαια η διαφορά έκλεισε στο +27 (65-38) στο τέλος της περιόδου με τον Σταμάτη να δίνει πολύτιμες λύσεις με τα τρίποντά του.

Τίποτα προφανώς δεν άλλαξε στην τελευταία περίοδο. Ο Άρης ήταν κυρίαρχος, κράτησε χωρίς δυσκολία το μεγάλο προβάδισμα, εννοείται ότι δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο και απλώς όλοι περίμεναν τη λήξη του αγώνα…

Τα δεκάλεπτα: 19-13, 42-29, 65-38, 77-48.

To Top