ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

“Σκόραρε” ο κόσμος, θέλει δουλειά η ομάδα! “Ποδαρικό” με ισοπαλία (1-1) για τον Άρη κόντρα στην ΑΕΛ

“Ποδαρικό” με ισοπαλία (1-1) για τον Άρη στο πρώτο του φιλικό φέτος στο Κλεάνθης Βικελίδης με αντίπαλο την ΑΕΛ. Ο Άρης απείχε αρκετά από την αγωνιστική εικόνα που είχε στην Ολλανδία, είχε λίγες καλές στιγμές, σε μια συνολικά μέτρια εμφάνιση, δείχνοντας ότι χρειάζεται αρκετή δουλειά για να είναι έτοιμος στο νέο πρωτάθλημα.

Στα θετικά της βραδιάς η δυναμική παρουσία από 15.000 φιλάθλους που έδωσαν χρώμα κι ομορφιά στο γήπεδο. Ο κόσμος “σκόραρε” και περιμένει να δει την ομάδα έτοιμη όταν πρέπει!

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο αγωνιστικός χώρος δυσκόλεψε τους ποδοσφαιριστές και των δυο ομάδων, μια και δεν έχει «δέσει» το χορτάρι, με αποτέλεσμα να κρύβει πολλές παγίδες, εμποδίζοντας την καλή κυκλοφορία της μπάλας. Ήταν σίγουρα, ένας ανασταλτικός παράγοντας για μια ομάδα όπως ο Άρης που θέλει να δημιουργεί παιχνίδι.

Με τον Γιουνές στην ενδεκάδα ξεκίνησε ο Ερέρα τον Άρη, ο οποίος αγωνίστηκε στα άκρα, αλλάζοντας αμοιβαία πλευρές με τον Γκαρσία, ενώ ο Ναζλίδης ήταν στην κορυφή στο αγαπημένο 4-3-3 του Ισπανού προπονητή.

Το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο ήταν μοιρασμένο, με τον Άρη να έχει καλές στιγμές στο 16΄με τον Γκαρσία και στο 39’ με τον Ναζλίδη, ενώ και η Λάρισα απείλησε σε δυο περιπτώσεις με τους Γκόλια και Πίτι.

Οι κιτρινόμαυροι ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ στο 43’ με τον Ναζλίδη να κάνει το… ποδαρικό, εκτελώντας εύστοχα πέναλτι (1-0), μετά από χέρι του Ντέλετιτς.

Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, ο Ερέρα έριξε στα αριστερά της επίθεσης τον Παυλίδη, αντί του Γιουνές.

Ο Άρης προσπάθησε να βρει διαδρόμους, κυρίως από ενέργειες των Γκαρσία, Κολάσο, αλλά η Λάρισα ήταν αυτή που βρήκε τον τρόπο να σκοράρει. Στο 59’ ο Σαχίτι πετάχθηκε από τα δεξιά στην πλάτη των αμυντικών κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (1-1). Ήταν το πρώτο γκολ που δέχθηκε φέτος η άμυνα του Άρη.

Ο Ερέρα έκανε έξι αλλαγές μετά το 64΄. Βγήκαν οι Βαλεριάνος, Βέλεθ, Τζανακάκης, Ναζλίδης, Γκαρσία, Κολάσο και μπήκαν οι Ιντζόγλου, Σόουζα, Μενέντεθ, Διαμαντόπουλος, Μιλούνοβιτς, Κωνσταντινίδης και προσπάθησε να βρει τον ρυθμό του με την Λάρισα να είναι η κυρίαρχη στον αγωνιστικό χώρο, μέχρι το 70’.

Όσο περνούσε ο χρόνος, ο Άρης κέρδισε έδαφος και προσπάθησε να διασπάσει το αμυντικό τείχος των θεσσαλών, είχε δυο καλές στιγμές με Διαμαντόπουλο και Μιλούνοβιτς, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Αν και φιλικό ο Θεσσαλός διαιτητής Σκουλάς έκανε πολλά λάθη και… ξέχασε να δείξει αρκετές κάρτες στους παίκτες της ΑΕΛ.

ΑΡΗΣ (Πάκο Ερέρα): Κουέστα (46’ Καντιμοίρης), Τζανακάκης (64΄Μενέντεθ), Βέλεθ (64΄Σόουζα), Δεληζήσης, Μπάσα, Ναζλίδης (64΄Διαμαντόπουλος), Κολάσο (64’ Κωνσταντινίδης), Γκαρσία (64΄Μιλούνοβιτς), Ματίγια (77’ Μπακούτσης), Βαλεριάνος (64’ Ιντζόγλου), Γιουνές (46’ Παυλίδης).

ΑΕΛ (Σωτήρης Αντωνίου): Κρίστινσον, Σαχίτι (70’ Φριούι), Γκόλιας, Μόρας, Χούμπσεβ (74’ Ρόνι), Φατιόν, Μιλοσάβλιεβιτς (90′ Πινάκας), Ντέλετιτς, Κούνιτς, Πίτι (70’ Γκόκοβιτς), Νούνιτς

To Top