Σκόραρε ο Πίρσμαν και «βλέπει» πλέι οφ ο ΠΑΣ Γιάννινα

Ανώτερη η ομάδα της Ηπείρου επικράτησε 2-0 του Απόλλωνα Σμύρνης στους Ζωσιμάδες με γκολ των Πίρσμαν (29΄) και Εραμούσπε (79΄- πέναλτι) κι έπιασε τον Παναθηναϊκό στους 30 βαθμούς στη μάχη της εξάδας.

Οι Ηπειρώτες χτύπησαν το…καμπανάκι του κινδύνου στους φιλοξενούμενους με απευθείας χτύπημα φάουλ του Σάλιακα (18΄) που χτύπησε στο δεξί κάθετο δοκάρι και οκτώ λεπτά αργότερα (26΄) βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα και κάθισαν στη θέση του…οδηγού με το τιμόνι του παιχνιδιού να περνάει στα χέρια τους.

Έπειτα από ωραίο συνδυασμό των Γκαρντάφσκι – Πίρσμαν, ο Βέλγος μπακ του ΠΑΣ μπήκε μέσα στην μεγάλη περιοχή του Απόλλωνα και από πλάγια θέση πλάσαρε εύστοχα τον Βέρχουλστ.

Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» είχε δύο καλές στιγμές στο α΄ημίχρονο με πρωταγωνιστή τον Κραγιόπουλο που σε δύο περιπτώσεις (5΄- 41΄) δεν κατάφερε να κερδίσει τον Λοντίγκιν.

Σε χαμηλό τέμπο κυλούσε το παιχνίδι στο β΄ημίχρονο. Οι γηπεδούχοι με σωστή διαχείριση του αγώνα διατηρούσαν άνετα το εύθραστο 1-0.

Οι αλλαγές του τεχνικού του Απόλλωνα (Μάρκο Γκρότε) και η νέα διάταξη (4-4-2 από 3-5-2) δεν έδωσαν τη δυναμική που θα ήθελε ο Γερμανός κόουτς ούτως ώστε να επιστρέψει η ομάδα του στο παιχνίδι και να αποφύγει την ήττα.

Τη νίκη του ΠΑΣ «κλείδωσε» (2-0) το εύστοχο πέναλτι του Εραμούσπε στο 79΄. Η μπάλα στήθηκε στην άσπρη βούλα όταν μετά από σέντρα του Μπρένερ η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Φαν Λα Πάρα.

Ο Απόλλων κέρδισε πέναλτι με τον Τσιλούλη στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων και ο ίδιος παίκτης δεν κατάφερε να κερδίσει από την άσπρη βούλα τον Λοντίγκιν.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας, Πίρσμαν, Καραχάλιος, Ντομίνγκεθ (89΄Λώλης), Στάνκο, Λιάσος (80΄Οικονομόπουλος), Γκαρντάβσκι (67΄Μπρένερ), Περέα.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Μάρκο Γκρότε): Βέρχουλστ, Ντεντάκης, Κραγιόπουλος (61΄Γιακιμόφσκι), Ρόγκνε, Λισγάρας (46΄Μαρτίνες), Κάστρο, Φατιόν (46΄Φαν Λα Πάρα), Τουτουαρίμα, Παμλίδης (61΄Τσιλούλης), Παπαγεωργίου, Ιωαννίδης (75΄Ντάουντα).

To Top