ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Σλαφτσάκης: “Μεγαλύτερη ευκαιρία της καριέρας μου ο Άρης, είμαι πανέτοιμος να δώσω το 110%”

O καλαθοσφαιριστής του Άρη, Διαμαντής Σλαφτσάκης μίλησε για την πορεία της προετοιμασίας της ομάδας, τις σκέψεις και τις φιλοδοξίες του, δίνοντας την δική του υπόσχεση τον κόσμο!

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92,8

Αρχικά για το ότι είναι ένας παίκτης με αμυντικό προσανατολισμό ανέφερε:

Πιστεύω ότι τις νίκες τις φέρνει η άμυνα, δεν γίνεται μόνο μέσα από την επίθεση, δεν γίνεται όλοι οι παίκτες να βάζουν 20 πόντους, πρέπει ο κάθε παίκτης να αποδέχεται τον ρόλο του και να ξέρει τα δυνατά του σημεία.

Για την αμυντική φιλοσοφία της ομάδας:

Το έχω υιοθετήσει από πολύ μικρός, αλλά γνωρίζοντας και τον κόουτς Αγγέλου αυτή είναι η φιλοσοφία του, θέλει η ομάδα να ξεκινάει από την άμυνα.

Για τον Δημήτρη Νικολαίδη και το πόσο σημαντικό είναι το ότι συνεργάστηκε μαζί του:

Είναι πραγματική ευλογία και τύχη, δυστυχώς δεν έχουν όλοι την ευκαιρία να συνεργάζονται με τέτοιους ανθρώπους που είναι επιστήμονες.

Ευτυχώς εμείς την έχουμε, όπως και με τους υπόλοιπους ανθρώπους του τεχνικού τιμ, που πιστεύω ότι είναι ένα από τα καλύτερα στην Ελλάδα.

Για το αν ο Άρης είναι αυτό το πιο σημαντικό καλοκαίρι της καριέρας του:

Είναι το πιο σημαντικό καλοκαίρι της μέχρι τώρα καριέρας μου, είναι μια μεγάλη ευκαιρία που πρέπει να την εκμεταλλευτώ.

Θέλω να δικαιώσω τους ανθρώπους που με επέλεξαν, είναι η δεύτερη εβδομάδα της προετοιμασίας και θέλουμε να βάλουμε τις βάσεις για την σεζόν που έρχεται/

Για το αν πλέον “ζει” το όνειρο του με τον Άρη:

Είναι αλλιώς να είσαι στην αναμονή και να περιμένεις να ξεκινήσεις και αλλιώς να προπονείσαι καθημερινά, πραγματικά, θα δώσω το 110% των δυνατοτήτων μου ώστε αυτή  η ομάδα να πετύχει.

Για το πως αποφάσισε να έρθει στον Άρη:

Άλλη βαρύτητα έχει η ομάδα του Άρη, και έχει μεγάλη σημασία και η παρουσία του κόουτς Αγγέλου, ήταν πολλά πράγματα που με έκαναν να μην θέλω να σκεφτώ κάποια άλλη πρόταση.

Για το ότι υπάρχουν πολλά νέα πρόσωπα φέτος στον Άρη:

Στο μεγαλύτερο ποσοστό οι περισσότεροι παίκτες είμαστε καινούργιοι, παρόλα αυτά από τις πρώτες εβδομάδες δουλειάς πρέπει να πω ότι τα παιδιά είναι εξαιρετικά, πολύ καλοί χαρακτήρες, με διάθεση για να δουλειά.

Η ομάδα είναι καινούργια, αλλά προσπαθεί να χτίσει την χημεία της, να χτίσει τις βάσεις της, και πιστεύω ότι όλοι θα δικαιωθούν στο τέλος.

Για τους ξένους παίκτες του Άρη:

Για τους περισσότερους είναι ένα τεράστιο βήμα για την καριέρα τους, όλοι ανυπομονούν να παίξουν για αυτόν τον κόσμο, είναι ορεξάτοι, είναι πεισμωμένοι και θέλουν να παίξουν για τον κόουτς Αγγέλου.

Για την σχέση τους με τους ξένους του Άρη:

Μας ρωτούσαν γενικά για την πόλη, για τους αγώνες, τα φιλικά το πρόγραμμα, προσπαθήσαμε και εμείς να τους βοηθήσουμε, όσο περνάει ο καιρός είναι ακόμα καλύτερα όλα και για αυτούς.

Για το πόσο έτοιμος μπορεί να είναι ο Άρης στον πρώτο προκριματικό γύρο, δεδομένου ότι υπάρχει λίγος χρόνος:

Τα φιλικό τα οποία θα δώσουμε θα είναι με πολύ καλές ομάδες, οπότε πιστεύω ότι μέχρι τις 20 Σεπτέμβρη θα είμαστε έτοιμοι για τον πρώτο προκριματικό γύρο.

Για τον στόχο της Ευρώπης:

Ο μεγάλος Ευρωπαϊκός στόχος είναι να μπούμε στους ομίλους, ποιος άλλος θα ήτανε?

Για τον Λευτέρη Μποχωρίδη:

Τέλος καλό όλα καλά, ο Λευτέρης κακά τα ψέματα είναι περισσότερα χρόνια από όλους μας στην ομάδα, το καλό είναι ότι άκουσε την καρδιά του, θα τον έχουμε στην ομάδα, θα βοηθήσει και αυτό είναι το πιο σημαντικό.

Για τους λόγους που είναι σημαντική η παραμονή του Λευτέρη Μποχωρίδη:

Είναι σημαντικό, γιατί ξέρει τον κόσμο του Άρη, γνωρίζει στις δύσκολες στιγμές πως θα βγει μπροστά και θα δείξει χαρακτήρα, είναι αρχηγός.

Για την αμυντική φιλοσοφία του Βαγγέλη Αγγέλου:

Η αλήθεια είναι ότι θέλει να ξεκινήσουμε το παιχνίδι μας και να δώσουμε βάση στην άμυνα ώστε να δημιουργήσουμε συνθήκες και καλές προυποθέσεις για την επίθεση.

Ακόμα προσπαθώ να υιοθετήσω την φιλοσοφία του και τα θέλω του, με την πάροδο του χρόνου πιστεύω ότι θα την υιοθετήσω 100%.

Για το ότι θα αναλάβει τις “δύσκολες” αμυντικές αποστολές:

Είμαι πανέτοιμος για αυτό, το έχω στο πίσω μέρος του μυαλού μου, για να δικαιώσω τον κόουτς, θα κάνω ότι χρειαστεί για το καλό της ομάδας.

Για την κατάσταση που βρίσκεται η ομάδα στο εξωαγωνιστικό κομμάτι:

Πιστέψτε με ότι εμείς που είμαστε στο γήπεδο δεν καταλαβαίνουμε ότι η ομάδα πέρασε ένα τόσο δύσκολο καλοκαίρι, γίνεται πραγματικά πολύ σκληρή προσπάθεια από όλους τους ανθρώπους για να οργανώσουν τα πάντα και βρίσκεται πραγματικά σε ένα πάρα πολύ ψηλό επίπεδο.

Είναι η πρώτη φορά που συναντάω μια τέτοια οργάνωση.

Ενώ τέλος για τον κόσμο του Άρη είπε:

Περιμένουμε τον κόσμο στο γήπεδο, θα παλέψουμε και θα δώσουμε το 100% σε κάθε παιχνίδι.

To Top