Σλοβενία-Ελλάδα 0-0: Η Εθνική του… Γραμμένου πήρε έναν βαθμό και τίποτα άλλο…

Το νέο ξεκίνημα της εθνικής Ελλάδος στο Nations League δεν έκρυβε συγκινήσεις. Το 0-0 στη Σλοβενία ήταν η… σφραγίδα μιας εμφάνισης προσαρμοσμένης στα δεδομένα της εποχής, με τους διεθνείς να προσέχουν στα μετόπισθεν, αλλά να είναι ακίνδυνοι επιθετικά. 

Δέκα μήνες μετά το τελευταίο επίσημο ματς και τις τρεις σερί νίκες στα προηγούμενα προκριματικά του Euro, η Ελλάδα ξεκίνησε το βράδυ της Πέμπτης τις υποχρεώσεις της στον Γ’ όμιλο της 3ης κατηγορίας του Nations League. Μια Εθνική κομμένη και ραμμένη στα παραγοντικά θέλω και στα “πρέπει” του Γραμμένου.

Απέναντι στην επίσης ανανεωμένη Σλοβενία, στο Στάδιο «Στόζιτσε» της Λουμπλιάνας, η Εθνική μας ήταν καλύτερη από τον αντίπαλο στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, κράτησε εύκολα τους Σλοβένους μακριά από τα καρέ του Μπάρκα και είχε τις περισσότερες καλές στιγμές για ένα γκολ.

Παράλληλα όμως φάνηκε επίσης ότι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα χρειάζεται ακόμη πολλή δουλειά, κυρίως στο επιθετικό κομμάτι, ώστε να φτάσει σε ένα σταθερά καλό επίπεδο. Ως προς το τελικό 0-0, είναι ένα αποτέλεσμα που σίγουρα βοηθά την Εθνική μας για τον στόχο της 1ης θέσης του ομίλου, στο δρόμο για την άνοδο κατηγορίας στο Nations League και φυσικά τον απώτερο σκοπό της πρόκρισης στα τελικά του επόμενου Μουντιάλ.

Γήπεδο: Stadion Stožice

Σλοβενία (Ματίας Κεκ): Όμπλακ, Μπάλκοβετς, Μεβλία, Μπλάζιτς, Στογιάνοβιτς, Μπόχαρ, Βέτριχ, Μπίγιολ (78′ Κόουτερ), Ρεπ (52′ Ζίβετς), Βούκσιτς (61′ Ζάιτς), Σποράρ

Ελλάδα (Τζον Φαν Σιπ): Μπάρκας, Γιαννούλης, Σιόβας, Σβάρνας, Μπακάκης, Ζέκα, Κουρμπέλης, Μάνταλος (87′ Μασούρας), Μπακασέτας, Λημνιός, Παυλίδης (76′ Φούντας)

ΓΚΟΛ: –

Κίτρινες: 72′ Μπλάζιτς, 77′ Μπακάκης, 89′ Ζάιτς

Διαιτητής: Μπόμπι Μάντεν (Σκωτία)

Βοηθοί: Γκρέιαμ Στιούαρτ (Σκωτία) – Ντέιβιντ Ρουμ (Σκωτία)

Τέταρτος: Ντόναλντ Ρόμπερτσον (Σκωτία)

To Top