ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σλούκας: Η άνοδος του στον Άρη έναυσμα για την κορυφαία πεντάδα της Ευρωλίγκα! (photos)

Ο Κώστας Σλούκας συμπεριλήφθηκε στην καλύτερη πεντάδα της Ευρωλίγκα για πρώτη φορά στην καριέρα του, δείχνοντας πως χρόνο με τον χρόνο παρουσιάζει ανοδική πορεία.

Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με Live Streaming και Cash-out (ισχύουν όροι & προϋποθέσεις)!

Η ευρωπαϊκή χρονιά για την Φενέρμπαχτσε δεν θα ολοκληρωθεί έτσι όπως την είχαν ονειρευτεί ο Κώστας Σλούκας και οι συμπαίκτες του, ωστόσο η σεζόν δεν παύει να κρίνεται επιτυχημένη. Ειδικά για τον Έλληνα πόιντ γκαρντ, ο οποίος είχε τα καλύτερα νούμερα της καριέρας του και ψηφίστηκε στην καλύτερη πεντάδα της κανονικής περιόδου.

Αναμφίβολα ο 29χρονος διεθνής πλέιμεϊκερ αποτελεί ένα από τα κορυφαία γκαρντ στην Ευρώπη τη δεδομένη χρονική στιγμή. Ο Σλούκας, ο οποίος ξεκίνησε την αγωνιστική του άνοδο πριν από οκτώ χρόνια, φορώντας τη φανέλα του Αυτοκράτορα, δεν πήρε τις ευκαιρίες που ήθελε από τον Ολυμπιακό τη διετία 2008-2010. Όμως στον Άρη, όπου συνέχισε για την επόμενη σεζόν ως δανεικός, πραγματοποίησε την χρονιά ορόσημο για την μετέπειτα αγωνιστική του καταξίωση.

Με 8,2 πόντους (85% βολές, 46% δίποντα, 31% τρίποντα), 3,1 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 0,9 κλεψίματα και 1,8 λάθη σε 25’ συμμετοχής κατά μέσο όρο και σε σύνολο 32 αγώνων στο ελληνικό πρωτάθλημα ο 21χρονος τότε γκαρντ αναδείχθηκε στον καλύτερο νέο παίκτη της σεζόν 2010-11, παρουσιάζοντας ηγετικά στοιχεία στο παιχνίδι του.

Η αγωνιστική του έκρηξη στον Άρη αποτέλεσε το έναυσμα για την σταδιακή του εξέλιξη στον σημερινό αστέρα του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Μετά τον Άρη επέστρεψε στον Ολυμπιακό, με τον οποίο κατέκτησε δύο τρόπαια Ευρωλίγκα (2012, 2013), ενώ με τη Φενέρμπαχτσε, στην οποία βρίσκεται από το 2015 κατάφερε να πάρει και τρίτη Ευρωλίγκα (2016).

Φέτος, σε 32 παιχνίδια στην Ευρωλίγκα είχε 11,6 πόντους (94% βολές, 45% τρίποντα), 2,2 ριμπάουντ και 4,7 ασίστ σε 26’ συμμετοχής κατά μέσο όρο.

Τα στατιστικά του Σλούκα ανά σεζόν την τελευταία δεκαετία:

To Top