Σοβαρά επεισόδια στο Αριστοτέλειο – Ενας τραυματίας

Ενας τραυματίας είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός σοβαρών επεισοδίων στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠE, περίπου 100 άτομα, νεαρής ηλικίας, ντυμένα στα μαύρα, επιχείρησαν να σπάσουν την πόρτα της αίθουσας, όπου συνεδρίαζε η Σύγκλητος, στο Κτίριο Διοίκησης του ΑΠΘ.

Έπειτα από πολύωρη προσπάθεια, όπως αναφέρει το thestival οι φοιτητές που είχαν εισέλθει στο κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ κατάφεραν και έσπασαν την πόρτα που οδηγεί στην αίθουσα συνεδριάσεων της Συγκλήτου του ιδρύματος.

Σκοπός των φοιτητών ήταν να παραβρεθούν στη συνεδρίαση της Συγκλήτου και να καταγγείλουν τον αποκλεισμό των φοιτητών από αυτήν.

Στη διάρκεια των επεισοδίων ένας φύλακας τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο της πόλης, αιμόφυρτος και υποβασταζόμενος από συναδέλφους του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, το θύμα της επίθεσης βρέθηκε στο δρόμο κάποιων εκ των φοιτητών που επιχείρησαν να εισέλθουν στην αίθουσα που συνεδριάζει η Σύγκλητος του ιδρύματος

Ο αντιπρύτανης του ΑΠΘ και αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Φυσικής της Σχολής Θετικών Επιστημών, Θεόδωρος Λαόπουλος, δήλώσε στο thestival.gr ότι η κατάσταση που επικρατεί στον 7ο όροφο της Πρυτανείας είναι τραγική.

Μέλη της Συγκλήτου ζήτησαν την παρέμβαση Εισαγγελέα κρίνοντας ότι κινδυνεύει η σωματική τους ακεραιότητα.

Τα μέλη της Συγκλήτου του ΑΠΘ παραμένουν στην αίθουσα συνεδρίασης. Ο πρύτανης του ΑΠΘ, Περικλής Μήτκας δεν παρίστατο στη συνεδρίαση της Συγκλήτου, καθώς βρίσκεται σε προγραμματισμένο ταξίδι στο εξωτερικό.

Χριστοφιλοπούλου: Πρέπει να οδηγηθούν στο αυτόφωρο

Με αφορμή τα επεισόδια στο ΑΠΘ, η εισηγήτρια του Κ.Τ.Ε. Παιδείας του ΠΑΣΟΚ, Εύη Χριστοφιλοπούλου, επεσήμανε πως «η ευθύνη, προκειμένου η έκνομη κατάσταση στα Πανεπιστήμια να μη γίνει ντόμινο, βαρύνει τους αρμόδιους Υπουργούς της Κυβέρνησης».

Οπως υπογράμμισε η κα Χριστοφιλοπούλου «τα νέα κρούσματα βίας στο χώρο των Πανεπιστημίων, αυτή τη φορά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, μετά την εξαήμερη κατάληψη του κτιρίου της Νομικής από εξωπανεπιστημιακούς, αυξάνουν την ανησυχία για γενίκευση της βίας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση».

Επεσήμανε πως «η παρακώλυση της διοικητικής δραστηριότητας και της εκπαιδευτικής διαδικασίας, οι απρόκλητες πράξεις βίας κατά διοικητικού προσωπικού, καθηγητών και φοιτητών και ο βανδαλισμός της δημόσιας περιουσίας είναι αυτεπαγγέλτως διωκόμενα ποινικά αδικήματα, για τα οποία είναι αυτονόητο ότι πρέπει να τηρείται η αυτόφωρη διαδικασία» σημειώνοντας πως «η νομιμότητα δεν τίθεται υπό διαπραγμάτευση».

Πηγή: iefimerida.gr

To Top