ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

«Σοβαρές πιθανότητες ο Κυπελλούχος να αρχίσει από τον 2ο προκριματικό του Europa League»

Ο χάρτης των ευρωπαϊκών διοργανώσεων είναι ακόμη υπό διαμόρφωση και οι διάφορες «καραμπόλες» που γίνονται με τα ευρωπαϊκά εισιτήρια ενδέχεται να ευνοήσουν και μια ελληνική ομάδα.

Όπως αναφέρει ο Ανδρέας Δημάτος, στέλεχος της UEFA, οι αλλαγές στη σύνθεση του Europa League ενδέχεται να οδηγήσουν την ομάδα που θα κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας, δηλαδή είτε τον Άρη είτε τον Παναθηναϊκό , όχι στον 1ο αλλά στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa League.

Πάνω σε αυτό το θέμα, υπάρχει σχετικό tweet που εμφανίζει ως σχεδόν δεδομένο το παραπάνω σενάριο.

Σύμφωνα με αυτό, ο Κυπελλούχος Ελλάδας θα κερδίσει έναν προκριματικό γύρο στο Europa League. Δηλαδή, αντί να ξεκινήσει στον πρώτο, θα ξεκινήσει στον δεύτερο, κάτι που σημαίνει… σέντρα δύο βδομάδες αργότερα. Επίσης σημαίνει ότι θα χρειάζεται δύο, αντί για τρεις προκρίσεις μίνιμουμ ώστε να είναι σίγουρα σε ομίλους κάποιας διοργάνωσης.

Ο μόνος τρόπος να υπερισχύσει το 0.1% και να μείνουν όλα ως έχουν είναι ο εξής: Η Αταλάντα να κατακτήσει το Europa League κόντρα στην Μπάγερ Λεβερκούζεν, να χάσει το Κύπελλο Ιταλίας από τη Γιουβέντους και να καταταχθεί στην 7η θέση ή χαμηλότερα στη Serie A. Επίσης, στο ίδιο σενάριο, πρέπει η Ρεάλ Μαδρίτης να κατακτήσει το Champions League, ή εφόσον το καταφέρει η Μπορούσια Ντόρτμουντ, να μπει και στην πρώτη 4άδα της Bundesliga.

Όλα αυτά σαν μεμονωμένες περιπτώσεις συγκεντρώνουν πιθανότητες. Ωστόσο, το να συμβούν ταυτόχρονα μοιάζει σχεδόν απίθανο. Κάπως έτσι, ο Παναθηναϊκός και ο Άρης θα έχουν μία πολύ καλή ευκαιρία για το ευρωπαϊκό τους μέλλον, όταν θα μπουν στον αγωνιστικό χώρο του Πανθεσσαλικού στις 25 του Μάη.

 

To Top