Σοκάρει μαρτυρία οπαδών για τα επεισόδια στο Μπιλμπάο-Ατλέτικο: «Ήρθαν για να σκοτώσουν»

Η Αθλέτικ Μπιλμπάο επικράτησε με 3-0 της Ατλέτικο Μαδρίτης, παίρνοντας το εισιτήριο για τον τελικό του Copa Del Rey, σε ένα παιχνίδι όμως που αμαυρώθηκε για τα επεισόδια πριν την έναρξή του.

Συγκεκριμένα, περίπου 60 οπαδοί των Βάσκων επιτέθηκαν σε εκείνους των «ροχιμπλάνκος», που βρίσκονταν σε μπαρ της πόλης στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου. Ως αποτέλεσμα είχε ένας φίλαθλος της Ατλέτικο να βρεθεί στο νοσοκομείο, ενώ σοκαριστική είναι η μαρτυρία της Άνα, οπαδού των φιλοξενούμενων, που μίλησε στην εκπομπή «El Larguero» του Cadena SER για τα όσα έζησε.

«Όλα ήταν κακώς οργανωμένα. Το Μπιλμπάο μας ενημέρωσε ότι δεν υπήρχε σημείο συνάντησης ούτε σημείο στάθμευσης για τα λεωφορεία, ότι έπρεπε να αφήσουν τα μέλη των συνδέσμων οπαδών στους δρόμους και ότι ο καθένας μπορούσε να τριγυρνά στην πόλη όπως μπορούσε… Ξέραμε ότι ήταν μια ποντικοπαγίδα. Ήρθαν για να σκοτώσουν», είπε αρχικά και συνέχισε.

«Μια ομάδα αποφάσισε να μπει σε ένα εστιατόριο. Έτρωγαν και όταν ήταν εκεί για δύο ώρες μια άλλη ομάδα μπήκε ορμητικά μέσα. Άνοιξαν το πρόσωπο ενός παιδιού, το οποίο είναι αυτό που βρίσκεται στο νοσοκομείο. Χτύπησαν ένα άλλο με ένα μπουκάλι στο πρόσωπο, το μάτι… Ήταν πολύ φοβισμένοι γιατί κάλεσαν την Αστυνομία και τους είπαν ότι δεν μπορούσαν να έρθουν γιατί δεν είχαν το ανθρώπινο δυναμικό. Χτύπησαν μια κοπέλα που βγήκε έξω για να καπνίσει. Ο σύζυγός μου πιστεύει ότι της έσπασαν το σαγόνι με κλωτσιά», ενώ η Άνα μίλησε και για την έλλειψη προστασίας στην πόλη:

«Δεν καταλαβαίνουμε… ότι παίρνουμε τηλέφωνο και ενημερώνουμε ότι βρισκόμαστε σε ένα μπαρ, ότι είμαστε καταβεβλημένοι, ότι μπαίνουν μέσα, ότι θα μας σκοτώσουν όλους όσους είμαστε εδώ… Και ότι δεν έρχεται κανείς».

To Top