Σοκαριστικές αποκαλύψεις από τον Παπαζαχαρία για τον “Γολγοθά” των παικτών!

Αποκαλύψεις που προκαλούν σοκ για τα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι παίκτες τη φετινή περίοδο έκανε ο Γρηγόρης Παπαζαχαρίας σε συνέντευξη που παραχώρησε. Ο αμυντικός των κίτρινων περιέγραψε τις αντίξοες συνθήκες κάτω από τις οποίες αναγκάστηκαν να βγάλουν τη χρονιά.

Ο Παπαζαχαρίας, μίλησε στον “Arena 89,4”. Αναλυτικά όσα είπε:

Αρχικά, είπε: «Δεν αρμόζει στον Άρη να πανηγυρίζει τη σωτηρία. Αλλά πρέπει να αναλογιστούμε πως αν δεν έμενε η ομάδα, θα είχε διαλυθεί ο Άρης.

Σίγουρα, όταν ερχόμουν στον Άρη, δεν πίστευα πως θα έφτανε η ομάδα σε αυτό το σημείο. Αλλά στο τέλος σώσαμε την παρτίδα και ο σύλλογος συνεχίζει να υπάρχει.

Όταν αλλάζουν 4 διοικήσεις μέσα 2-3 μήνες, καταλαβαίνεται πως τα πράγματα ήταν πάρα πολύ δύσκολα, εμείς έχουμε το μικρότερο μερίδιο ευθύνης νομίζω».

Για την αλλαγή ψυχολογίας που επέφεραν οι παρουσίες του κ. Σκόρδα και του κ. Παπαδόπουλου: «Η έλευση του κύριου Σκόρδα μας ξύπνησε, μας έδωσε ψυχολογία. Την Παρασκευή, πριν το ματς στο Περιστέρι, δεν είχαμε καθόλου ψυχολογία και απλώς κάναμε προπονήσεις. Αλλά η επίσκεψη και η ομιλία του κ. Σκόρδα σε συνδυασμό με την δουλειά και την ψυχολογική τόνωση και από τον Σούλη Παπαδόπουλο, που του αναλογεί μεγάλο μερίδιο στη σωτηρία της ομάδας, πήγαμε και νικήσαμε στον Ατρόμητο».

Για το ματς με τον Ατρόμητο: «Πριν το ματς μας είχαν όλους ξεγραμμένους, έλεγαν πως θα φάμε 3-4 γκολ. Ειδικά μετά την αποβολή του Αγκάνθο, τα πράγματα έγιναν πολύ δύσκολα, αλλά είπαμε όλοι οι παίκτες πως θα παίξουμε για εμάς και για να σώσουμε την ομάδα».

Για την κόκκινη του Αγκάνθο στο Περιστέρι: «Οπωσδήποτε, ήταν φάουλ του Φυτανίδη, διότι δεν υπάρχει και κανένας λόγος ο Αγκάνθο να κάνει θέατρο στη μέση του γηπέδου. Έπειτα, δεν ήταν σωστή η αντίδραση του Αγκάνθο, αλλά ήταν το παιχνίδι της χρονιάς και μπορούν να υπάρξουν πολλές αντιδράσεις. Άλλος μπορεί να αντιδρούσε και χειρότερα. Επειδή και σε προηγούμενα παιχνίδια μας είχαν αδικήσει, λέγαμε «δεν γίνεται να μας αδικούν κατ’ αυτόν τον τρόπο».

Για το τι είπε αυτός και οι πιο έμπειροι στους μικρότερους που τους μάζεψαν μετά την αποβολή:«Δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε αν παίζουμε με 10 ή με 11, για άλλη μια φορά μας είχαν αδικήσει, αλλά έπρεπε να σκεφτούμε την ομάδα που αν έχανε θα διαλυόταν, τις οικογένειες μας και τους υπαλλήλους της ομάδας. Τους λέγαμε πως πρέπει να είμαστε συγκροτημένοι στην άμυνα, να μην αφήνουμε χώρους για να μας κάνουν ευκαιρίες και να προσπαθήσουμε σε κάποια ευκαιρία να κάνουμε το γκολ. Κι έτσι έγινε».

Για το αν η ομάδα ουσιαστικά σώθηκε από τη νίκη επί του Ατρομήτου και έπειτα: «Από το παιχνίδι με τον Ατρόμητο και μετά, μας άφησαν και ήσυχους, κερδίσαμε και τον Αστέρα και καταφέραμε να παραμείνουμε στην κατηγορία. Δεν νομίζω να μας αντιμετώπισαν με χαλαρότητα. Εάν έβαζε και ο Σουμπίνιο το δοκάρι, με δέκα παίκτες θα ήταν πολύ δύσκολο να το γυρίσουμε.
Απλώς, στην Ελλάδα εάν μια ομάδα είναι αδιάφορη και μια ομάδα που θέλει τη νίκη κερδίσει εκτός έδρας, λέμε πως είναι στημένο. Αυτά είναι γελοιότητες!»

Για το γεγονός πως ένιωθε πως δεν ήθελαν τον Άρη στην Σούπερ Λιγκ: «Αυτή είναι η άποψη μου. Δεν ήθελαν τον Άρη στην Σούπερ Λίγκα, το βλέπαμε στην αντιμετώπιση από τους διαιτητές. Όταν στο ματς με την ΑΕΚ, κατακυρώθηκε γκολ 2 μέτρα οφ σάϊντ, λέγαμε πως δεν μας υπολογίζουν. Μας αντιμετώπιζαν απαξιωτικά οι διαιτητές. Και το κακό είναι πως δεν είχαμε και διοίκηση ή ανθρώπους που να μας στηρίξουν, μόνο ο κ. Παπαδόπουλος μας στήριξε ψυχολογικά στο τέλος».

Για το ότι οι οπαδοί του είπαν μετά το ματς με τον Αστέρα πως «είναι ένας από αυτούς»: «Ναι, πήγα να ανέβω στο πούλμαν της ομάδας μετά το ματς με τον Αστέρα, με είπαν κάποιοι οπαδοί να κατέβω και μου είπαν πως «είμαι ένας από αυτούς». Με χαροποίησε πολύ, σίγουρα».

Για το αν ήταν από μικρός φίλος του Άρη: «Η αλήθεια είναι πως δεν ήμουν από μικρός φίλος της ομάδας αλλά ζώντας αυτές τις καταστάσεις, η αλήθεια είναι πως έχω δεθεί πολύ με την ομάδα και τον σύλλογο. Το συμβόλαιο μου λήγει φέτος, δεν ξέρω τι θα γίνει.
Είμαι περήφανος που στο τέλος σώσαμε την παρτίδα, αν και κάποια στιγμή ακούγονταν και γράφονταν άσχημα πράγματα για μένα και άλλα παιδιά, αλλά δεν τα κρατάω αυτά, διότι καταλαβαίνω πως ο κάθε φίλαθλος όταν περνάει τέτοιες στιγμές η ομάδα του, μπορεί να αντιδράει λάθος. Αλλά εγώ κρατάω τα πολύ θετικά που έγιναν στο τέλος».

Για το δύσκολο ξεκίνημα της σεζόν: «Έτσι όπως είχαν έρθει και ήταν τα πράγματα, ήταν πολύ δύσκολες οι καταστάσεις. Πολλά μικρά παιδιά προωθήθηκαν γιατί δεν είχαμε έμψυχο δυναμικό, ενώ και το χειμώνα, παρ’ ότι ήρθαν 3 παίκτες, αποδυναμωθήκαμε».

Για το αν θέλει να παραμείνει στους «κίτρινους» και τις πολύ δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες προπονούνταν καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς: «Είναι τιμή να παίζεις σε μια μεγάλη ομάδα όπως ο Άρης, που του χρόνου γιορτάζει 100 χρόνια ιστορίας, αλλά πρέπει να υπάρχουν και οι κατάλληλες συνθήκες. Όταν λέγεσαι Άρης, πρέπει να έχεις και καλές συνθήκες δουλειές. Εγώ θέλω να μείνω όχι μόνο για του χρόνου, αλλά και για τα επόμενα χρόνια, απλώς πρέπει να αλλάξουν κάποιες συνθήκες. Δεν είχαμε νερό, ρεύμα, οι νεαροί δεν είχαν λεφτά για να βάλουν βενζίνη να έρθουν στην προπόνηση.

Δεν είναι ντροπή να πούμε πως πηγαίναμε για καφέ και οι παίκτες έτρωγαν τα κουλουράκια, τα πατατάκια και τους ξηρούς καρπούς για να γεμίσουν το στομάχι τους και να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν! Aλλά δε γίνεται να επιβιώσεις και εργάζεσαι κάτω από αυτές τις συνθήκες».

To Top