ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Σοκαριστική μαρτυρία φιλάθλου του Άρη: “Ήταν οργανωμένο στο στενό του τρόμου! Μας έβριζαν και μας χτυπούσαν εν ψυχρώ χωρίς καμιά αιτία”

Στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash 99.4 και την εκπομπή «Αθλητικό Express» φιλοξενήθηκε ο Κωνσταντίνος Τσορτουκτζιδης, αυτόπτης μάρτυρας όσων έγιναν κατά τη διάρκεια και μετά το ματς στο Περιστέρι.

Αρχικά ανέφερε: «Είχα να πάω 12 χρόνια στο γήπεδο. Άνοιξε η θύρα για να φύγουμε, οι αστυνομικοί είχαν κάνει ένα διάδρομο και δεν μας άφησαν να πάμε από οπουδήποτε αλλού. Άκουσα έναν αστυνομικό να μιλάει στο τηλέφωνο, να λέει «μάλιστα κύριε Διοικητά» και μόλις έκλεισε το τηλέφωνο πήγε μπροστά στην πορεία και αρχίσαμε…

Μέσα στην πορεία κάναμε τρεις στάσεις που μας βρίζανε και μας χτυπούσαν. Μας έλεγαν «τι κοιτάς ρε;» «Σκύψτε το κεφάλι» και πολλά άλλα. Αυτά έγιναν προχωρώντας προς το στενό του τρόμου.

Στη γωνία ήταν η τρίτη στάση που μας έστησαν στον τοίχο και άρχισαν να μας χτυπούν ανελέητα. Εγώ επειδή υποψιάστηκα τι θα γίνει, αγκάλιασα τον γιό μου και του είπα «μείνε κοντά μου, όλα θα πάνε καλά». Σπρώχτηκα προς τον τοίχο, έχασα την αναπνοή μου, και ο γιός μου έφυγε λίγα μέτρα από κοντά μου. Μόλις πήγα να τον βρω μου είπε ότι του σπάσανε το χέρι και από τον πόνο σφάδαζε».

Σχετικά με το εάν η ΠΑΕ Άρης επικοινώνησε μαζί τους είπε: «Η ΠΑΕ Άρης επικοινώνησε μαζί μας και μου ζήτησαν όλα τα χαρτιά, τις γνωματεύσεις των γιατρών από όλα τα νοσοκομεία που πήγαμε, γιατί πήγαμε και στο Νοσοκομείο της Νίκαιας και στο ΚΑΤ. Αυτοί θα προχωρήσουν όλες τις περιπτώσεις των τραυματιών. Είναι και άλλοι που χτυπήθηκαν. Είδα μια κυρία στο νοσοκομείο που της είχαν σπάσει επίσης το χέρι και άλλον έναν που ήταν άσχημα, αλλά τα κατάφερε και τώρα είναι στο σπίτι του».

Αναφερόμενος στα όσα έγιναν μέσα στο γήπεδο κατά τη διάρκεια του αγώνα είπε: «Πήγα στον Ατρόμητο γιατί θεώρησα ότι θα είναι ήσυχος ο αγώνας. Μας πετούσαν φωτοβολίδες μπροστά στα μάτια της αστυνομίας. Από τα επίσημα του Ατρομήτου φώναζαν να σταματήσουν».

Ενώ κλείνοντας ανέφερε: «Δεν υπήρξε καμία πρόκληση, ήταν οργανωμένο να γίνει έτσι. Χτυπούσαν εν ψυχρώ χωρίς καμιά αιτία. Είχε τόση ησυχία από μέρους μας, μόνο που μουρμουρούσαμε για το τι έγινε στον αγώνα. Εγώ 35 χρόνια έχω ζήσει σε εγκληματική χώρα στο Καράκας στη Βενεζουέλα και τα έχω δει όλα, αλλά αυτό το πράγμα να με μεταχειρίζεσαι σαν εγκληματία δεν το έχω ξαναζήσει. Είμαι απογοητευμένος, ταραγμένος. Ο γιος μου είναι σοκαρισμένος».

To Top