Σοκ για την Ολλανδία, βαριά ήττα (4-2) στην Τουρκία (video)

Τυφώνας η Τουρκία παρέσυρε την Ολλανδία (4-2), που ξύπνησε στο φινάλε αλλά δεν έφτανε, και έκανε ιδανική πρεμιέρα στα Προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε τα Προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου η Τουρκία. Η ομάδα του Σενιόλ Γκουνιές έκανε τρομερή εμφάνιση και… παρέσυρε με 4-2 την απογοητευτική Ολλανδία, κάνοντας ποδαρικό με το δεξί. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Μπουράκ Γιλμάζ με χατ-τρικ, φωνάζουν για τη διαιτησία οι φιλοξενούμενοι.

Οι οιωνοί δεν ήταν οι καλύτεροι δυνατοί πριν το ξεκίνημα, όταν ο Σίλεσεν τραυματίστηκε στο ζέσταμα και ο Κρουλ πήρε τη θέση του με τον δεύτερο να μην δείχνει στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Ο Γιλμάζ χτύπησε δις στο 35λεπτο, με την Τουρκία να παίρνει προβάδισμα 2-0 κόντρα στην Ολλανδία, η οποία θα μπορούσε να είχε μειώσει με την κεφαλιά του Ντε Λιχτ δευτερόλεπτα πριν την ανάπαυλα αλλά δεν υπήρχε goal line technology για να διαπιστωθεί αν πέρασε σίγουρα η μπάλα τη γραμμή του τέρματος.

Ο Τσαλχάνογλου ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0 στο ξεκίνημα της επανάληψης, με την Ολλανδία να ψάχνει με κάθε τρόπο τον γκολ και να πιέζει ασφυκτικά στη συνέχεια. Έκανε, μάλιστα, ντέρμπι το ματς με τους Κλάασεν και Ντε Γιονγκ, αλλά ο Μπουράκ Γιλμάζ με απίθανη εκτέλεση φάουλ έγραψε το 4-2, πετυχαίνοντας χατ-τρικ και τελειώνοντας τα… όνειρα των Ολλανδών, οι οποίοι είδαν τον Ντεπάι να νικιέται από τον Τσακίρ στο πέναλτι που εκτέλεσε στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων.

To Top