Σοκ στο ελληνικό βόλεϊ! Λουκέτο στην ΕΟΠΕ λόγω χρεών σε εταιρία φύλαξης, παραιτείται ο Καραμπέτσος

Μεγάλο σοκ για το ελληνικό βόλεϊ, καθώς από την Παρασκευή έχουν μπλοκαριστεί οι τραπεζικοί λογαριασμοί της ΕΟΠΕ λόγω χρέους σε εταιρία σεκιούριτι που φτάνει τις 300.000 ευρώ. Αγωνία για τις επόμενες διοργανώσεις, σε σάλα και άμμο, παραιτείται ο Καραμπέτσος.

Αγωνία στο κατακόρυφο για το ελληνικό βόλεϊ και μάλιστα από το πουθενά. Την στιγμή που στην ΕΟΠΕ όλα έδειχναν να πηγαίνουν από το καλό στο καλύτερο, οι διοργανώσεις στην άμμο έβρισκαν την χαμένη τους αίγλη με τουρνουά σε Σύνταγμα, Πλατεία Αριστοτέλους και Ξάνθη και οι Εθνικές ομάδες ανδρών και γυναικών ετοιμαζόντουσαν για τα προκριματικά των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων, όλα κινδυνεύουν να τιναχτούν στον αέρα.

Ο λόγος δεν είναι άλλος από ένα χρέος 300.000 ευρώ της Ομοσπονδίας σε εταιρία σεκιούριτι FALCON, η οποία είχε αναλάβει την φύλαξη της Ολυμπιακής Εγκατάστασης “Στίτι του Στίβου και Βόλεϊ” στην Παιανία. Μια εγκατάσταση που δεν χρησιμοποιούσε εδώ και πολλά χρόνια η Ομοσπονδία, αλλά όταν κατασκευάστηκε με εντολή των τότε κυβερνήσεων η κατασκευή και η συντήρηση της Ολυμπιακής Εγκατάστασης της Παιανίας πέρασε μέσα από την Ε.Ο.ΠΕ.

Ουσιαστικά η ΕΟΠΕ πληρώνει στα σπασμένα της Πολιτείας, καθώς όταν το Ελληνικό Δημόσιο σταμάτησε να πληρώνει την FALCON δεν ανακάλεσε την εντολή του προς την ΕΟΠΕ για τη φύλαξη με συνέπεια και το «Σπίτι του Βόλεϊ» να γίνει μια εγκαταλελειμμένη εγκατάσταση.

Το θέμα όμως είναι πως όχι μόνο η εγκατάσταση είναι σε τραγική κατάσταση, αλλά και η Ομοσπονδία θα πρέπει να πληρώσει χρήματα που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει, καθώς δεν την χρησιμοποιούσε για χρόνια. Και είναι κρίμα γιατί η ΕΟΠΕ τα τελευταία χρόνια είχε καταφέρει να μειώσει το χρέος και να ανακτήσει λίγη από την χαμένη της αίγλη. Δυστυχώς όμως υπολόγιζε χωρίς τα φαντάσματα του παρελθόντως.

Αρχικά το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών αναγνώρισε οφειλή της ΕΟΠΕ ύψους 208.000 Ευρώ με το νόμιμο τόκο. Μετά από πολλές αναβολές η απόφαση εκδόθηκε το 2017 που δικαιώνει την FALCON και με τόκους περίπου 60.000 Ευρώ. Σε αυτή την απόφαση η ΕΟΠΕ άσκησε έφεση και τελικά το Εφετείο Αθηνών δικαίωσε την Εταιρεία και η Ε.Ο.ΠΕ. βρέθηκε σε τραγική θέση.

Η Ε.Ο.ΠΕ. χωρίς να έχει καμία εμπλοκή και ευθύνη για την λειτουργία και τη φύλαξη της Ολυμπιακής Εγκατάστασης στην Παιανία καλείται να ανταποκριθεί σε ένα τεράστιο ποσό που δεν διαθέτει και που στο κάτω-κάτω δεν δημιούργησε η ίδια.

Προς παραίτηση ο Καραμπέτσος

Με την κατάσταση να είναι όχι απλά δραματική, αλλά τραγική, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιώργος Καραμπέτσος είναι έτοιμος να υποβάλλει την παραίτησή του και έχει συγκαλέσει έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο για το συγκεκριμένο θέμα. Ο διοικητικός ηγέτης της ΕΟΠΕ, έχοντας προσπαθήσει όλο αυτό το διάστημα να νοικοκυρέψει ένα «μαγαζί» που για χρόνια αντιμετώπιζε πολλά και σοβαρά προβλήματα, βλέπει να βρίσκεται μπροστά σε αδιέξοδο, καθώς το ποσό είναι τεράστιο.

Αγωνία για διοργανώσεις και Εθνικές ομάδες

Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να προκαλέσει πάρα πολλά προβλήματα συνολικά στο ελληνικό βόλεϊ, τόσο σε σάλα, όσο και σε άμμο. Στην σάλα από την στιγμή που οι λογαριασμοί της Ομοσπονδίας έχουν μπλοκαριστεί, δεν υπάρχει δυνατότητα χρηματοδότησης της προετοιμασίας των Εθνικών ομάδων ανδρών και γυναικών, εν όψει των προκριματικών των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων. Ένα εξαιρετικά σημαντικό θέμα που η Πολιτεία θα πρέπει να λύσει άμεσα.

Επίσης ζήτημα και μάλιστα μεγάλο υπάρχει και με το beach volley και στην προκειμένη με τον τελικό του πρωταθλήματος που είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί τέλη Ιουλίου στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης. Ενώ μέσα σε αυτά υπάρχουν και οι μισθοί στο προσωπικό που θα πρέπει να δοθούν.

Χωρίς την παραμικρή αμφιβολία αν δεν βρεθεί άμεσα λύση το συγκεκριμένο πρόβλημα είναι ικανό να τινάξει τα πάντα στον αέρα και κυρίως την τεράστια προσπάθεια που είχε γίνει μέχρι και τώρα στην Ομοσπονδία.

Πηγή: gazzetta.gr

To Top