“Για αυτούς έφυγα…”

Είναι κοινό μυστικό πως ο Λουίς Σουάρες δέχτηκε αμέτρητα βέλη κριτικής κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Νησί τα τελευταία χρόνια, με αποκορύφωμα τα όσα επακολούθησαν μετα το ρατσιστικό σκάνδαλο με τον Πατρίς Εβρά αλλά και τη δαγκωνιά στον Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς.

Τον περασμένο μήνα μάλιστα η σχέση “στοργής” μεταξύ του Ουρουγουανού και των αγγλικών ΜΜΕ αναθερμάνθηκε όταν κατηγορήθηκε πως προσπάθησε να δαγκώσει τον Μαρτίν Ντεμιτσέλις στο πλαίσιο του Μάντσεστερ Σίτι-Μπαρτσελόνα.

Τελικά χάρη σε ένα (πιο διευκρινιστικό) video που βγήκε στο φως της δημοσιότητας διαπιστώθηκε η αθωώτητά του, με τον Σουάρες να μην ξεχνάει πάντως εκείνη την αντιμετώπιση των Άγγλων και να περνάει στην αντεπίθεση μέσω συνέντευξής του.

“Δημοσίευσαν εικόνες μου δίπλα στον Ντεμιτσέλις ένα πρωί και όταν είδαν πως δεν είχε γίνει τίποτα εξαφανίστηκαν εκείνες οι φωτογραφίες. Είπα κάποια στιγμή αρκετά και να με αφήσουν ήσυχο .

Έφυγα επειδή με κούρασαν αλλά εξακολουθούν με ψάχνουν. Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποια εκστρατεία του αγγλικού Τύπου προς το πρόσωπό μου αλλά μπορεί να καταλάβει κανείς ότι τους λείπω.

Με κριτικάρουν τόσο πολύ ώστε να ψάχνουν πράγματα που δεν υπάρχουν για να τραβήξουν την προσοχή”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο 28χρονος στράικερ.

Όσον αφορά στη νέα ποδοσφαιρική ζωή του εδώ και λίγους μήνες στη Βαρκελώνη, ο Σουάρες δεν έκρυψε την ευτυχία του που είναι πλέον μέλος της Μπαρτσελόνα.

“Εκπλήρωσα το όνειρό μου να παίξω στην κορυφαία ομάδα του κόσμου και τώρα το διασκεδάζω. Συνεισφέρω και εγώ στην ομάδα και αυτό με κάνει να αισθάνομαι σημαντικό. Η οικογένειά μου είναι πολύ χαρούμενη στη Βαρκελώνη και απολαμβάνει την πόλη”.

Σημειώνεται πως ο Σουάρες χρειάστηκε οκτώ ματς πρωταθλήματος για να πετύχει το πρώτο του γκολ στη La Liga, έκτοτε όμως αποτελεί βασικό κομμάτι της επίθεσης της ομάδας (μαζί με τους Μέσι και Νεϊμάρ) ενώ μετράει και έξι γκολ στα 4 τελευταία παιχνίδια του.

πηγή: sport24.gr

To Top