Σουηδία – Αυστραλία 2-0: Στο βάθρο όπως και το ’19 (videos)

Για δεύτερο σερί τουρνουά και τρίτο στα τελευταία τέσσερα η Σουηδία κέρδισε το άτυπο χάλκινο μετάλλιο στο Μουντιάλ γυναικών, επικρατώντας στον μικρό τελικό της οικοδέσποινας Αυστραλίας με 2-0.
Η απογοήτευση μπορεί να έπληξε εύκολα τις τάξεις της εθνικής Σουηδίας μετά τον αποκλεισμό στα ημιτελικά από την Ισπανία στο 90′, η δίψα, όμως, για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα δεν στέρεψε έτσι απλά. Για τρίτη φορά στις τελευταίες τέσσερις διοργανώσεις, όπως έκανε και προ τετραετίας στα γήπεδα της Γαλλίας, η Σουηδία διατήρησε τη θέση της στο παγκόσμιο βάθρο νικώντας την Αυστραλία στον μικρό τελικό (2-0) και πρόσθεσε το τέταρτο άτυπο χάλκινο μετάλλιο της ιστορίας της στη διοργάνωση (3η και το 1991 στο παρθενικό Μουντιάλ γυναικών).

Οι Σκανδιναβές πατούσαν καλύτερα στο γήπεδο απέναντι στην οικοδέσποινα Αυστραλία που μάζεψε για τελευταία φορά στο τουρνουά το πιστό της κοινό στο γήπεδο του Μπρίσμπεϊν και από ένα λάθος της Χαντ κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα. Η αμυντικός των Ματίλντας ανέτρεψε την Μπλακστένιους εντός περιοχής και η Ρόλφο ευστόχησε για το 1-0.

Η πρώτη ήταν ίσως η MVP των Σουηδών στο παιχνίδι και από τα δικά της πόδια η μπάλα στρώθηκε στην «αρτίστα», Κοσοβάρε Ασλάνι, η οποία με σουτ υψηλής τεχνικής την έστειλε στη γωνία και διπλασίασε το προβάδισμα στο 62′. Το 2-0 ήταν και το τελικό σκορ, διασφαλίζοντας ακόμα κι έτσι την κορυφαία πορεία της Αυστραλίας σε τελική φάση.

 

To Top