Σουμάχερ: «Ο Φερστάπεν δεν έχει ελπίδα για Πρωτάθλημα»

Η φετινή σεζόν της Formula 1 είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή, με τους Λιούις Χάμιλτον και Μαξ Φερστάπεν να διεκδικούν το Πρωτάθλημα με μόλις 2 αγώνες να απομένουν. Έπειτα από δύο συνεχόμενες νίκες του Ολλανδού σε ΗΠΑ και Μεξικό, ο Βρετανός απάντησε σε Βραζιλία και Κατάρ.

Η Mercedes έφερε έναν νέο κινητήρα εσωτερικής καύσης στη Βραζιλία για τον Χάμιλτον, που τον βοήθησε να πάρει τη νίκη με μια μεγάλη εμφάνιση. Όμως τον κινητήρα αυτό δεν τον φόρεσε στο Κατάρ που έφτασε με άνεση στη νίκη.

Όμως ο πρώην οδηγός της Formula 1, Ραλφ Σουμάχερ, δεν έχει πολλές ελπίδες για τον Φερστάπεν. H βελτίωση της Mercedes στους τελευταίους αγώνες είναι τέτοια που δεν αφήνει αισιόδοξο τον Γερμανό.

«Η Mercedes έχει προς ώρας το πιο σταθερό πακέτο. Ο Μαξ δίνει τα πάντα και δείχνει το πόσο καλός είναι. Υπό κανονικές συνθήκες όμως δεν έχει καμία ελπίδα. Μπορεί επιτέλους να έχει την τύχη που δεν είχε στην αρχή της σεζόν. Αν την είχε όμως, τώρα θα ήταν Πρωταθλητής», δήλωσε ο Σουμάχερ στο Sky Germany.

Το τελευταίο διάστημα έχουμε δει τεράστια κόντρα εκτός πίστας ανάμεσα σε Red Bull Racing και Mercedes. Η πίσω αεροτομή είναι το σημείο που εστιάζουν και οι δύο για διαφορετικούς λόγους, με την FIA να αυστηροποιεί τους ελέγχους της.

Ωστόσο ο Σουμάχερ δεν πιστεύει πως από πίσω από τη Mercedes κρύβεται κάτι το πονηρό: «Είδαμε πως στο Κατάρ η Mercedes είναι πολύ γρήγορη και δεν χρειάζεται να κλέψει. Δεν πιστεύω πως κάποια ομάδα παραβαίνει τους κανονισμούς. Αν είσαι στο όριο των κανονισμών τότε κάτι μπορεί να πάει στραβά και μετά είσαι μέσα σε γκρίζα ζώνη».

Με μόλις δύο αγώνες για το τέλος του 2021, ο Μαξ Φερστάπεν προηγείται κατά 8 βαθμούς έναντι του Λιούις Χάμιλτον. Στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών, η Mercedes είναι μόλις 5 βαθμούς μπροστά από τη Red Bull.

Επόμενος σταθμός της Formula 1 είναι το GP Σαουδικής Αραβίας στις 3-5 Δεκεμβρίου.

To Top