Σουνάς: “Εμείς παίζαμε πέρσι, εμείς φέραμε τα αποτελέσματα, θέλουμε να επανορθώσουμε”

O Δημήτρης Σουνάς έκλεισε χθες τα 21 του χρόνια, αλλά την προσεχή αγωνιστική περίοδο θα είναι από τους πιο έμπειρους παίκτες του Άρη. Νιώθει και ο ίδιος το βάρος της ευθύνης του υποβιβασμού και θέλει όσο τίποτα άλλο να συμβάλλει στην άμεση επιστροφή της ομάδας στην Σουπερλίγκα.

Η συνέντευξη του Δημήτρη Σουνά στην εφημερίδα “Metrosport”:

Eνα πρώτο σχόλιο για την πορεία της προετοιμασίας στο Πράβετς, όντας και από τους παλαιότερους παίκτες στον Άρη.

«Ηρθαμε σ’ ένα όμορφο μέρος για να δουλέψουμε. Εχουμε νέα ομάδα και κατά τη γνώμη μου και δουλεύουμε πολύ σωστά με τον προπονητή μας. Παράλληλα, έχουμε όση πειθαρχία απαιτείται και με τη δουλειά μας -εντός γηπέδου- θα δείξουμε αρκετά πράγματα στη συνέχεια».

Θεωρείς ότι ως ποδοσφαιριστές έχετε ευθύνη για τα όσα έγιναν πέρσι;

«Σίγουρα. Εμείς παίζαμε πέρσι και εμείς φέραμε τα αποτελέσματα, που οδήγησαν στον υποβιβασμό. Ασφαλώς και θέλουμε να επανορθώσουμε».

Βλέπετε δηλαδή τη φετινή χρονιά ως ευκαιρία ν’ αποδείξετε το λάθος της περσινής σεζόν;

«Από εμάς εξαρτάται ποια θα είναι η πορεία μας και τι θα κάνουμε στο γήπεδο. Εάν δουλέψουμε όπως πρέπει με τον προπονητή μας κι εάν υπάρχει εμπιστοσύνη ανάμεσα σε παίκτες, διοίκηση και προπονητή, πιστεύω θα πετύχουμε πολλά».

Εντοπίζεις κάποιες διαφορές ανάμεσα στη φιλοσοφία του Δημήτρη Καλαϊτζίδη και του Γιάννη Χατζηνικολάου;

«Δεν είναι δουλειά μου να κρίνω τους προπονητές, ωστόσο έως σήμερα δουλεύουμε σωστά και πιστεύω θα είμαστε καλύτεροι στη συνέχεια».

«Εμπιστεύτηκα τον Καλαϊτζίδη»

Κατά γενική ομολογία είσαι από τους πιο ταλαντούχους παίκτες του ρόστερ. Ποιο ήταν το στοιχείο, που σε έπεισε να μείνεις στην ομάδα;

«Η αλήθεια είναι ότι έπαιξε σημαντικό ρόλο ο προπονητής μας. Τρεις εβδομάδες πριν ανανεώσω τη συνεργασία, μου μίλησε στο γραφείο του, τον εμπιστεύτηκα και ανανέωσα με τον Αρη».

Απ’ ό,τι φαίνεται μέχρι τώρα, έχεις ανανεωμένο ρόλο, με τον προπονητή σου να ζητάει περισσότερα πράγματα εντός γηπέδου. Νιώθεις καλύτερα, που παίζεις πιο απελευθερωμένα, έχοντας ηγετικό ρόλο;

«Οταν είσαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, πρέπει να έχεις στο μυαλό σου πως, όπου κι αν σε χρησιμοποιήσει ο προπονητής, οφείλεις να δώσεις το 100% των δυνάμεών σου, για να πετύχεις. Από εκεί και πέρα, στο χέρι του καθενός είναι το πόσο επιτυχημένος θα γίνει».

Τί να περιμένει ο κόσμος να δει από σένα τη νέα χρονιά, δεδομένου ότι η παρουσία σου στα βασικά πλάνα των εκάστοτε προπονητών σου, πέρασε από διάφορες καταστάσεις…

«Ξεκίνησα στα 18 μου χρόνια να αναλάβω θέση βασικού στην ομάδα και ποτέ δεν πέρασε απ’ το μυαλό μου ότι ο Αρης θα υποβιβαζόταν. Φέτος, προσπαθούμε να δημιουργήσουμε οικογενειακό κλίμα, ώστε να προσφέρουμε τον καλύτερό μας εαυτό στα παιχνίδια. Από την πλευρά μου θα προσπαθήσω να βελτιωθώ όσο περισσότερο γίνεται, πάντα με τη βοήθεια του προπονητή μου. Θ’ ακούσω αυτά που έχει να μου πει και να γίνω καλύτερος ποδοσφαιριστής».

«Μόνο υπομονή μπορούμε να κάνουμε»

Σε λίγες ώρες ολοκληρώνεται η προετοιμασία σας στο Πράβετς και επιστρέφετε στη Θεσσαλονίκη. Εκεί, θα ενημερωθείτε με περισσότερες λεπτομέρειες για τις εξελίξεις στα διοικητικά. Τι περιμένετε ν’ ακούστε από τα “επίσημα” χείλη;

«Κάθε ποδοσφαιριστής επηρεάζεται από τις διοικητικές εξελίξεις στην ομάδα του, αλλά πρέπει να κοιτάξει τη δουλειά του. Δε μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο, πέρα από υπομονή και να δούμε τί θα υπάρξει στο μέλλον».

Ποιοι είναι κατά τη γνώμη σου οι λόγοι για τους οποίους, τα προηγούμενα δύο χρόνια, δεν έκανες το «ξεπέταγμα» που περίμεναν οι περισσότεροι από σένα;

«Σημαντικό ρόλο παίζει πάντα, σε πόσα παιχνίδια θα συμμετέχει ένας ποδοσφαιριστής. Από τη μία ήμουν βασικός και από την άλλη εκτός αποστολής, επομένως είναι λογικό, όντας και νεαρός, να επηρεαστεί η ψυχολογία. Ολα αυτά πιστεύω έχουν τελειώσει και πλέον πρέπει να κοιτάξω τον εαυτό μου. Πρέπει να γίνω καλύτερος στο αγωνιστικό κομμάτι, για να προσφέρω αυτά που θέλω και μπορώ».

Ποια είναι η θέση που σου αρέσει να αγωνίζεται περισσότερο;

«Δεν έχω προτίμηση. Στη θέση που με χρησιμοποιεί, αυτή τη στιγμή ο προπονητής μου (σ.σ. αριστερό χαφ), είναι κάτι που μου αρέσει και με τις συμβουλές του πιστεύω να τα πάω καλά».

Με ποιους από τους συμπαίκτες σου έχεις έρθει πιο κοντά και έχεις “δέσει” καλύτερα;

«Με το Νίκο τον Γκόλια μοιραζόμαστε το δωμάτιο φέτος. Γνωριζόμαστε περισσότερο, γιατί είμασταν πέρυσι στην ομάδα και περάσαμε αρκετό χρόνο μαζί. Φέτος, έχουν έρθει νέα παιδιά, όπως ο Σανιά, και προσπαθούμε να τους βάλουμε στο κλίμα. Ο Σίντυ πιστεύω ότι ήδη εγκλιματίστηκε, είναι ένας από εμάς και ευελπιστώ ότι θα γίνουμε μια οικογένεια».

Η Β’ Εθνική είναι πολύ πιο “σκληρή” κατηγορία από εκείνη που είχατε συνηθίσει. Θεωρείς ότι είστε έτοιμοι ν’ ανταποκριθείτε ή χρειάζεστε ενίσχυση με πιο έμπειρους παίκτες;

«Θα παίξουμε σε δύσκολο πρωτάθλημα με δύσκολες ομάδες, όπως η ΑΕΚ, η Λάρισα και ο Ηρακλής. Δουλειά της διοίκησης και του προπονητή είναι, εάν ενισχυθεί η ομάδα και όχι δική μου».

Βρίσκεσαι αρκετά χρόνια στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και είσαι από τους πιο έμπειρους στη φετινή ομάδα. Τί ρόλο παίζει στη ζωή σου ο Αρης;

«Οταν είσαι σε μεγάλη ομάδα αρκετά χρόνια, είναι λογικό να δημιουργούνται διάφορα συναισθήματα. Αγαπάς το σύλλογο, δένεσαι με τον κόσμο κι έτσι συνέβη και με μένα και γι’ αυτό το λόγο έμεινα. Είχαμε μεγάλο μερίδιο ευθύνης για τον υποβιβασμό και γι’ αυτό πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, για να φθάσουμε τον Αρη εκεί που πρέπει».

«Μεγάλο μερίδιο ευθύνης για τον υποβιβασμό»

Ποια συμβουλή θα έδινες στα νέα παιδιά, που ήρθαν στην ομάδα, με τη λογική ότι έχεις βρεθεί κι εσύ στη θέση τους;

«Το πρώτο που θα τους έλεγα θα ήταν να είναι συγκεντρωμένοι σε αυτό που κάνουν, γιατί η Κ-20 με την ανδρική ομάδα έχει μεγάλη διαφορά. Περνούν σε επαγγελματικό επίπεδο, γι’ αυτό και πρέπει να είναι αφοσιωμένοι στη δουλειά τους και να δίνουν το 100% στην προπόνηση, για να τους “βγει” και μέσα στο γήπεδο. Δουλειά, δουλειά, δουλειά και τίποτα άλλο».

Πήρες την απόφαση να μείνεις στον Αρη, υπό δύσκολες συνθήκες. Ποιο είναι το απώτερό όνειρό σου;

«Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στον Αρη και πρώτος μας στόχος είναι να κάνουμε καλή ομάδα και ν’ ανεβούμε στην Α’ εθνική. Οσον αφορά το μέλλον, είναι κάτι που εξαρτάται από μένα το τι ακριβώς θα πετύχω».

Κλείνοντας, ποιο θα ήταν το μήνυμα που θα ήθελες να στείλεις στον κόσμο;

«Ο κόσμος του Αρη έχει χορτάσει από μηνύματα, από λόγια και από ψέματα. Δεν έχω να πω κάτι συγκεκριμένο, εκτός από το να συνεχίζουν να στηρίζουν τη ομάδα, όπως -άλλωστε- ξέρουν να κάνουν».

To Top